Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 01 апреля 2013, 17:47
1722
1

Александр ГОЛОВКО: «В сборной все бились друг за друга»

Тренер сборной Украины U-17 прокомментировал победу в групповом элит-раунде квалификации к Евро

| Обновлено 01 апреля 2013, 17:47
1722
1
Александр ГОЛОВКО: «В сборной все бились друг за друга»

Старший тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Головко прокоментував перемогу команди у груповому турнірі еліт-раунду кваліфікації чемпіонату Європи 2013 року.

- Олександре Борисовичу, вітаємо з виходом до фінальної частини чемпіонату Європи. На вашу думку, який з трьох проведених у Німеччині матчів вирізнявся з поміж інших?
- Усі матчі були вкрай важкими. Можливо, тільки у зустрічі з Естонією другий тайм був більш-менш легким. Добре, що після першого голу одразу забили другий.  Що стосується зустрічі з Болгарією, то ще до стартового матчу збірної цієї країни з командою Німеччини болгарська федерація негативно висловилася про проведення першого туру відбірного турніру на полі зі штучним покриттям. Я так зрозумів, що вони не були готові до своєї першої грі. Тому німці дуже легко їх «узяли». Для нас же матч із Болгарією був дуже складним. Нічийний результат був закономірним. А у матчі з Німеччиною було колосальне бажання, самовіддача, за рахунок чого і вдалося виграти.

- Чи здивував Вас хтось із суперників протягом групового турніру?
- Ні. Німеччина була й залишається топ-командою. Інша справа, що результат деколи дається ось таким способом - через «не можу».

- Як Вам вдалося психологічно налаштувати команду на перемогу в третьому турі над фаворитами матчу − командою Німеччини?
- Це наша тренерська робота - переконати і мотивувати гравців у тому, що таке свято вони можуть зробити лише самі собі. У цьому віці хлопці все-таки ще більше думають про футбол, він у них на першому місці. Просто, наші хлопці прагнули перемоги більше, ніж всі інші. І ми, як тренери, футболістам у цьому допомагали.

- На скільки відсотків Ви оціните готовність юнацької збірної на сьогоднішній день?
- Можливо, десь на 70%. За характером - виклалися на всі 100%. Але у нас були великі проблеми, пов'язані, у першу чергу, з ключовими футболістами. Віктор Коваленко, який не зміг увійти в гру через пошкодження задньої поверхні стегна, Бека Вачіберадзе грав з ушкодженням, у Дениса Арендарука були проблеми зі здоров'ям. Здорово зіграли деякі хлопці молодшого віку - той же Віктор Циганков. У нього «світла голова», дуже розумний гравець у плані розуміння футболу. Воротарі дуже вдало зіграли. Всі билися один за одного.

- На що будете звертати увагу своїх підопічних під час підготовки до фінальної частини Євро-2013?
- Найголовніше − не втратити голову. Хлопці можуть не впоратися з тягарем відповідальності, який на них лежав. У цьому віці їм ще важко відходити від настільки складних матчів.

- Як Вам умови проведення матчів еліт-раунду в Німеччині?
- У мене залишилося питання до організаторів: «Чому команди проводили перші матчі на полях зі штучним покриттям?». Ми готувалися у Німеччині, у нас були відмінні умови на базі. Але підвела погода. Протягом двох тижнів було дуже вітряно і холодно. Перед матчем з юнацькою командою дортмундської «Боруссією» взагалі випав сніг. У нас залишалося 5-6 днів, ми приїхали до місця проведення першого матчу з Естонією, і нам повідомили, що ми будемо грати на полі зі штучним покриттям. Не стали висловлювати ніяких протестів, це було рішення УЄФА. Добре хоч, що всі були в рівних умовах.

- 4-го квітня відбудеться жеребкування фінальної частини юнацького Євро-2013. Кого б Ви хотіли бачити серед можливих суперників?
- Всі команди, які вийшли до фінальної частини Євро, зробили дуже важкий крок уперед. Відбір був просто божевільним. Якщо взяти вихід до фінальної частин юнацького чемпіонату Європи, його можна порівняти з виходом до чвертьфіналу чемпіонату Європи у дорослому футболі. До фінальної стадії потрапили команди, які були і у функціональному, і у технічному, і у тактичному, і у психологічному плані краще підготовлені, ніж їхні суперники. Тому з будь-якою командою потрібно буде грати, як найголовнішу гру сезону. Кого Бог дасть, з тими і гратимемо.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 23 апреля 2024, 06:01 0
Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в АПЛ

Как выглядит список бомбардиров УПЛ 2023/24 после 25-го тура?
Футбол | 23 апреля 2024, 03:40 2
Как выглядит список бомбардиров УПЛ 2023/24 после 25-го тура?

Единоличным лидером является форвард Динамо Владислав Ванат – 12 голов, 7 ассистов

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alyoshenka
классный тренер. Надеюсь возглавит условный Металлист и будет этих ребят наигрывать.