Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2132
1

Микола СИЧ: «За три гри 15 м’ячів – це забагато»

«Кардинал-Ровно» – «Энергия» – 6:3. Послематчевая пресс-конференция главного тренера «энергетиков»

Микола СИЧ: «За три гри 15 м’ячів – це забагато»

На післяматчевій прес-конференції представники рівненських ЗМІ дуже бажали побачити іменника і автора п’ятого голу в ворота «Енергії», але 25-річний Юрій Когут дуже поспішав на виручку партнеру по команді Віталію Танському, і тому чемно перепросив і вибачився, адже справа справді була варта.

Тому довелося традиційно вислуховувати лише думку наставників обох команд. Відверто кажучи, гравці не палають бажанням після гри спілкуватися з пресою, причому, як представники господарів, так і гостей. Хіба що вдасться вмовити тренера, і він уже дасть вказівку своєму гравцю, і то – це може трапитися лише з гравцем команди переможниці, а ось гравця команди що програла, побачити на прес-конференція майже нереально.

Першим за традицією на питання журналістів відповідав представник гостей головний тренер «Енергії» Микола Сич.

- Ваші враження від гри, що вдалося, що ні?
- Усе дуже просто – не вдалося здобути перемогу. Я думаю, що матч вдався господарям, а в нас не вийшов взагалі. Уже на першій хвилині пропустили гол. Потім готовилися, готовилися і пропустили - другий, третій і четвертий. А розпочинати гру за 0:4 дуже важко з неї вийти! Хоча в другому таймі і при - 2:4, і при - 3:5, у нас був шанс зачепитися за рахунок, але не вдалося. Рівняни реалізували свої моменти, у нас їх теж вистачало, але ми їх не реалізували. Якщо з такою грою в першому таймі і не забити з гри м’яча, то дуже важко розраховувати на позитивний результат.

- У першому таймі 13 хвилин рівняни провели на майданчику з 5 фолами, чому ваші підопічні не використали таку можливість і …
- Я так само хочу спитати футболістів чому? У нас ніхто не загострював, хоча кожна зміна сідала, і я давав установку, хіба що окрім гри з п’ятим. Виходила четвірка Чепорнюк, Коваль, Пічкуров і Струк, то їм було поставлено завдання заробити шостий фол, а та п’ятірка сугубо грала з п’ятим польовим. Але і тут ми не змогли досягти того, що хотіли – 6 фол.

- Які слова вам вдалося підібрати своїм підопічним під час перерви, адже після відпочинку ми побачили зовсім другу гру в їхньому виконанні?
- Які слова? Розібрали гру «Кардинала», побачили, як він грає в захисті. Розібрали свою гру, і була чітка установка виходити з п’ятим польовим та забити. Вдалося забити два м’ячі, але потім згасли. Що казати, коли досвідчені Якунін і Макаєв пробивають з 6-7 метрів у руки Дєнюжкіну, то як можна говорити про якийсь результат. Треба було чітко пробити в кут, забити м’яч. Тобто ми розігрували м’яч, доводили до небезпечних моментів, але на жаль ми їх усі не реалізували, а суперник використав своє на контратаках.

- Другий матч поспіль «Енергія» пропускає п’ять і більше м’ячів, можна говорити про певний спад у грі?
- Якщо пропускає по 6 значить справді є якийсь спад. Ми пропустили 4 від «Спортлідера+» у Львові, 5 пропустили в Єнакієвому і 6 тут. За три гри 15 м’ячів – це забагато, як для чемпіона України. Приїдемо у Львів будемо розбиратися. Але вся суть лежить у хлопцях. Перша задача не програти один в один, а потім уже підстраховка і все решта. На жаль ми, ще раз повторюю, провалили перший тайм, і вже справляли, справляли, як-то кажуть, ситуацію всі разом, але недотягнули. І якщо з хмельничанами нам це вдалося, то в грі з «Кардиналом» більш досвідчені гравці наприкінці наказали нас за помилки. Хоча за 2:4 зачепитися за рахунок була не одна можливість.

- У вас 5-й польовий виходив лише з першою четвіркою, це був такий задум, чи просто звичайний збіг обставин?
- Нехай це буде нашою таємницею…

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
krotenok
Без Гончара "Энергия" поплыла. Игроков нужно не просто тренировать, а еще управлять ими.