Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
836
1

Сергей КОВАЛЕЦ: «У каждого своя философия»

Наставник молодежной сборной Украины побывал на Конгрессе тренеров в Донецке

Сергей КОВАЛЕЦ: «У каждого своя философия»

Наприкінці березня молодіжна збірна України провела два товариських матчі проти своїх однолітків з Чехії та Італії. Повернувшись до України наставник нашої «молодіжки» Сергій Ковалець відвідав Конгрес тренерів, що проходив на «Донбас Арені». Прес-служба ФФУ поспілкувалась з Сергієм Ковальцем, який розповів нам про ці події.

− Ми провели два цікавих спаринги, нашими суперниками були сильні збірні. Першочерговим  завданням, яке стояло перед нами - оцінка якості гри футболістів та випробування нових виконавців, - розповів Сергій Іванович. - Я залишився задоволеним як іграми команди, так і ставленням футболістів до своєї роботи. Для себе відзначив, що якість гри нашої збірної була на високому рівні та, найголовніше, що футболісти показали, що у нашої команди є характер. Що стосується результату, то я завжди говорив, що він буде лише тоді, коли хлопці викладатимуться на футбольному полі, будуть думати та отримувати задоволення від гри.

− Зараз у Вас той період, коли Ви можете продивлятись нових футболістів та награвати основу збірної.  Зараз багато кандидатів до вашої команди?
− Сьогодні надзвичайно важливо продивитись максимальну кількість футболістів та починати награвати основу команді. Я вже говорив та повторюю ще раз − шанс грати за збірну є абсолютно у всіх молодих футболістів, які будуть відповідати рівню збірної України. Тому хотілося б побажати усім хлопцям  - вірити в себе. Матчі проти збірних Італії та Чехії продемонстрували, що три дебютанти команди гарно проявили себе. Втім,  це стосується усього колективу. Що стосується кістяку збірної, можу сказати, що він вже вимальовується.

− Нещодавно Ви відвідали Конгрес тренерів, що проходив в Донецьку на «Донбас Арені». Наскільки він був корисним для Вас?
- Надзвичайно цікавий захід, який проводить футбольний клуб «Шахтар». Конгрес, на мою думку, є дуже корисним для українських тренерів, які не можуть поїхати на стажування за кордон. Один із доповідачів робив акцент як раз на дитячо-юнацький футбол, на особливості тренувального процесу, в якому все побудовано на  роботі з м’ячем, основний напрямок  над яким працюють − це техніка футболіста. Крім того, що є важливим в футбольних академіях − це те, що багато часу приділяється людському фактору: навчанню в школі, дисципліні, порядку. Вони виховують не тільки футболістів, а громадян своєї держави. Я вважаю, що це є правильна позиція. Серед іншого цікавився, чи відвідують тренери «Челсі», «Реала» матчі молодіжних складів. Мені сказали, що ні, головна команда в них йде окремо. Цей момент я вважаю є дещо спірним, тому що за часів Лобановського, основний склад, дубль − це була одна команда. Схожі принципи, наприклад, і у «Барселоні»: Гвардіола, коли був тренером, був на усіх матчах молодіжних складів. Так само Фергюсон - в «Манчестер Юнайтед». У кожного своя філософія. Україна - футбольна держава, зі своїми традиціями. В березні наша національна збірна здобула шість очок в матчах проти Польщі та Молдови,  юнацька збірна U17 здобула перемогу в еліт-раунді і кваліфікувалась на ЧЄ-2013, здолавши господарів − збірну Німеччини. Про що це говорить? Про те, що в нас чимало талановитих гравців та тренерів. Ми повинні правильно себе оцінювати, це дуже важливо.

- Дивились матчі національної збірної проти Польщі та Молдови?
- Звісно. Після матчу в Чехії всією команди дивились матч проти Польщі. Відзначили, що збірна вийшла налаштована на перемогу, а наші гравці хотіли довести, що вони сильніші за суперника.  Мені сподобалось, що на полі не було байдужості. Були помилки, але у футболістів горіли очі − це найголовніше.

- Чи спілкуєтесь ви з тренерами інших збірних?
- Звичайно! Ми постійно спілкуємось між собою, в усіх збірних має бути схожа тактика. Звісно вона підбирається під конкретного суперника, проте обмін інформацією між тренерами є обов’язковим. До речі,  вчора про це ми розмовляли з Михайлом Івановичем Фоменком. Всі ми розуміємо, що головне завдання для юнацьких та молодіжних збірних −підготовка футболістів для національної команди. Зараз в національній збірній чимало футболістів з молодіжної команди − це чудовий показник та стимул для інших футболістів.

- Попрацювавши певний період в збірній, Ви бачите бажання у футболістів грати за національну команду?
- Так, і це найголовніше. Футболісти з радістю приїжджають в табір збірної, налаштовані працювати над собою та вдосконалюватися.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
t2_romario
Хорошее интервью, но о горящих глазах это помоему фишка Демьяненко