Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 апреля 2013, 00:22
1575
0

«Класичне» за «Біличанкою»

«Біличанка» вшосте поспіль виграє чемпіонат України

| Обновлено 07 апреля 2013, 00:22
1575
0
«Класичне» за «Біличанкою»

Про принциповість цього матчу зайвий раз нагадувати не доводиться, адже саме ці дві команди поділили між собою майже всі трофеї на внутрішній арені. Саме в цьому матчі, за умови перемоги, футзалістки з Київської області могли достроково завоювати своє восьме чемпіонство. Полтавчанки ж у разі перемоги могли дещо скоротити відстань від лідера і закріпитися на другій сходинці. Окрім того, нас чекало протистояння найкращих бомбардирів чемпіонату - Шульги та Павленко у «Біличанки» та Єрмоленко у «Ніки».

У першому таймі полтавчанки вийшли зарядженими на боротьбу і намагалися нічим не поступатися своїм суперницям. Відкрити рахунок вдалося господарям, і зробила це саме Анна Малишко на 13-й хвилині. Це ще більше «завело» гостей, які змогли організувати декілька виходів віч-на-віч, але Ірина Мельничук не дала підстав сумніватися у своєму класі. Апогею такого міні-штурму став небезпечний удар зі штрафного, коли Мельничук у воротах підстрахували партнерки.

«Біличанка» до своїх моментів ставилася значно обачніше і за 4 хвилини Сидоренко подвоїла перевагу «біло-зелених». Здавалося, що такий розвиток подій може психологічно надломити гостей, але їм пощастило швидко зрівняти рахунок.  Гол вийшов дещо курйозним. Дальній удар Єрмоленко Мельничук відбила в стійку, від якої м’яч влучив у спину Ірині та закрутився біля лінії воріт. Мочалова першою зреагувала і відправила м’яч у сітку – 2:1 і інтрига закрутилася з новою силою.

Надалі м’ячем більше володіли гості, але створити гостроту біля воріт Мельничук їм не вдавалося, натомість пропустили самі. Шаповал прикро помилилася недалеко від свого штрафного майданчика, що і призвело до третього взяття воріт. Шеремет відібрала м’яч і потужно пробила у верхній кут – 3:1. Після цього гості взяли тайм-аут, але на паркеті впевненіше почувалися саме господарі, але Шульга та Павленко свої моменти не реалізували. Останні хвилини тайму пройшли за переваги «Ніки-ПНПУ», але забити не вдалося. Найкращі момент, щоб відзначитися мала Єрмоленко, але в першому випадку, після рикошету від Шеремет, м’яч влучив у стійку, а в другому виручила Мельничук.

По перерві Тетяну Узол у воротах «Ніки» замінила Аліна Назаренко. Початок знову за полтавчанками, а найкращий момент був у Шаповал, яка опинилася віч-на-віч, і, схоже, не очікувала на таке щастя, тож банально тикнула м’яч у воротаря. Ближче до 10-ї хвилини другого тайму господарі вирівняли гру. Ризикувати не хотів ніхто, тож гра переважно зводилася до ударів з дальньої та середньої відстані. На 20-й хвилині Шульга оформила дубль і ситуація для гостей стала загрозливою. Після цього місце у воротах «Біличанки» зайняла Бесідовська. Про непоступливість суперників говорить і велика кількість порушень. На 27-й хвилині господарі вшосте порушили правила. Дабл-пенальті виконувала Мочалова, але пробила вище. За хвилину сьоме порушення і на цей раз пробивати пішла Єрмоленко. Потужний удар в «дев’ятку» і рахунок став 4:2. Час, щоб зрівняти рахунок, у гостей ще був, але створити хоча б якусь загрозу воротам «Біличанки» вони не спромоглися. Зате на передостанній хвилині нагадала про себе Шульга, яка здійснила сольний прохід з правого флангу в центр, попутно обігравши декількох суперниць і забила свій 27-й м’яч у чемпіонаті, укріпивши своє лідерство на чолі списку снайперів.

Вищий клас «Біличанки» дався взнаки і у важкій грі незмінні чемпіонки останніх років змогли перемогти. «Ніка» билася як могла, але, щоб перемогти чемпіонок, цього виявилося замало. Вітаємо «Біличанку-НПУ» з черговим заслуженим чемпіонством та побажаємо успіхів на міжнародній арені. Полтавчанкам подякуємо за гру і побажаємо скласти гідну конкуренцію у наступному сезоні.

Володимир Колок, тренер «Біличанки-НПУ»:

- Володимире Васильовичу, як Вам сьогоднішня гра?
- Гра нам давалася дуже важко, бо у нас зараз такий період, що багато дівчат перехворіли. Деякі відновилися зовсім нещодавно, а дехто тиждень тому вперше на тренування прийшов. Видно, що у них дуже слабкі фізичні кондиції. Мені здається, що, в першу чергу, саме це зіграло головну роль. Бігати через хворобу «через не можу» для них не так-то просто, тому гра мені не дуже сподобалася.

- З чим пов’язуєте таку кількість порушень у другому таймі?
- Фізичні кондиції не задовольняють – не встигали, а суперник показав добротну гру. Вони фізично міцні і витримали по швидкість і по всьому. Була рівна гра.

- В другому таймі команда виглядала впевненіше. Які корективи вносили в перерві?
- Корективи не вносили, більше закликали, що не можна розслаблятися, адже суперник серйозний. Намагалися вибрати оптимальний склад на майданчику в певні моменти, бо буває, що випускаєш когось з досвідченіших, але вона після хвороби і до неї не можна ставити когось з молодих. Більше варіювали зі складом, щоб отримати потрібний результат.

Сергій Ягодкін, тренер «Ніки-ПНПУ»:

- Сергію Ігоровичу, прокоментуйте гру, будь ласка.
- Захисники помилялися багатьох помилок, почали водитися і дали можливість «Біличанці» відірватися. Другий період почали добре, мали три-чотири стовідсоткових моменти, але у нас попереду молоді дівчата. У нас тільки троє досвідчених могли грати, у четвертої перебір жовтих карток, тому довелося грати лише двома основними, а третій довелося мінятися, решта – молодь, яка не змогла використати свої моменти. Загалом грою задоволений – команда росте з кожним роком. Наступного року будемо давати бій за золоті медалі. Команда «Ніка» має повернути собі чемпіонство.

- Чи можна конкурувати з «Біличанкою»?
- Звісно ж можна. За рахунку 4:1 ми мали чотири моменти, але там ногу під простріл не підставила, друга водиться, третя водиться… Дівчата наберуться досвіду і впевненості і будемо обігрувати «Біличанку».

Андрій ГУЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Динамо Киев попало в увлекательный рейтинг самых популярных команд мира
Футбол | 10 мая 2024, 21:45 11
Динамо Киев попало в увлекательный рейтинг самых популярных команд мира

FourFourTwo cоставил топ-32 коллективов, которые играют в белой форме

Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0
Другие виды | 10 мая 2024, 06:15 0
Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0

Хорватия отгрузила в ворота Люксембурга 18 безответных мячей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.