Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 30 октября 2021, 20:30
2951
5

Павло ПРИСЯЖНЮК: Футзал не закінчується з фінальним свистком

Чому варто підтримувати дитячий футзал – про це розмова зі спонсором команди «ДЮСШ-25-Легіон XXI»

| Обновлено 30 октября 2021, 20:30
2951
5
Павло ПРИСЯЖНЮК: Футзал не закінчується з фінальним свистком

Павло Присяжнюк, комерційний директор «Ukrainian UMBRO League», спонсор команди «ДЮСШ-25-Легіон XXI», кандидат на посаду президента Федерації футзалу м. Києва.

- Яким чином Ви дізналися про «ДЮСШ-25-Легіон XXI»?
- Команда вже довгий час є учасником всіх турнірів, які проводить Умбро Ліга та Федерація футзалу м. Києва. Після спілкування з тренером команди, Олександром Кривендою, нами було прийнято рішення про співробітництво, адже ми завжди готові до співробітництва з усіма футзальними командами та готові розглядати усі можливі варіанти цього співробітництва. Жодного дня не жалкував про це рішення, постійно вболіваємо за хлопців, частенько всім офісом дивимось ігри команди.

- Чому Ви вирішили стати спонсором команди?
- Це єдина футзальна команда нашого міста, яка захищає честь столиці в Українській дитячо-юнацькій футзальній лізі. Ми хочемо, щоб честь нашого рідного міста на всеукраїнському, а, можливо, і на міжнародному рівні була представлена гідно, і готові всіляко сприяти розвитку дитячих футзальних колективів. Ми віримо в цю команду!

- Чи чекаєте Ви якоїсь віддачі від своїх вкладень в команду, адже дитячо-юнацький спорт – це невдячна справа у наш час?
- Розумієте, хтось колекціонує марки, хтось монети, хтось ходить на риболовлю або просиджує годинами в гаражі, тюнінгуючи свою стареньку «копійку». І всі ці перелічені справи також не надто прибуткові. А я підтримую дитячий футзал, отримую від цього задоволення і дуже сподіваюсь, що я не один такий, сподіваюсь з часом таких спонсорів буде більше.

- Як Ви оціните перспективи «ДЮСШ-25-Легіон XXI» у майбутньому?
- Коли я тільки побачив хлопців у дії, то зрозумів, що для досягнення високих результатів у дорослому футзалі їм не вистачає лише одного – фізичних даних, які прийдуть лише з часом. А так все в них вже є: розуміння гри, техніка, хитрість, командна робота, молодий і талановитий тренер. Вважаю, що «ДЮСШ-25» стане таким же титулованим клубом, як «Інтеркас» в свій час, і зможе повернути київському футзалу його колишню славу.

- Які проблеми київського футзалу Ви б виділили?
- Якщо брати до уваги саме футзал місцевого рівня, то в ньому проблем я фактично не бачу. Близько 350 команд зараз приймають участь в змаганнях, все більше дітей займається футзалом. От тільки б вирішити питання з матеріально-технічною базою, потрібні нові зали, але це проблема не тільки Києва. Та якщо розглядати ваше питання в більш широкому розумінні, то головна проблема – відсутність професійних команд, які брали б участь у всеукраїнських змаганнях. Вважаю, що київський вболівальник давно заслуговує бачити в своєму місті ігри найвищого ґатунку.

- Як Ви вважаєте, чи зміг би хтось з учасників київської Суперліги заявитися в Екстра-лігу і там гідно представляти нашу столицю?
- Я вважаю, що всі команди Суперліги впорались би з цим завданням. Рівень наших команд дуже високий. В підтвердження моїх слів – впевнена перемога «Епіцентру К3» над хмельницьким «Спортлідером+».

- Чому, на Вашу думку, жодна київська команда досі не заявилася в Екстра-лігу?
- Не буду згадувати про фінансові кризи і взагалі фінансові причини. Насамперед, цьому заважає участь всіх гравців команд Суперліги в міських змаганнях. За вихідні дні кожен з цих гравців проводить по декілька матчів, за кожен з яких він отримує певну суму преміальних. Тому грати в Екстра-лізі, витрачати свій час на роз’їзди по Україні, футзалісти не особливо хочуть. Вважаю, що грати в Екстра-лізі може лише колектив, який постійно тренується і вже не один рік виступає одним складом. Команда має жити одним життям, а якщо кожен з футзалістів розривається на 3-5 команд одночасно – це неправильно. Ну і звичайно розвиток футзалу, як масового виду спорту в Україні, залишає бажати кращого.

- Ви робите багато для розвитку футзалу в Києві, адже Суперлігу віднедавна надано статус Другої ліги чемпіонату України. Чи плануєте Ви ще якісь акції для підтримки і розвитку футзалу в Києві?
- Окрім тих турнірів, які зараз проводяться, наша креативна група зараз перебуває в стадії розробки ще близько п’яти проектів, пов’язаних з футзалом. Ці проекти охоплюють як дитячий, так і дорослий футзал. Щодо нововведень сезону 2012-2013, то вперше в Україні футзальний турнір був виведений на інтерактивний рівень. Тепер прийняти участь в Українській Умбро Лізі можуть фанати віртуального футболу, для яких була запущена Cyber Umbro league. Також вперше Федерація футзалу м. Києва та Українська Умбро Ліга отримали право на проведення дитячого чемпіонату м. Києва. До цього питанням розвитку дитячого футзалу займалась виключно Федерація футболу м. Києва. Також ми плануємо деякі заходи, які не пов’язані безпосередньо з грою, адже вважаємо, що футзал не закінчується з фінальним свистком арбітра.

Андрій ГУЛІЙ, спеціально для futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ebr1z
Смотря на Умбро Лигу - понимаешь что он может действительно поднять киевский футзал! Глядишь и по телику будем сматреть футзалец! НУ или хотя бы в интернете, онлайн...
zhuck2008
Ну вот так наши кандидаты знакомы с ДЮСШ Киева))) все говорят что нужно развивать детский футбол, сначала нужно с ним хорошо ознакомится, ведь нужно знать что развивать)))
mouse2173
Почему все время пишут что это единственный детский мини-футбольный клуб в киеве. Есть мфк киев, спартак.
BapaH1985
Вполне возможно! По отчеству он Анатольевич, если не ошибаюсь!
forca_uve
http://file.liga.net/person/929-anatolii-prisyajnuk.html - его отец?