Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 апреля 2013, 14:12
2302
1

Сефер АЛИБАЕВ: «Произошедшее в Киеве целиком логично»

Агент ФИФА поделился впечатлениями о матче «Динамо» - «Шахтер»

| Обновлено 09 апреля 2013, 14:12
2302
1
Сефер АЛИБАЕВ: «Произошедшее в Киеве целиком логично»
Сефер Алибаев

— Те, що сталося в Києві — цілком логічно: «Шахтар» в ігровому плані — кращий за «Динамо», тож і постав зібранішим за своїх опонентів. Підопічні Мірчі Луческу просто перебігали киян.

Надзвичайно важливою подією був цей поєдинок для Олега Блохіна, який будь-що прагнув виграти його. Не лише тому, що ці очки потрібні були для того, щоби закріпитися на другій сходинці. Для нього було принциповим у першій дуелі з Луческу вийти переможцем. Однак господарям не вдалося здійснити задумане. І програли кияни, в першу чергу, в командній швидкості. Та все ж їм треба віддати належне — по полю вони не ходили, а віддавали всі сили грі. Усе-таки на стадіон прийшла величезна кількість уболівальників, яка гнала своїх улюбленців уперед.

Відзначу, що порівняно з матчами проти «Шахтаря» «Динамо» Юрія Сьоміна, в цьому поєдинку проглядалося, що в киян суттєво додалася швидкість. Набагато стрімкіше, ніж це було при Юрію Павловичу, відбувалися переходи від оборони до атаки. Нарешті, стало менше непотрібних поперечних передач уздовж поля, які постійно гальмували розвиток атаки. Тому й гра переважно проходила на зустрічних курсах. Інша річ, що при цьому господарі залишали дірки в обороні, а ця лінія в динамівців — найслабкіша. Що вже говорити про те, що через дискваліфікацію випав Хачериді… Його того вечора бракувало.

Коли Блохін говорить про те, що він лише будує команду й ще замало часу минуло, то не лукавить. Зараз у «Динамо» змінилося практично півскладу, потрібна зіграність колективу. Це є у «Шахтаря». Навіть якщо раптом один-двоє футболістів основи (навіть троє) випадуть із складу, Мірчі Луческу не складе надзвичайних зусиль його відкоригувати. У «Динамо» ж, якщо один чи два випадають із обойми, досягти цілісності надзвичайно складно.

«Шахтар» був сильнішим і функціонально. Доки фізика дозволяла, господарі діяли на рівних зі своїми суперниками. А вже в другому таймі — «підсіли». Для маневру з’явилося багато простору, а бразильцям «гірників» за жодних обставин давати цього не можна! Вони відразу ж цим скористалися.

Звичайно, обидві команди однаково готувалися до поєдинку, в обох складний графік, футболісти викликалися до національних збірних. Але було видко, що ці труднощі краще подолав саме «Шахтар». Утомленішими виглядали динамівці, від того Олег Гусєв з Андрієм Ярмоленком виглядали блідо.

Підбиваючи підсумок, зауважу, що «Шахтар» був трішечки сильніший за «Динамо». І ось саме цього «трішечки» киянам для перемоги й не вистачило.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
diesel78
нацяльника долбить