Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 апреля 2013, 16:06
24715
125

Карпаты – Шахтер. Анонс

«Україна» в очікуванні «Шахтаря»

| Обновлено 12 апреля 2013, 16:06
24715
125
Карпаты – Шахтер. Анонс

У суботу «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Шахтар», який впевнено очолює прем’єр-лігу. Донецька команда вийде на поле, маючи за спиною переможну у чемпіонаті серію з п’яти ігор. Разом з тим, «Карпати» прагнутимуть закріпити позитивний баланс домашніх зустрічей проти «Шахтаря» та продовжити свою гольову домашню серію, яка триває шість ігор.

Цей матч стане ювілейним, 40-м, в історії зустрічей суперників у національних чемпіонатах. У Львові ж баланс 19 матчів вказує на мінімальну перевагу «Карпат»: 8 перемог, 4 нічиї та 7 поразок, різниця м’ячів 18-25. Саме в матчі з «Шахтарем» «Карпати» 5 квітня 1992 року здобули свою першу перемогу в чемпіонатах. Саме в матчі проти «Карпат» 12 травня 2004 року відбувся дебют Мірчі Луческу на тренерському містку «Шахтаря». Саме в матчі з гірниками «зелено-білі» 27 листопада 2011 року зазнали своє найбільшої за історію домашньої поразки – 0:5.

Матч суперників у першому колі в Донецьку завершився перемогою «Шахтаря» з рахунком 3:0, коли на «Донбас Арені» відзначилися Генріх Мхитарян, Луіс Адріано та Дентіньо. Серед діючих гірників найкращий гольовий показник в матчах з «Карпатами» у Фернандиньо - 5 голів. Свого часу чотири голи забивав львів’янам і Олександр Гладкий, який нині захищає кольори львівського клубу. Серед діючих карпатівців по разу забивали «помаранчево-чорним» Ігор Худоб’як, Сергій Зеньов та Олег Голодюк.

Поточна переможна серія «Шахтаря» тягнеться ще з 24 листопада минулого року і триває вже 5 ігор, у яких гірники забили 15 (!) голів, а пропустили лише 2. До нової зустрічі суперники підійшли з кадровими проблемами. У команді Ніколая Костова пропустять гру одразу два дискваліфіковані центральні захисники – Грегор Балажіц та Ігор Пластун, а в «Шахтарі» через перебір жовтих карток не вийде на поле капітан команди Даріо Срна. У клубних лазаретах продовжують перебувати карпатівець Ігор Ощипко та гірник Антон Каніболоцький.

Не виключено, що місце Срни може зайняти екс-карпатівець Василь Кобин, якому доведеться протистояти своєму земляку-закарпатцю Михайлу Кополовцю, для якого, до речі, це буде 150-й матч в чемпіонатах. З ностальгією може повернутися до Львова і Дмитро Чигринський, який навчався футбольних азів у місцевому УФК.

Підвищений ажіотаж у Львові довкола цього поєдинку відчувається ще з минулого тижня, коли розпочався попередній продаж квитків на матч проти діючого чемпіона. Тож несамовита підтримка зелено-білих у цьому протистоянні буде гарантована. Для прибирання на трибунах снігового покрову і створення комфортних умов для учасників та вболівальників матчу декілька днів працюють понад 200 працівників та 12 одиниць спеціальної техніки. Особлива подяка за постійну допомогу Михайлові Козяру, ректору Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності, курсанти якого активно допомагають ліквідовувати наслідки стихійного лиха.

Виведе суперників на поле столичний арбітр Євген Арановський, для якого це буде 44-а гра у прем’єр-лізі. Раніше Арановський-молодший провів 7 матчів за участю «Карпат», у яких зелено-білі набирали очки у шести іграх. «Шахтар» же в усіх 4-х зустрічах при Арановському не втратив жодного пункта. А як буде цього разу?

Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Sport.ua


Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Бидловский, Милошевич, Жовтюк, Ксенз - Голодюк, Даушвили, Худобяк - Кения, Зенев, Кополовец.

«Шахтер»: Пятов – В. Шевчук, Кривцов, Чигринский, Кобин – Гюбшман, Фернандинью, Тайсон, Мхитарян - Тейшейра, Луис Адриану.

Травмы: Ощипко (Карпаты), Каниболоцкий («Шахтер»).
Дисквалификации: Балажиц, Пластун (оба - Карпаты), Срна («Шахтер»).


Котировки букмекеров:

10.00 – 5.50 – 1.22
 

30 марта, суббота
«Карпаты» «Шахтер»  
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
 Арбитр: Евгений Арановский (Киев)
 Прогноз Sport.ua – 1:2

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 125
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dragon9
а що там на рахунок Циганика всі кажуть?
а то я тільки зі стадіону і не в курсі шо сталося.
Senior...S
талант!!!!это ж так уметь надо!!!поле чудес в стране дураков
jurij99
болей, кто ж мешает.
starmak
подобного рода матчи всегда будут принципиальными,я готов болеть за любую команду, даже за дк, главное напихайте по-больше бандерлогам
rem_2012
Такое ощущение, что Ахметов нагло отмывает бабки. Сначала Барса подкинула 10 лямов, теперь вот Анжи... А главное все законно и никаких налогов )) Трансферы НДС не облагаются ))
Senior...S
красавцы
jurij99
все вместе развели налогоплательщиков рассии.
Senior...S
не спорь,там глюки....
Senior...S
так они там все в связке!!!развели анжипора снимать новый фильм "блеф"
Моралес
Daily Mail: Как сообщает английское издание ссылаясь на слова генерального директора Казиахмедова Айваза Михайловича, что полузащитник Махачкалинского Анжи Виллиан желеет о переходе в росийский клуб и изьявил желание вернуться в Донецкую команду .

Казиахмедов Айваз Михайлович: "Наш клуб не намерен больше держать у себя этого игрока. Мы хотим создать из нашего клуба хорошую команду, а в свою очередь он по неизвестным причинам отказывается выполнять какие то указания тренера, по етому скорее всего Виллиан вернется в Донецк уже летом".

Уже соглашено решениие по всем вопросам и с большим процентом вероятности летом Виллиан вернется в Шахтер.Издание также говорит о том, что сумма трансфера составит 27 миллионов евро.

Отметим, что Виллиан перешел в Махачкалинскую команду за 34 миллиона евро в зимнее трансферное окно.
oleh123mma
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sazan
споримо що матч Шахтар Карпати завершиться щотом 1. 0 Карпати виграють
oleh123mma
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jurij99
ГОТОВ, но не убил же. И не факт, что убьет когда и кого нибуть. В етом и вся ИНОСКАЗАТЕЛЬНОСТЬ. Чрезмерное виражение чувств.
jurij99
все войни из за слов, за словами следить надо, а не киздеть шо хош.
Моралес
Что иносказательного в словах "Если ты будешь у меня на мушке.будь спокоен у меня рука не дрогнет"? Наверное, ті нехороший человек? Угроза вседа угроза. Чувак реально сказал, что готов УБИТЬ за.... то, что не то говоришь.
jurij99
"иносказательно"- так годится?
Моралес
Куди ще "образнєй"?