Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 марта 2013, 14:27
5847
14

Як львівські футбольні чиновники Карпати підставляли

Кожен український уболівальник футболу знає, що Львів - символічне місто для збірної країни

| Обновлено 25 марта 2013, 14:27
5847
14
Як львівські футбольні чиновники Карпати підставляли

Як сказав би Олег Блохін, - «фартовий». Коли вітчизняні ЗМІ облетіла інформація про те, що юнацькій (U-18) збірній України в «місті Лева» не надають можливості тренуватися, проводячи підготовку до зустрічі з польськими ровесниками, яка відбудеться 26 березня, нашому здивуванню не було меж. Чому ж гарячий тренер юніорської збірної Олександр Петраков в серцях заявив журналістам, що до Львова більше - ні ногою? Хто довів ситуацію, так би мовити «до ручки»?
 
На думку спікерів каналу «Футбол», винні ФК «Карпати», не дозволивши команді Петракова провести заняття в четвер. Винен клуб, який інвестував у свій час близько мільйона доларів в будівництво єдиного в місті поля зі штучним покриттям на базі свого багаторічного партнера Львівського училища фізичної культури (УФК). Винен клуб, який сам же виступив співініціатором приїзду збірної до Львова.
 
«Ще 20-го лютого президент ФФУ Анатолій Коньков прислав на адресу ФК«Карпати» офіційний лист з проханням посприяти юнацькій збірній України, заплановано провести тренувальний збір і товариський матч у Львові, - говорить технічний директор «Карпат» Тарас Гордієнко. - Цей матч гармонійно увійде в число заходів, присвячених святкуванню 50-річчя клубу. Природно, ФК «Карпати» дали принципову згоду, в офіційному листі запропонувавши ФФУ узгодити всі деталі перебування збірної у Львові. Але більше ні в письмовому, ні в телефонному режимі ніхто з Федерації в клуб не звертався ».
 
«Ніякої інформації про те, коли збірна прибуває до Львова, коли буде тренуватися, нам не надходило, - говорить Гордієнко. - Коли раптово делегація збірної з'явилася біля поля академії "Карпат", там проводилися планові відновлювальні роботи ».
 
Поле, оточене по периметру горами снігу, приводили в порядок після календарного матчу юніорського (U-19) першості країни між «Карпатами» та «Іллічівцем». Львів'яни, до речі, враховуючи силу сніжної стихії на Заході України, просили розглянути можливість перенесення гри. Однак прохання були проігноровані керівними органами турніру.
 
Розлючений Петраков тут же викликав директора УФК Степана Родака, який володів інформацією про приїзд збірної. Той, в свою чергу, викликав міліцію. Але правоохоронці, цілком логічно відмовилися втручатися в цю справу. Коли ж представник ФФУ нарешті здогадався з Києва подзвонити генеральному директору «Карпат» Ігор Дедишину, повідомивши про виниклу ситуацію, вирішувати проблему з тренуванням було вже пізно - футболісти та тренерський штаб вже виїхали з місця її потенційного проведення.
 
Логічно,що наступного збірна тренувалася на полі. А директор УФК Степан Родак красувався в об'єктиві телекамери каналу «Футбол», киваючи в бік хлопців в карпатівській екіпіровці,які прибирали з поля сніг.

«Хлопці з лопатами працюють, щоб прибрати сніг, - це з інтерв'ю Родака каналу «Футбол». - А де футбольний клуб "Карпати", щоб підготувати поле до тренувань клубної академії? Між іншим, сьогодні о пів на другу згідно з розкладом тут повинен тренуватися молодіжний склад "Карпат" - ми бачимо, в яких умовах. Ось ці амбіції, які б'ють через край, невідомо, що і кому цим довести - для мене незрозумілі».
 
Тільки от, якщо так не зрозумілі чиїсь амбіції, так це самого Родака. Директор ЛУФК прекрасно знав, що, в угоді Училища з ФК «Карпати» чітко прописано, що держустанова не має права надавати поле для занять, так званій «третій стороні», не погодивши цього рішення з клубом. Які амбіції змусили Степана Михайловича порушити правила їм же власноруч підписаної угоди і «забути» номер телефону гендиректора «Карпат» Ігоря Дедишина? Адже саме Родак, володіючи всією інформацією, міг одним-єдиним дзвінком напередодні цієї історії, поставивши клуб до відома про плани збірної, навіть не доводити до якогось конфлікту! Тільки от про це красномовний директор в інтерв'ю телевізійникам чомусь не згадав.
 
Тренер збірної Олександр Петраков і правда став мимовільним заручником амбіцій. Амбіцій чиновників. Адже, як виявилося згодом, ФФУ таки направляла до Львова лист зі своїм розпорядком тренувальної роботи. За словами адміністратора команди, лист було надіслано у Федерацію Футболу Львівської області. Звідки ж тренерам з адміністраторами було знати, що недавно переобраний її голова Ярослав Грисьо конфліктує з ФК «Карпати» і не вважав за потрібне повідомити хоча б у факсовому режимі львівський клуб (якщо не вистачає сміливості, а може совісті, подзвонити особисто)? Амбіції глави ФФЛ, очевидно, стали набагато вище інтересів збірної України. Керівник ФФЛ за 16 років своєї діяльності на цій посаді, як виявилося, не навів порядку не тільки в обласному футболі, а й у своїй організації безпосередньо. Гордість, а може, банальні непрофесіоналізм і безвідповідальність не дозволили чиновникам офіційно звернутися до клубу, який володіє всією необхідною інфраструктурою. І ті вирішили йти «в обхід» ...
 
І в той час, як бідний Петраков, не маючи можливості провести тренування, метав громи і блискавки по Львову, пан Грисьо готувався у Варшаві до шаленого вболівання за національну збірну України у відбірковому матчі Чемпіонату світу.
 
Звичайно ж, керівництво ФК «Карпати», з'ясувавши реальний стан справ, пішло назустріч збірній. Команда Петракова більше не буде відчувати жодних проблем з місцем для тренувань навіть в таких суворих погодних умовах.

І якщо за оренду полів для тренувань національної збірної України на базі київського «Динамо» ФФУ змушена платити, за повідомленнями ЗМІ, по 25 тисяч гривень, то «Карпати» нададуть умови своєї інфраструктури юніорській команді абсолютно безкоштовно. Як абсолютно безкоштовно готові були надати для матчу команди Петракова з Польщею підготовлений стадіон «Україна».

У всій цій ситуації турбує лише одне питання. Що дорожче для місцевих футбольних чинуш-князьків - честь міста Львів, чи задоволення власного его?

Фан-сайт львовских Карпат

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ
Футбол | 20 апреля 2024, 06:30 27
Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ

В клубном рейтинге УЕФА донецкая команда делит 25–27 места

Черноморец: «Есть документ – Брагару переходит в Динамо»
Футбол | 20 апреля 2024, 15:33 0
Черноморец: «Есть документ – Брагару переходит в Динамо»

Мисюра оценил ситуацию с контрактами Брагару, Путри и Авагимяна

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Smeenfey
Скоро слово скандал заменят на "Карпаты"
stopudoff
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olegm555
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Anonymous
Иногда лучше промолчать, чем оправдываться... Это так на заметку Карпатам
MAGICIAL
ти статтю прочитав?
FidanFCCO
кто-то активно мне минусы ставит,правда в глаза колит?)))
cherkasandriy
Інвестували 1 млн. доларів і безкоштовно беруть усіх випускників училища в клуб. Сміх, інвестори ср...і!
cucumber
не знаю как в других городах, а вот в Харькове практически в каждой школе есть поля с искусственным покрытием. а это все отмазки. Забыли про молодежь.. или забили.
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FidanFCCO
"Винен клуб, який інвестував у свій час близько мільйона доларів в будівництво єдиного в місті поля зі штучним покриттям"-миллион долларов???аа капец красавцы,у меня за окнами старая база Черноморца тут 2 таких поля,а так же есть база у моря в Отраде где тоже есть искусственный газон, где пацанята малые бегают,так что каждый по ляму?(это несчитая базы Черноморца в совиньоне)в жизни не поверю)))
cherkasandriy
Карпати як завжди у свому стилі - усі винні, в усіх амбіції, а ми такі чемні і пухнасті. Не переношу керівництва Карпат, тому і практично перестав ходити на матчі... Думаю, що це просто наїзд на директора УФК, який відстоює свою позицію і не гнеться під "К".
solova63
Как бы там ни было, наши пацанята-сборники вместо того, чтобы тренироваться и готовиться к матчу, собственноручно расчищали себе футбольное поле от снежных сугробов! Это есть факт. А все остальное-попытки оправдаться и переложить ответственность!...