Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 26 марта 2013, 14:39
2263
0

Олег ФЕДОРЧУК: «Нет времени на эйфорию»

Украинский специалист прокомментировал победу сборной Украины в матче с Польшей

| Обновлено 26 марта 2013, 14:39
2263
0
Олег ФЕДОРЧУК: «Нет времени на эйфорию»

Екс-наставник сімферопольської «Таврії» Олег Федорчук прокоментував перемогу збірної України над командою Польщі.

- Досі присутнє відчуття приємного шоку від такого результату. Ми всі знаємо, в якому становищі опинилася збірна перед грою. І не може не радувати, що гравці зібралися, проявили характер, заодно нагадавши нам приємні моменти з історії. Зокрема, коли ми виігравалі ключові матчі з турками і греками у відборі до ЧС-2006.

- Два швидких голи - збіг обставин чи результат правильно обраної тактики?
- Випадковості тут бути не може. Щоб забити, потрібно з м'ячем добігти до воріт. Українці не притиснулися з перших секунд до своїх воріт і використовували надані обороною збірної Польщі можливості. Вони були винагороджені за свій настрой. Поляки виявилися не готові до такого розвитку подій, перші п'ять хвилин у них просто був шок.

- Тим не менш, збірна Польщі досить швидко отямилася і до кінця тайму повністю володіла ініціативою ...
- Зіграв свою роль фактор переповнених трибун, які гнали команду вперед. Плюс наші крайні захисники - Федецький і Шевчук - дуже сильно занервували, часто помилялися. Нервозність передалася і Степаненку з Гармашем, які часто втрачали м'яч. Звідси і божевільна кількість фолів. В середньому на чемпіонаті світу на дві команди за матч припадає 22-23 фолу. У збірної України їх було 24 (!). Даний фактор не може не турбувати, разом з тим тактика дрібного фолу себа виправдала-Україна витримала перший тайм.

- Чого більше в пропущеному голі - провини українських захисників чи індивідуальної майстерності гравців суперника?
- С захисників ніхто провини не знімає, раз вони дали результативно пробити. Разом з тим, поляки черговий довели, що правий фланг - чи не найсильніша позиція цієї команди, одна з найсильніших в Європі. Гол Піщека - шедевр. Вже й не пригадаю, коли востаннє захисник, який розпочав атаку, завершив її, ще й результативно, забігів по діагоналі в центр. Таких прикладів у світі мало, зазвичай це робиться через бровку.

- Можна собі уявити збірну Польщі без тріо з «Боруссії»?
- Це буде абсолютно інша команда. У поляків склад занадто не рівний. Між майстерністю Левандовські. Блащиковські, Піщека і всіх інших дуже велика прірва. З Україною дуже слабо зіграли лівий захисник, центр оборони. Це в чималому ступені і зумовило результат.

- Відсутність Коноплянки позначилася на грі України?
- Хочеться похвалити тренерський штаб, який не зациклився на цьому моменті, тим самим з самого початку не налаштовуючись на поразку, не займаючись пошуком «відмазок». При всій повазі до Євгена, він дуже гарний на контратаках. Але з Польщею і Ярмоленко, і Гусєв дуже багато і продуктивно відпрацювали в обороні. Не думаю, що Коноплянка зіграв би краще за них.

- Багато хто побоювалися, що після «Боруссії» П'ятов опиниться в психологічній ямі. З поляками це якось не було помітно ...
- Цей гравець вміє швидко взяти себе в руки. Крім того, як тільки в нього з'являється конкуренція, він починає краще грати. З Польщею у нього не обійшлося без похибок, але і виручив він неодноразово.

- Здавалося б, відпочивши в перерві, збірна Польщі у другому таймі розірве Україну. Тим не менше, гра господарів після перерви була далека від тієї, що в першій половині ...
- Вони так само грали і на Євро. Польща - команда, яка стає заручником заданого нею ж темпу, будучи не в змозі його витримати. Це нагадує бігунів або велосипедистів, які йдуть у відрив на старті і повністю видихаються на фініші.

- У якому ключі слід грати з Молдовою в Одесі?
- Молдавани грають, як уміють. Але недооцінювати їх у жодному разі не можна, особливо після перемоги над Польщею. Незважаючи на відсутність зірок європейського рівня, такі команди здатні на неприємні сюрпризи, особливо по частині стандартних положень. На ейфорію немає часу, гру з поляками збірній України потрібно швидше забути і перемкнутися на Одесу. Це буде абсолютно інша гра, особливе навантаження і відповідальність полягатиме на флангових гравців. Тільки так можна буде знайти ключ до ешелонованої оборони суперника.

Відзначимо, що Руслан Ротань та Денис Гармаш через дискваліфікацію пропустять поєдинок України з Молдовою 26 березня в Одесі.

Євген САВЧУК, gazeta.ua
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.