Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 01 марта 2013, 14:27
1051
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно пять матчей

| Обновлено 01 марта 2013, 14:27
1051
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю відбудуться п’ять матчів чемпіонату Суперліги, які, як завжди, обіцяють яскравий баскетбол і непередбачувані результати.

Центральний матч

У центральному матчі ігрового дня зійдуться «Хімік», який посідає п’яте місце в турнірній таблиці, й «Ферро-ЗНТУ», що розташувався на одну сходинку вище. Южненці поступаються команді Кирила Большакова двома перемогами, втім, мають дві гри запасі для того, щоб наздогнати одного з головних конкурентів і відірватися від інших. Ціна перемоги висока для обох команд, одна з яких – «Ферро» – прагне подолати ігрову кризу, інша – «Хімік» – на хвилі піднесення після виходу до 1/4 фіналу Єврочелленджу, – покращити своє турнірне становище в чемпіонаті Суперліги.

У нинішньому сезоні

У нинішньому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами. Обігравши «Ферро» в першому колі з рахунком 87-79, «Хімік» зазнав болючої виїзної поразки 91-105.

Цікаві факти

У чемпіонаті «Ферро» суттєво випереджає «Хімік» за здобутими очками (86/78), однак поступається за підбираннями (36.4/39.9). Саме в матчі другого кола з «Хіміком» баскетболісти запорізької команди здобули рекордну кількість очок у сезоні (105). Гра другого кола стала найкращою для плеймейкера «Хіміка» Віллі Діна, який відзначився 27 очками та 26 балами РЕ. У матчі другого кола баскетболісти «Хіміка» припустилися рекордної кількості втрат (22).

Під питанням

Під питанням участь у матчі форварда «Ферро» Джеремі Шаппела, котрий продовжує відновлюватися після травми. «Я не виключаю можливості участі в матчі з «Хіміком» Джеремі Шаппелла. Але якщо це й станеться, після тривалої перерви важко очікувати від нього гри екстракласу», – зауважив з цього приводу Кирило Большаков.

Невідомо, чи візьмуть участь у грі й представники «Хіміка» – Олександр Сізов і Мирослав Тодич. Про це напередодні гри розповів Звєздан Мітрович: «У нас, як і в суперника, теж є кадрові проблеми. Травмований Сізов, травмований Тодич, прихворів Дін».

Передматчеві цитати

Перед матчем із «Хіміком» наставник «Ферро» Кирило Большаков так охарактеризував суперника: «Хімік» – мобільна команда, яка має у своєму складі чимало вправних гравців. Окрім Віллі Діна та майстра підбирань Вернона Гудріджа, я б відзначив ще й Суада Шеховича. Та якщо з манерою цих виконавців ми знайомі, то сербський форвард Мирослав Тодич, який поповнив лави «Хіміка» два тижні тому, є для нас певною загадкою».

Не залишився осторонь і головний тренер «Хіміка» Звєздан Мітрович: «Маємо зіграти проти дуже швидкої, атлетичної команди. Ще до Нового року цю команду можна було сміливо називати одним із претендентів на нагороди чемпіонату. Зараз у «Ферро» невеликий спад, який, швидше за все, пов'язаний із травмою Джеремі Шаппелла. Тим не менше, у складі запоріжців вистачає небезпечних гравців. Одним із наших головних завдань буде Ренді Калпеппер, з яким маємо дуже зосереджено зіграти в захисті... Матч проти «Ферро», що грає на контратаках, завжди біжить, можна виграти лише за допомогою гарного захисту. Якщо нам вдасться зупинити суперника властивим нам стилем оборони, то шанси на перемогу значно зростуть».

Реванш із дебютом

Після семиматчевої переможної серії в чемпіонаті Суперліги «Будівельник» приймає на паркеті столичного Палацу спорту «ОДЕСУ». Саме «акули» завдали підопічним Айнарса Багатскіса останньої поразки, причому, зробили це в Києві, обігравши «Будівельник» із рахунком 80-78. Безумовно, баскетболісти столичного клубу прагнуть реваншу, тим більше, що вже в матчі з «ОДЕСОЮ» в складі «Будівельника» може дебютувати новачок Деніел Кікерт, який імовірно дасть відпочити досвідченому Дайнюсу Шалєнзі.

Утім, головний тренер «Будівельника» Айнарс Багатскіс очікує на непросту гру: «У четвертому з останніх п'яти матчів ми будемо грати проти команди, якій уже поступалися в цьому сезоні. Думаю, це буде для наших хлопців гарним подразником. На відміну від «Будівельника», «ОДЕСА» вже фактично не вирішує для себе турнірних завдань, і я думаю, що це цілком може стати для них невеликою перевагою в даній, конкретній дуелі. Так буває, коли гравці вже не відчувають психологічного тиску, то починають грати розкуто й спонтанно – а це не завжди зручно для суперника. Втім, знаючи характер цієї команди, я майже не маю сумнівів, що вони спробують виграти всі зустрічі, які в них залишилися, будуть битися за емблему свого клубу в кожному матчі».

За престиж у рідних стінах

Втративши шанси на вихід у плей-офф і залишившись без Дерріка Зіммермана, «ДніпроАЗОТ» гратиме за престиж у кожному наступному матчі, особливо на рідному паркеті. На цьому напередодні зустрічі з «Донецьком» наголосив екс-гравець «тигрів», а нині центровий «АЗОТу» Володимир Гуртовий: «Сподіваюся, що перед своїми вболівальниками ми зможемо виступити успішніше, ніж на виїзді. Приказка «вдома й стіни допомагають» «ДніпроАЗОТу» стосується, напевно, повною мірою – повірте, я багато чого побачив, і мені є з чим порівнювати. А ми їм дещо заборгували й спробуємо ці борги повернути».

Крім того…

Крім того, «Кривбасбаскет» спробує дати бій «Говерлі», а «Київ», який залишило тріо легіонерів, зіграє з «Азовмашем».

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы
Баскетбол | 25 апреля 2024, 08:47 0
Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы

Бостон без Михайлюка проиграл на своем паркете

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.