Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1114
0

СТЕФАНКІВ: «На фінальну частину Енергія буде у всеозброєнні»

Президент львівської «Енергії» Олександр СТЕФАНКІВ про поточні події в українському футзалі

СТЕФАНКІВ: «На фінальну частину Енергія буде у всеозброєнні»

5 квітня, львівська «Енергія» проведе важливий виїзний матч у Харкові з тамтешнім «Локомотивом». Напередодні цієї гри ми поспілкувалися з президентом «зелено-білих» Олександром Стефанківим. Зокрема, Олександр Миколайович розповів про підготовку «Енергії» до цієї гри, ймовірних новачків команди, а також поділився своїми думками щодо новообраного керівництва АМФУ, розвиток та популяризацію футзалу в Україні та формат наступного чемпіонату України.

– Який настрій панує в «Енергії» перед матчем із «Локомотивом»?
– Настрій у хлопців бойовий та робочий. До команди вже приєдналися збірники, які повернулися з відбірного турніру чемпіонату Європи-2014 у Туреччині. Перед матчами з харків’янами команда проведе три-чотири тренування у повному складі. Всі прекрасно розуміють, що все у наших руках і нічого ще не втрачено. Тут питання лежить у площині кількох факторів: удачі, фарту, психології. Сподіваємося, що цей етап ми пройдемо вдало, адже у регулярному чемпіонаті нам залишилося зіграти не так уже й багато матчів – з харківським «Локомотивом», івано-франківським «Ураганом» – щоб вирішити завдання щодо потрапляння в плей-офф на даному етапі.

– З чим пов’язаний спад «Енергії» в останніх матчах?
– Це закономірний процес, бо неможливо пройти весь чемпіонат на одному рівні. У кожної команди, не лише у нас, є спади та підйоми. Один із таких спадів був і в «Енергії». Якраз ця пауза, яка виникла з матчами збірної України, стала для нас доречною. Адже ми змогли пройти тренувальні збори в Трускавці, зіграти спаринг-матч із «Львівхолодом» (перемога «Енергії» – 6 : 1. – Авт.). Нам вдалося підтягнути фізичні кондиції. Сподіваюся, що на фінальну частину «Енергія» буде у всеозброєнні й покаже свою найкращу гру.

– Як охарактеризуєте цьогорічний рівень чемпіонату Екстра-ліги?
– Тут, так би мовити, палиця з двома кінцями. З одного боку – зменшилася кількість учасників Екстра-ліги, з іншого – підвищилася їхня якість. Кожна команда змогла укомплектуватися кваліфікованими футболістами, а це відобразилося на рівні чемпіонату загалом та команд зокрема. Дуже потужна боротьба йде за четвірку потрапляння у плей-офф. Далі буде дуже потужна боротьба за медалі. А тому важко спрогнозувати, чим ця боротьба закінчиться. Тому в цьому є переваги тієї невеликої кількості команд цьогорічного чемпіонату. Хоча, звичайно, хочеться, щоб наступного чемпіонату кількість учасників була більшою.

– За рахунок чого можна підняти рівень чемпіонату України до рівня провідних європейських чемпіонатів?
– Один із шляхів – залучення якісних легіонерів, щоб наші українські футболісти бачили на кого потрібно рівнятися. Також потрібно покращити інфраструктуру. Матчі повинні проводитися тільки в тих залах, які відповідають європейським, а не українським вимогам. Це питання, гадаю, вже до наступного керівництва Асоціації міні-футболу України (АМФУ). Звичайно, що граючи в нормальних залах, можна і треба прогресувати та підвищувати майстерність гравців. Також хотілося б, щоб у кожній команді було якомога більше власних вихованців.

– Дуже багато команд, які виступають у першій лізі, не хочуть виходити у вищу лігу, мотивуючи це тим, що на це потрібно затрачати багато коштів: далекі переїзди і т. д… Не всі команди можуть цей тягар подужати. Ви з цим погоджуєтеся?
– Так, є такі моменти. Розуміємо, що живемо у час економічної кризи. Все-таки з цим потрібно рахуватися. Напередодні звітно-виборчої конференції АМФУ, де вибрали нового президента Сергія Владику, було засідання Екстра-ліги, на якому ми виступили з ініціативою, аби наступного чемпіонату повернутися до минулорічних пропозицій. А саме: на першому етапі зробити Західну і Східну зону, куди за територіальним принципом мали б увійти команди як Екстра-ліги, так і першої ліги. Хочеться, щоб у кожній із зон таких команд налічувалося вісім-десять. Гадаю, що цей крок повинен зменшити додаткові фінансові витрати. А вже на другому етапі найкращі команди зі Західної та Східної зон розігрували б між собою звання чемпіонів. Це рішення одностайно схвалене усіма командами Екстра-ліги. Тому, гадаю, що цей проект зможемо зреалізувати. Тим паче, якщо буде тісна співпраця із АМФУ.

Ратуша

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 27
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

ВИДЕО. Моделирование: гол Ямала в ворота Лунина должен быть засчитан
Футбол | 22 апреля 2024, 17:55 33
ВИДЕО. Моделирование: гол Ямала в ворота Лунина должен быть засчитан

Идут жаркие споры: пересек ли мяч линию ворот на 29-й минуте

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.