Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 марта 2013, 10:12
21823
162

Карпаты – Черноморец. Анонс

Львівсько-одеська «мирова» явно затягнулась

| Обновлено 09 марта 2013, 10:12
21823
162
Карпаты – Черноморец.  Анонс

У суботу, 9 березня, «Карпати» в рамках першого у цьому році домашнього офіційного матчу поміряються силами з одеським «Чорноморцем», який на поле стадіону «Україна» вийде, маючи за спиною безпрограшну серію з восьми ігор. «Карпати» ж після гостьової перемоги над «Таврією» намагатимуться збільшити домашню переможну серію до чотирьох матчів. Тим самим «зелено-білі» перервуть нічийну серію ігор проти «моряків», яка з 2009 року триває вже п’ять (!) матчів.

Історія зустрічей давніх суперників розпочалася ще 50 років тому, коли і були засновані «Карпати». І суботній матч старих знайомих стане вже ювілейним – 55-м. У чемпіонаті України, який ще у 1992 році розпочав відлік саме з матчу «Чорноморця» та «Карпат», зіграно вже 31 матч, і на своєму полі «зелено-білі» мають суттєву перевагу над «синьо-чорними» – 9 перемог, 4 нічиї і лише 2 поразки від одеситів. Цікаво, що одесити востаннє забивали у Львові більше одного голу ще у 1995 році.

Серед домашніх перемог «Карпат» над «Чорноморцем» виділимо дві пам’ятні вольові, які зафіксовані у 1992 (4:3) та 1995 (3:2) роках. А в матчі, який відбувся 1 серпня 1999 року на львівському стадіоні СКА, «Чорноморець» зазнав своєї найбільшої поразки в національних чемпіонатах – 0:5. Крім львів’ян, одесити з таким же підсумком матчу звершували  свої поєдинки з «Іллічівцем» та «Динамо». Остання гра суперників у Львові відбулась ще в липні 2011 року і завершилась внічию 1:1 У «Карпат» тоді відзначився Лукас, в одеситів – Анатолій Діденко. З таким же рахунком завершився і матч першого кола нинішнього сезону в Одесі: на гол Еліса Бакая «карпатівці» відповіли голом Лукаса, який нині перебуває у таборі київського «Динамо».

«Чорноморець», який очолює вихованець івано-франківського футболу Роман Григорчук, нині реально претендує на одну з путівок до Ліги Європи, відірвавшись від свої переслідувачів на 7 очок. Одесити підійшли до матчу з «Карпатами» з безпрограшною серією, яка розпочалась ще у жовтні минулого року і триває вже 8 ігор, в тому числі «моряки» перемагали сім разів. Крім цього, підопічні Ніколая Костова намагатимуться розмочити ворота «Чорноморця», які зберігаються сухими впродовж 302 (!) хвилин, збільшити очковий запас та ще більше піднятися сходинками турнірної таблиці.

Щодо кадрових втрат, то в «Карпат» через перебір жовтих карток пропускатиме гру захисник Павло Ксьонз, а Ігор Ощипко ще повністю не відновився після травми. В «Чорноморці» заліковують старі травми Петро Ковальчук та Леонардо Велозо. Виведе команди на поле харківський арбітр Анатолій Абдула, для якого це буде ювілейний 40-й матч у Прем’єр-лізі. Раніше Абдула обслуговував 9 матчів за участю «Карпат»: +3=2-4, м’ячі 9-11, та 2 матчі за участю «Чорноморця»: +2=0-0, м’ячі 2-0.

С особливими настроєм готуються до виходу на поле перед львівськими уболівальниками і новачки «Карпат» – Володимир Бідловський, Сергій Гаращенков, Марселіньо та Сімон Вукчевіч, яких минулої п’ятниці представив журналістам віце-президент ФК «Карпати» Віктор Вацко. Очікується і дебют у складі «Чорноморця» одного з кращих голеадорів українських чемпіонатів, узбецького легіонера «моряків» Максима Шацьких.

 Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов – Бидловский, Балажиц, Пластун, Озаркив – Голодюк, Даушвили, Худобяк – Кения, Зенев, Гладкий

«Черноморец»: Безотосный – Андерсон Сантана, Фонатнельо, Бергер, Зубейко –  Политыло, К. Ковальчук, Джедже, Шацких – Матос, Бакай

Травмы: Ощипко (Карпаты), П. Ковальчук, Велозо («Черноморец»)

Котировка букмекеров:
Bwin – 2,70 – 2,80 – 2,70
William Hill – 2,55 – 2,90 – 2,60
Betfair – 2,44 – 2,80 – 2,56

9 марта, суббота
«Карпаты» «Черноморец»
Львов. Стадион «Украина». 17.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
 Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)
 Прогноз Sport.ua – 2:1

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 11:55 7
Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ

Игорь Бурбас утверждает, что базовой датой старта УПЛ 2024/25 является 3 августа 2024 года

Комментарии 162
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jasonshevchuk
Не зовсім зрозумів до чого ти ведеш.
jasonshevchuk
ти хоч сказати, шо москалі не підтримують Путіна?
rewa
В мене дружина корінна львівянка, розмовляє російською вдома і з друзями, а з людьми, що розмовляють української - вільно спілкується на рідній мові. Відносно російської мови у Львові - згоден - міф до сих пір живе
Kot-kharkiv
=======================
Этот миф бродит не на востоке страны, а в Москве
Хотя в середине 90-х, признаться, и я так думал, пока в 97 не побывал во Львове.
Kot-kharkiv
=========================
Кернеса харьковчане выбирали также, как и Путина россияне...
Думаю, ты понял, что я имел ввиду...
Табачник мне противен, как и все остальные министрики...
I_LOVE_UKRAINE
П.П.С. хоча фузії в нас є...
Карающiй
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
I_LOVE_UKRAINE
rewa — 09.03.2013 16:58
----------------------
Просто на "Сході", ще досі розповсюджений(ться) міф, що як тільки у Львові чути російську мову, зразу виймається фузія і по власнику цього "языка" ведеться прицільна стрільба.
П.С. А я англійську не знаю, добре...
rewa
Дивно ви розмірковуєте. Я українець, львівянин, досконало знаю українську мову і російську теж. Коли людина не розуміє мою мову, хоч він українець, а рідної мови не знає, я спокійно перехожу на російську мову і спілкуюсь з людиною мовою, яку він розуміє, нехай йому буде соромно, а не мені. Чи людина звернулась до мене англійською, то що, примусити її вчити українську - я відповім їй англійською...
Скільки мов ви знвєте - скільки раз ви людина...
airwolf77
Ясоншевчук - договір з Польщею був не раніш ,ніж сдача якщо непомиляюсь,я промовчу що полон був аж двічі !!!,також Осип Димка чи Микитка-УСС(прізвища точно памьятаю)- очолювавав карательну(з наказом Петлюри) експедицію-на Трипілля - і ,,Виконав,,(з австріяцькою військовою педантичностью) обстріляючи з Гармат Українські села,хоча Делегація Зеленого--тричі !!!просила неробити цього і пропонувала компроміс(хоча і могли розбити затятого виконавця)! сайт- Історична правда ,будь ласка .!ПРАВДУ якою вона не була -потрібно знати
jasonshevchuk
Згоден, є рагулі, причом по всій Україні, а як ти ставишся до такого явища як малороійство? Коли в населення питання мови стоїть на 30 місці, як у вас в Маларосії? Чого кацап, який би він голодний і бідний не був, питання мови завжди буде на перших місцях, від бомжа до олігарха? Чому,коли в київському аеропорту ,у француза платіні спитали щось англійською, він відказав я-француз, чому говорити до мене англ.мовою(і це при тому що англійська-міжнародна, на відміну від тієї ж кацапської(при всій повазі до неї).Чому тільки вам , хахлам-маларосам наср..ти на мову? Це ж ваш девіз,яким вас кацапи нагодували-"нє важно на каком язикє гаваріть,ліш би чілавєк бил хароший". Правда самі кацапи, цього зовсім не дотримуються, коли з ними починаєш на не їхньому язику розмвляти, правда?
jasonshevchuk
Здалась. бо не було підтримки з УНР, яка перед цим зрадила своїх західних братів, коли Петлюра заключив з польщею договір, по якому вся ЗУНР+ Волинь відходила Польщі. Правда зауважу, що ходить думка, нібито, це він зробив як тимчасовий захід для боротьби проти червоних,а потім планував, забрати землі назад. В будь-якому разі це його не виправдовує, а тільки ще раз підтверджує, східняк і західняк є сильним один з одним, і слабкі.коли розрізнені. І штука така , що або ви це зрозумієте, або знов повторите як двійочники ті ж самі помилки, і знов загути оту навіть недонезалежність,що маєте сьогодні, як загубили наші в предки у 18-20 рр, маючи куди більше територіх, під 80 млн населення і т.п.
От докозаків в мене ставлення далеко не однозначне, вони були анархістами, і ср..ти вони хотіли на якусь там державу, інакше б давно її створили враховуючи що в 17 ст. українців було більше ніж 2 рази а ніж поляків, а з своєю вірою православною,знали б козаки як москаль їх з цею вірою надурить, то б маубть не то щ в католиків, іудеями стали б.
Все правильно
Незнання породжує дегенератизм, більше тут нічого сказати.
jasonshevchuk
Це не зовсім так,
Оце ближче до правди.
не говори дурниць, українці сильні один одним, маю на увазі західняк не зможе без східняка і навпаки, це добре розумів Міхновський, справжній укр. патріот,націоналіст і аристократ, саме тому він купував шахти на Донбасі, щоб вести пропагнду серед шахтарів, шкода,що народ волів підтримати безхребетну Центральну Раду, а не самостійників. Не треба повторювати помилок, бо на сході, а особливо в центрі вже є чимало патріотів, так само як і не всі ідеальні на галичині, хоча вона і є тою частиною, звідки має розпочатись будівництво сильної Української держави, бо тільки там народ зіпсований совком найменше.
jasonshevchuk
Головне питання чи буде бойкот матчів якщо СНГ-чемп буде- чи знов здуєетеся?
нічо не маю проти жидів,правда до таких як Мойсей Фішбейн, А.Ейнтштейн і т.д, правда у вашому випадку мова йде про Допу і Гєпу- ненависних українофобів, яких підтримує майже половина населення Харкова. Ну а як же еті внєслі у вас працвєтаніє.
П,С, Ти не фанат яна табачніка?
san68-68
Так у нас и у Мартина как пойдёт. Тоже может "учудить" Ну а если наши начнут пижонить как в Симферополе... Ладно, хорошего футбола. Пора и мне выдвигаться на стадион.
jasonshevchuk
- Круто постібався, і головне заслужено, бо Метал-гинлий як і всі укр.клуби
jasonshevchuk
Буду ,звичайно, за Львів, головне щоб показали гарну гру. буде гра -буде результат. В Одеси теж цікава команда.
denreina
Именно у вас этот фактор особо значим, по ряду причин, так сложилось исторически(из футбольной таки историии), и это не может не нравиться!
Но на мой взгляд сегодня победят те кто физически готов больше и наделает меньше ошибок.У нас Дима может учудить, поэтому я сплюну три раза и пойду готовиться к матчу!
jurij99
КЛ-ЧО 60:40 за рахунок власного поля. Нехай Вам щастить, друзі.