Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 13 марта 2013, 10:04
4262
23

Иван ГЕЦКО: «Ничего лучше Ракицкого у нас нет»

Футбольный специалист прокомментировал список игроков, вызванных на матчи против Польши и Молдовы

| Обновлено 13 марта 2013, 10:04
4262
23
Иван ГЕЦКО: «Ничего лучше Ракицкого у нас нет»

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив склад на березневі матчі відбору до ЧС-2014 проти Польщі (22 березня в Варшаві) та Молдови (26 березня в Одесі). У списку опинилися гравці, викликані після тривалої паузи - форвард Володимир Гоменюк, півзахисник Сергій Кравченко і голкіпер Олександр Горяїнов. Ситуацію прокоментував автор першого гола в історії збірної України Іван Гецко.

«Рішення по Гоменюку не може не здивувати. На сьогоднішній день це не той гравець, який може стати повноцінною заміною тим самим Селезньову з Девічем. Але якби було десять форвардів і тренерський штаб мав можливість вибору - це одне питання. А так обойма вкрай обмежена і Фоменко доводиться вибирати з того, що є. Заодно і спробувати створити конкуренцію на позиції», - говорить Іван Михайлович.

У списку півзахисників опинився гравець «Дніпра» Сергій Кравченко, який в останній раз брав участь у червневому зборі команди 2011 року.

«Незважаючи на це, вважаю, що Кравченко не повинен загубитися серед решти запрошених і принести збірній користь. Адже в «Дніпрі» він далеко не останній гравець», - упевнений Гецко.

Сьогодні стало відомо, що одноклубник Кравченка Євген Коноплянка вилетів з тренувального процесу. Тим не менше, був включений тренерським штабом у список.

«Ми не маємо достовірної інформації, наскільки серйозна у нього травма. Він мав їхати до Німеччини на обстеження, який вердикт винесли медики, достеменно не відомо. Може не все там так страшно. З іншого боку, Коноплянка дуже довго входить у форму навіть при найменших травмах. Саме тому восени в матчі з Чорногорією він зіграв значно нижче своїх можливостей і, як наслідок, загубився. Втім, вся команда тоді, м'яко кажучи, не блиснула», - зазначив Іван Гецко.

На збір викликані три голкіпери - Андрій П'ятов, Рустам Худжамов та Олександр Горяїнов.

«Жодного з них не можна назвати стабільним. З усіх трьох у найбільш оптимальній формі зараз Худжамов. Вважаю, проти Польщі саме він повинен вийти в стартовому складі. Горяїнов в цілому теж стоїть надійно, але у відповідальний момент може помилитися, не дуже впевнено грає на виходах. Нинішня ж форма П'ятова при всіх його достоїнствах залишає бажати кращого, останні ігри, зокрема з «Боруссією», це наочно продемонстрували. Виклик у збірну повинен відволікти гравця від останніх невдач і посприяти відновленню кращих кондицій», - вважає фахівець.

У числі захисників знову опинився Ярослав Ракицький, який пропустив кілька викликів через травми.

«Нічого кращого у нас зараз немає. Але він вже потроху відходить від своїх травм, набирає кращі кондиції. Сподіваюся, що до гри з поляками підійде в оптимальній формі. Хочеться сподіватися, що всі зберуться, розуміючи, що не так багато шансів у кар'єрі кожного пограти десь ще, на більш високому рівні, ніж чемпіонат України», - говорить Гецко.

«На жаль, всіх приспав тривалий процес призначення нового головного тренера і десь на збірній поставили хрест. І, будемо дивитися правді в очі, в цій ситуації важко чекати від команди чогось великого. Але надія вмирає останньою. Фоменко сам прекрасно розуміє весь турнірний розклад, в якому стані зараз збірна. І, судячи з нових, точніше, добре забутих старих людей у складі, буде награвати команду на перспективу», - резюмує Гецко.

Євген САВЧУК, Gazeta.ua


 

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 23
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
anti74
Edelweiss DD — 13.03.2013 20:25
твоя фамилия Петросян?
Edelweiss DD
не надо свистеть , вот например Анжелина Джоли намного лучше Ракицкого во всех смыслах
alex8-48
«Ничего лучше Ракицкого у нас нет»???
Самое печальное,что и сам Ярослав так заблуждается и в сборной не играет с полной отдачей.
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tsandrew
Это вы ищете среди недофутболистов , а надо искать среди футболистов ... психологически он слабый , нет у него мотивации , нах он нужен !!!???
sanitarium
Честно - потенциала не видно. Как у того же Рыбки хотя бы. У Максима на фоне достаточно неуверенно-невыразительной игры лишь несколько героических матчей за МЗ и парочка за ДК. Для вратаря стабильность и уверенность куда важнее чем феерить в отдельно взятых матчах.
skorposha
А, ще забув... Коваля треба награвати - він через 2-3-5 років ще покаже свій калас!
(Якщо не стухне як Міля, Крава, ну хто ще там?)))))
fcdk2012
Ахахаххаха!!! Гецко стопудовый одессит!!!
skorposha
Да, забув)
-----------
"Нічого кращого у нас зараз немає."
А хто пробував шукати????????????
Finegrip
как это ничего нет лучше? Да мешок картошки намного лучше ракицкого
skorposha
1. Гоменюк ще може себе показати. Так,він Селезньова не замінить - звернути хоча б увагу на їхні розміри - Селезень всіх на шляху збиває як кеглі а Гоменюк прослизає "поміж крапельками"
Це - рішення тренера на тактику...
2. По воротніку - я б голосував за Диканя. Пятов - гірше Горяїнова (однозначно!) Ну а Худжамов... хз
Finegrip
не понимаю чем бутко удостоился вызова
mist76
Только с таким отношением к сборной врядли он будет полезен
van_van_van
))))) шлягер до 1 квітня!!!!
theeromario
странно что с Ракицкого делают антигероя (я его не оправдываю), а не с Леоненко, который сам признался , что херил сборную
toli0808
По весенним играм не вижу НИ ОДНОГО игрока для СБУ. Звучит грустно, но...
Сочувствую Фоменко.
Dron
Ярослав Ракицький, який пропустив кілька викликів через травми. «Нічого кращого у нас зараз немає. Але він вже потроху відходить від своїх травм, набирає кращі кондиції.
_____________
Создается впечатление, что сейчас Гецко очень далек от футбола.
diesel78
«Нічого кращого у нас зараз немає.))))))) саме НІЧОГО, а не НІКОГО!
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fanat72
Ага, Ракицкий вылечился, только от чего. Считаю что ему не место в сборной