Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
| Обновлено 11 марта 2013, 17:52
1166
1

БУБКА: «Верю, что борьба останется в олимпийской программе»

Президент МОК Украины прокомментировал ситуацию с возможным исключением борьбы из Олимпийских игр

| Обновлено 11 марта 2013, 17:52
1166
1
БУБКА: «Верю, что борьба останется в олимпийской программе»

Днями відбулася зустріч президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки з президентом Асоціації спортивної боротьби, Олімпійським чемпіоном Ельбрусом Тедеєвим та головним тренером збірної України з боротьби Русланом Савлоховим.

Під час зустрічі йшлося про майбутній розвиток і популяризацію боротьби, можливе збереження виду спорту в олімпійській програмі-2020.

Сергій Бубка висловив занепокоєння щодо можливого виключення боротьби з переліку олімпійських видів спорту. «Це рішення для мене стало несподіванкою, адже боротьба – один із найдревніших видів спорту зі славними традиціями. Це дуже популярний у багатьох країнах вид спорту, видовищний і недорогий, доступний для дітей в різних куточках планети. Вірю, що боротьба залишиться в олімпійській програмі, адже остаточне рішення буде ухвалюватися під час Сесії МОК в Буенос-Айресі», - підкреслив під час зустрічі президент НОК.

Водночас, Сергій Бубка відзначив необхідність вжити певні кроки для покращення ситуації: «Міжнародна федерація повинна приділяти більше уваги популяризації виду спорту, постійному удосконаленню та модернізації, адже життя не стоїть на місці, постійно створюючи нові виклики», - підкреслив президент НОК.

«Україна може пишатися здобутками своєї борцівської школи. Практично з кожних Олімпійських ігор наші борці повертаються з нагородами. Зараз деякі борці з різних країн світу заявляють про готовність повернути свої чесно завойовані олімпійські нагороди – цього робити не варто. Олімпійська нагорода – це найвища висота в спорті, до якої спортсмен іде протягом всього життя. Ця медаль – це заслужена винагорода за роки копіткої та самовідданої титанічної праці», - підкреслив Сергій Бубка.

В свою чергу, Ельбрус Тедеєв подякував президенту НОК за розуміння та підтримку: «Безперечно, як Олімпійський чемпіон з боротьби та керівник Федерації я дуже схвильований таким рішенням МОК. Однак приємно, що є таке відношення і підтримка з боку керівництва НОК і Сергія Бубки. Впевнений, зробивши певні висновки, працюючи спільно з міжнародною федерацією нам вдасться відстояти боротьбу як олімпійський вид спорту».

«Боротьба постійно приносить в скарбничку України олімпійські нагороди різних ґатунків. Так буде і далі. У нас талановиті спортсмени, висококваліфіковані тренери, перспективний резерв. Після зустрічі з президентом Національного олімпійського комітету у нас з'явилося ще більше впевненості в тому, що борці й надалі будуть продовжувати славні олімпійські традиції. Хочу висловити слова глибокої вдячності Сергію Назаровичу від усіх спортсменів, тренерів і федерації за підтримку нашого улюбленого виду спорту», - наголосив головний тренер збірної України з боротьби Руслан Савлохов.

НОК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы
Футбол | 10 мая 2024, 00:03 39
Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы

«Рома» не сумела удержать победу и прервать невероятную серию немецкой команды

Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 10 мая 2024, 15:30 91
Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Поединок главных претендентов на золотые медали пройдет на «Арене-Львов»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
airwolf77
Давайте шевелите Сергей Назарович -всех здравомыслящих людей в МОКе,борцы-чемпионы пусть подключаться !ТАКОГО МАРАЗМА НЕ ДОЛЖНО ПРОИЗОЙТИ --,,БОРЬБУ ИСКЛЮЧИТЬ,, ! И Рекламировать Нужно Спорт по ТВ...Тэдеев с ПР, тем более Могли и закон определённый принять для этого! А НеСтимулировать АЛКОГОЛИЗМ - РЕКЛАМИРУЯ ПИВО И ВОДКУ !