Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 марта 2013, 12:31
996
1

Андрей ОБЕРЕМКО: «Не буду сравнивать Грдличку и Руденко»

Лучше получать меньше удовольствия от футбола, но зарабатывать очки, считает полузащитник

| Обновлено 24 марта 2013, 12:31
996
1
Андрей ОБЕРЕМКО: «Не буду сравнивать Грдличку и Руденко»
Андрей Оберемко

— Андрію, ваш колектив реально претендував на перемогу в зустрічі проти львів’ян. Чого не вистачило, щоб здобути троє очок?
— Ще одного м’яча (усміхається)! Насправді, вважаю «Карпати» хорошою командою, такою, що справді грає у футбол. Тому нічию розцінюю як закономірний результат. Не став би говорити, що ми переважали суперника.

— Так, міг «Металург» і програти, якби не сейв Лібора Грдлічки на останніх секундах матчу. Вас здивувала поява нового голкіпера вже під час чемпіонату?
— Оскільки Лібор майже два тижні тренувався разом із нами, то фактор несподіванки мікшується. Однак, я насправді не думав, що на воротарській позиції в нас відбудеться така рокіровка, адже на зборах Грдлічки не було. Одразу ж зазначу, що порівнювати його з Віталієм Руденком не буду.

— Та якусь думку щодо рівня словацького голкіпера маєте?
— Зізнаюся, під час тренувального процесу не надто придивляюся до роботи наших стражів воріт. Однак те, що його рівень хороший, показала остання наша зустріч. Гадаю, в матчі проти «Карпат» Грдлічка був найкращим нашим гравцем на полі. Багато в чому ми маємо завдячувати саме йому, що не програли.

— На ваш погляд, Віталій Руденко у попередніх матчах міг урятувати «Металург», коли пропускав від Руслана Фоміна та Олега Гуменюка?
— Гру партнерів волію не обговорювати. Скажу лише, що помиляється кожний. І ті ж м’ячі від «Таврії» чи «Карпат» - наслідок серії помилок кількох виконавців. Скажімо, проти сімферопольців згадайте епізод, коли Матеус хотів зберегти м’яч у полі й віддав його… Гуменюку. Руденко наразі забезпечений підтримкою колективу.

— Сергій Зайцев після двох стартових поразок навесні звинувачував злий фатум, безталання. Чи є у вас якесь приземленіше пояснення невдач «Металурга»?
— Ви, мабуть, знаєте, що футболісти, як і всі спортсмени, дуже забобонні люди. Тому коли є нефарт, то ми так його прямим текстом і називаємо. Зрештою, якщо проаналізувати всі три наші поєдинки після відновлення чемпіонату, то виходить дивна закономірність. Якщо в стартових двох іграх ми, за оцінкою незалежних фахівців, переважали суперників і контролювали хід подій на полі, то в останньому виглядали не так яскраво, десь суперник нас «возив». Але що маємо на табло? Правильно, два якісні матчі - жодного очка, гірший матч - маємо заліковий пункт. Гадаю, в нашій ситуації краще отримувати менше задоволення від футболу, але заробляти очки. Але цю дивну «закономірність» інакше як нещастям я пояснити не можу.

— Чи правильно розумію, що команда залишилася задоволеною нічиєю імені Грдлічки?
— Палиця з двома кінцями. З одного боку, так, адже змогли відігратися в матчі з таким суперником. З іншого, всі ми не дочекаємося, коли перервемо гнітючу серію без перемог, що налічує вже понад 20 матчів.

— Наступний матч пропустить дискваліфікований Матеус, відтак звична пара центрбеків Нестеров - Матеус зазнає змін.
— Не думаю, що це стане для нас проблемою. Конкуренція непогана, тому рівноцінна заміна не має стояти гостро для команди.

«Український футбол», fcmetalurg.com 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил