Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2285
3

Иван ГЕЦКО: «Луческу надо отдохнуть от футбола»

Экс-игрок сборной Украины - о возможном уходе Мирчи Луческу

Після того, як «Шахтар  із тріском вилетів з Ліги чемпіонів, поповзли чутки про відставну Мірчі Луческу. І тренер, і керівництво клубу спростовують їх. Але є факт: контракту з «Шахтарем» Містер чомусь не продовжив.

Футбольна Європа «сватає» Луческу у французький ПСЖ, а на його місце повинен прийти італієць Аллегрі, що нині у «Мілані» заробляє вдвічі менше, аніж йому можуть дати у Донецьку. Чому ж захиталося крісло Мірчі Луческу? Про майбутню долю тренера кореспондент поговорив з автором першого голу збірної України Іваном Гецком. а також із легендарним футболістом «Шахтаря» Віктором Грачовим.

- Чи справді Мірча Луческу вичерпав себе у «Шахтарі»?

І. Гецко:

— Думаю, що радше вичерпали себе футболісти. Вони втомилися значно раніше за свого тренера. Але й Мірчі Луческу, мабуть, варто відпочити від футболу. Припускаю, що він сам мріє піти з «Шахтаря», а через півроку чи рік зі свіжими силами повернутися до роботи.

-  А може, тренер уже виконав свою місію, дотягнувши «Шахтар» до рівня учасників плей-оф Ліги чемпіонів? І наступний крок - до трофею - може зробити лише інший наставник?

В. Грачов:

-  Мірча Луческу працює дев'ять років у «Шахтарі». Він збудував сильну команду, довів її до топ-рівня, «Шахтар» знають і поважають у світі. Так, Луческу мріяв про відставку. Але про відставку після участі у фіналі Ліги чемпіонів. Мрія не здійснилася. І ніхто не знає, чи варто давати румунові інший шанс. Це прерогатива президента клубу. Але треба визнати, що цей шанс Луческу заслужив.

І. Гецко:

- Частково з цим можна погодитися. З одного боку, Мірча Луческу — тренер сильний і неординарний. А з іншого - він ніколи не вигравав Лігу чемпіонів. Так, він був володарем Кубка УЕФА, але головний трофей не здобував. Я не наважуся сказати, що низька кваліфікація не дозволяє румунові підняти над головою трофей. Але...

Хай там як, але долю Луческу вирішить Ринат Ахметов. Президент розуміє, що ганебний результат у протистоянні з «Боруссією» - це провина тренера, а не футболістів. І це аргумент не на користь Луческу. Ахметов нині не гладить по голівці румуна.

- Якщо Ринат Ахметов запропонує продовжити співпрацю, що повинен виправити Мірча Луческу, аби виграти Лігу чемпіонів?

І. Гецко:

- Роботи багато. Луческу має сильних виконавців, але не всі вони здатні виграти Лігу чемпіонів. Треба знайти заміну Андрієві П'ятову, Развану Рацу, Томашу Гюбшману та Адріано. Щоби це зробити, треба змінити саму трансферну політику. Дотепер «Шахтар» купував футболістів за десять мільйонів євро, а продавав за 30 чи 35. А зараз слід придбати не молодих та перспективних, а вже битих собак, які коштують недешево.

До того ж треба серйозніше поставитися до осінньої частини Ліги чемпіонів. Восени «Шахтар» традиційно потужний. Треба ставити завдання не просто виходити з групи, а виходити з першого місця. Воно дасть право при жеребкуванні отримати слабшого опонента в 1/8 фіналу. А вже у чвертьфіналі гірники будуть зіграніші й матимуть вищі шанси здолати одного з грандів. Думаю, нині Луческу картає себе за те, що так безглуздо взимку втратив перше місце у групі. «Шахтар» уникнув би протистояння з «Боруссією».

В. Грачов:

- Погоджуюся на всі сто. Також «Шахтар» має бути тактично сильнішим. Нині команда сповідує один стиль — атакувальний. А для перемоги в турнірі треба навчитися грати в оборонний футбол та іноді застосовувати суміш атакувальної та захисної моделі. Іншими словами, «Шахтар» має вміти застосовувати три тактики, а не одну.

www.galsports.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире
Футбол | 19 апреля 2024, 14:52 2
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире

Борьбу продолжают «Реал» с Луниным, «ПСЖ», «Бавария» и «Боруссия» Дортмунд

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 12
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
massimo2012
Сподобалась фраза -биті собаки.Я Гецька зрозумів...Вілліан був дорога зірка.але не битий собака.
babovoz
Pavlik_7 — 17.03.2013 12:51
А чого, правильно ти сказав, результата ніхто з нових тренерів не буде обіцяти , а відсотків 80 з них і не дасть...
Pavlik_7
Херню морозять Івась і Вітьок!
1. Важко поміняти тренера і одразу знайти йому достойну заміну щоб команда давала результат вже на наступний сезон в ЛЧ! приклад Динамо Київ!
2. Купляти дорогих зірок не гарантує миттєвого результату приклад МС, Челсі, Анжи, Зеніт... а зарплату і то не малу вони будуть получати!
Як альтернатива лишити цигана тренером ще на один сезон + докупити по одному хорошому виконавцю на кожну позицію кращий варіант щоб хто не говорив!
ну це суто моя субєктивна думка!