Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 09 марта 2013, 12:35
3083
11

Горячая пора украинского футзала: Официальное обращение АМФУ

Официальное обращение АМФУ относительно ведения предвыборной кампании на пост Президента АМФУ

| Обновлено 09 марта 2013, 12:35
3083
11
Горячая пора украинского футзала: Официальное обращение АМФУ

Шановні кандидати на посаду Президента АМФУ, колективні члени АМФУ, футзальна спільнота!

Березень 2013 року – один з найважливіших періодів в історії Вітчизняного футзалу. Ми  відзначаємо 20 річницю  утворення АМФУ, готуємося до проведення епохальної звітно-виборної Конференції, з нетерпінням очікуємо результату відбірного етапу до фіналу Чемпіонату Європи. Всім нам необхідно зрозуміти, що порядок та систему футзалу встановлюють і реалізовують люди, які працюють у футзалі, які мріють бачити футзал одним з найрозвинутіших видів спорту в Україні з високим міжнародним рейтингом та позитивним іміджем.

Кожен бачить шлях до розвитку по своєму, кожен обирає свої методи досягнення мети. Головне аби методи та засоби не виходили за межі футбольного права та нормативних документів. Саме така діяльність має стати основою для майбутнього розвитку українського футзалу.

Однак, останнім часом в деяких Інтернет виданнях  почала поширюватися інформація, яка  негативно впливає на громадську думку стосовно діяльності як центрального апарату АМФУ, так і регіональних осередків, безпідставно створюючи імідж бездіяльності, заангажованості, корумпованості системи  управління українським футзалом. Зокрема, ряд статей в Інтернет виданнях щодо порушення чи ігнорування позицій  суб’єктів футзальної діяльності при обранні делегатів на VI Звітно-виборну Конференцію Асоціації міні-футболу (футзалу) України  або висунення/підтримання тієї чи іншої кандидатури на посаду Президента АМФУ, створюють напружену ситуацію навколо процесу проведення підготовки до проведення Конференції. Ці звернення носять систематичний характер та мають негативний вплив на імідж вітчизняного футзалу, а також, наносять непоправної шкоди міжнародним стосункам Асоціації.

Тільки за останній місяць у мережі Інтернет з’явились  декілька відкритих листів, в яких автори намагаються внести розкол між членами АМФУ, відволікають своїми «роздумами», «створеннями» проблемних питань чи ситуацій від вирішення найголовнішого питання сьогодення – удосконалення роботи АМФУ, приведення її структури до сучасних вимог, і навіть, призводять до того, що позитивні зрушення, які відбуваються останнім часом в АМФУ, руйнуються такими «зверненнями». Футзал, як невід’ємна частина футболу, має «грати» та «працювати» згідно футбольних правил, нормативно-правових документів ФІФА, УЄФА та ФФУ. Нагадаємо, що всі суперечливі моменти, що стосуються футзалу, повинні вирішуватися у органах футбольного правосуддя – Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України, Апеляційний комітет ФФУ, Арбітражний суд зі спортивних питань (CAS).

Автори вищевказаних публікацій, проігнорувавши офіційні органи, і, «висловивши» свою думку (часто густо не підтверджену документами), своїми зверненнями вже призвели до того, що  в АМФУ надійшло ряд листів від представників регіонів та колективних членів, в яких  відображені не тільки «кричуще ігнорування» позицій клубів, але й натяки на підробку документів, надання неправдивої інформації  тощо.

Керівні органи АМФУ, дотримуючись футбольного законодавства, розглянуть дані офіційні документи в межах своїх повноважень, а при необхідності залучить до вирішення піднятих в них проблем і ситуацій відповідні органи футбольного правосуддя, без участі  у процесі сумнівних засобів масової інформації. Продовження «публіцистики»  може привести до «розколу» та неконтрольованих наслідків.

Піклуючись про імідж вітчизняного футзалу, АМФУ має на меті провести підготовчу роботу до звітно-виборної Конференції на високому організаційному, правовому та морально-етичному рівнях.  Натомість деякі кандидати використовують підконтрольні Інтернет видання для створення «об’єктивного» та «незаангажованого» іміджу, шляхом  приниження статусу опонентів, АМФУ, що видно неозброєним оком. Забуваючи, що передвиборна агітація закінчиться 30 березня, а моральна шкода, принижений імідж Асоціації та її членів залишиться на довгі роки. Така постановка питання матиме гідну відповідь з боку офіційних органів управління футзалом згідно чинного законодавства.

Звертаємось до всіх учасників процесу з проханням дотримуватися етичних норм та не використовувати «брудні технології» у передвиборній агітації.

Наш футзал має велику історію та досягнення і буде мати велике майбутнє, але тільки разом та з кожним з нас!

З повагою,

В.о. Президента АМФУ
Ю.Ю.Сорочик

АМФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
forca_uve
Как я понял из прочитанного и услышанного, Сорочик - это тоже самое, что и Лисенчук. Вы хотите, чтобы Лисенчук и дальше правил футзальным балом в Украине?
zapor75
В развитие начатой темы.Ну кто такой Братусь мы все знаем.И к упадку футзала в Украине он имеет самое прямое отношение.Все таки с десяток лет первый зам Лисы,человек на котором было очень долго все завязано,со всем уважением -человек прошлого.Интересна персона Владыки.Молодой предприниматель средней руки,которых в Украине полно,говорит,что любит футзал.Вопрос-проявлял ли себя как организатор футзальных соревнований?Если да,в чем его преимущество перед тем же Сорочиком?Молодость это не всегда преимущество перед опытом.
zapor75
Пардоньте,чето с нетом было.Да все нормуль со Львовским футзалом.Полно команд в чемпе львовщины,проводятся чепионаты по сельским районам,по детям.Нормально все освещается на сайте.Чемпоинаты проводятся,все крутится-вертится.Совершенству нет предела,конечно но в целом за Львовский футзал рад.
zapor75
А где можно почитать о деятельности Сорочика во Львове?Чето не могу найти в гугле.Может кто знает как там в датском королевстве?
videoman1985
Испанию начали показывать (но это я так понял, не только АМФУ заслуга)
---------------------
То, что показывают Испанию, никакой заслуги АМФУ нет - то есть абсолютно вообще никакой.
celenia_gri
Согласен с этим, но с другой стороны, кто вообще освещает футзал в Украине??? Где я (просто любитель футзала, не болельщик конкретной команды) могу почитать альтернативную точку зрения, незаангажированные новости? Спорт.уа сделал хорошую работу, начав освещать мой любимый вид спорта - за это им огромное спасибо. Насчёт скандалов согласен, выгодно, это понятно. И всё же, чувствуется, что человек болеет за этот вид спорта, а не просто хочет жареных новостей и скандалов. По крайней мере, мне так кажется.
Теперь про АМФУ - зачем ходить далеко, были товарняки с Польшей... Я живу в Житомире, хочу поехать поболеть за сборную... В попытке найти хоть какую-то инфу про этот матч (когда, где, во сколько) на сайте АМФУ можно было убиться об стену, но информации так и не найти. В итоге, дату и место кое-как нашёл (тут), но со временем так и не сложилось, и я остался болеть по интернет-трансляции (спасибо Энергии). Чья была обязанность, не говорю уже про рекламу, просто оповестить про дату и время игр сборной?
Я не уверен, что новое руководство (если оно будет), будет лучше - совершенно нет. Я просто констатирую факт: на данный момент федерация совершенно не справляется с задачей популяризации футзала (точней даже так: спрос на футзал намного опережает предложение от АМФУ). Испанию начали показывать (но это я так понял, не только АМФУ заслуга) - спасибо. Но мало... Всё, что у нас получается - это попытаться скопировать чьи-то модели, и срубить денежку сегодня, а как оно будет, для кого (зрители-болелы, клубы или амфу), так и непонятно... У АМФУ есть солидный штат сотрудников - за что они отвечают? за проверку кто вовремя взносы заплатил?.. Хочется, чтобы было всё понятно, кто за что отвечает, что конкретно делает. Хочется больше игры, и меньше скандалов
ялен
Сорочик - це копія Лисенчука. У львівській Федерації він президентом уже напевно з десять років,а може й більше.
А працює в Києві, в комітеті Верховної Ради, і про який розвиток можна говорити коли він не займався обласним футзалом то і загальноукраїнським займатись не буде.Тільки хіба гроші викачувати буде як це робив Лисенчук ,а посади своєї у ВРУ він не залишить.Робіть висновки,,,,
goldrix
"безпідставно створюючи імідж бездіяльності, заангажованості, корумпованості системи управління українським футзалом"
А как система может быть не ангажированной, если и.о. президента является кандидатом на пост президента. Волей не волей, а ангажированным станет любой
trancelife
обращение в стиле заявлений Азарова. тот тоже обвиняет всех в своей бездеятельности и бездарности.
celenia_gri
Ого, Спорт.уа может гордиться собой - такой резонанс вызвали статьи, что аж АМФУ лично, можно сказать, обратилось с просьбой сжалиться ) правильно, нечего обижать орган, который ставит игры в середине дня в рабочий день! "Нормы фифа и блаблабла надо уважать"! Как будто нынешнее безобразие с делегатами, календарем и суммами взносов как-то касается этих норм... Про популяризацию футзала я вообще молчу... И хватает совести говорить, что это кто-то создает негативный имидж... Сами усиленно над ним работали столько лет, а сейчас плачутся перед выборами...
icebeer
Короче,засцал этот и.о. что могет под суд попасть и просит всех больше без открытых обращений.