Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 февраля 2013, 08:53
978
0

Александр РЯБОКОНЬ: «Это были самые сложные сборы»

Главный тренер черниговской «Десны» рассказал о подготовке команды ко второй части сезона

| Обновлено 27 февраля 2013, 08:53
978
0
Александр РЯБОКОНЬ: «Это были самые сложные сборы»
Александр Рябоконь

Чернігівська «Десна», що перед весняним напівсезоном лідирує у групі «А» другої ліги з десятиочковим відривом, провела двотижневий навчально-тренувальний збір у Куйбишевому

Про перебіг і деякі підсумки цих приготувань, кадрові зміни у колективі — в ексклюзивному інтерв»ю, яке дав для «Українського футболу» головний тренер команди Олександр РЯБОКОНЬ.

— Олександре Дмитровичу! Під час січневого Меморіалу Макарова футболки «Десни» приміряли немало гравців. А кого із них брали на кримський збір?
— Одразу зазначу, що ми робимо ставку на тих, футболістів, які були у нашому розпорядженні в осінньому напівсезоні. В його розпалі я сказав хлопцям, що гра команди в основному задовольняє тренерський штаб і якщо виборемо на проміжному фініші перше місце, то узимку нікого на трансфер не виставлятимо. Відтак у Куйбишевому продовжилися оглядини лише двох ймовірних новобранців. Ними стали 22 -річний нападник Олександр Овчинников – вихованець донецького «Шахтаря» , чиїми останніми клубами були кременчуцьке «Дніпро» і ужгородська «Говерла», та 24-річний воротар Олег Шевченко – вихованець славутицького футболу, котрий грав за плисківську «Єдність». Разом із тим закінчилася оренда у півоборонця Руслана Черненка, якого ми позичали у київського «Арсенала». Більше немає у команді й оборонця Олега Орєхова — за деякими даними, він вирішив спробувати себе в донецькому «Олімпіку».

— А куди подівся екс-капітан черкаського «Славутича», півоборонець Євген Гуд, котрий був на оглядинах під час Меморіалу Макарова і, наскільки я знаю, вам сподобався. Доводилося чути, що він начебто повернувся у Черкаси. Але ж у теперішньому складі славутичан Євген не значиться.
— Річ у тім, що він має у рідному місті сімейний бізнес. І вирішив зосередитися саме на ньому. Футболом займатиметься на аматорському рівні.

— Відомо, що у ході кримського збору «Десна» міняла дислокацію. Чим це було викликано. І чи якось вплинуло на умови підготовки?
— Така, як ви кажете, дислокація була обумовлена завчасно. Через тиждень ми поступилися місцем «Кривбасу-2» і перебралися в інший готель. Але, як і раніше, чудова база «Інкоспорт», де зокрема, є чотири футбольні поля, була до наших послуг.

— Якою ж роботою був насичений збір?
— Вона спрямовувалася передовсім на розвиток усіх видів витривалості. Працювали, як-то кажуть, на високому пульсі. Такий збір для футболістів найскладніший. Але запропоновані навантаження витримали усі. А своєрідними віддушинами стали п'ять контрольно-тренувальних матчів.

— І які їхні результати?
— Ми зіграли унічию з прем»єрлігівською «Таврією» (0:0) та молодіжним складом «Кривбасу» (1:1). На нашу користь закінчилися поєдинки з першолігівськими ПФК «Суми» та «Буковиною» — відповідно 3:2 та 2:1. П»ять «сухих» м»ячів побувало у воротах аматорського «ІТВ» із Сімферополя. До речі, усі спаринги проводилися на фоні втоми. При цьому в кожному матчі брали усі футболісти. У трьох зустрічах повна «зміна караулу» відбувалася у перерві між таймами, а ще у двох (із чернівчанами і молодими криворіжцями) – за півгодини до фінального свистка.

— А що скажете про збір у цілому?
— Намічена програма була виконана стовідсотково. Хороші поля, сприятлива погода… Усі гравці мали змогу проявити себе. Підсумок зборів – це і два підписані контракти. Їх уклали з двома Олександрами — уже згадуваним Овчинниковим та Стеценком – півоборонцем, який в осінньому напівсезоні, будучи на контракті у ПФК «Севастополь», виступав за нашу команду на правах оренди. Разом із тим несподівано попрощався з «Десною» Акчурін. Ренат, котрий відіграв за «Десну» не один рік, добре зарекомендував себе на фініші минулого напівсезону та під час Меморіалу Макарова. У нього були усі шанси закріпитися в основному складі. Але гравця покликав до себе один із колишніх його тренерів.

Скажу і про те, що завершення нашого збору співпало у часі із працевлаштуванням відомого в Україні нападника, вихованця чернігівського футболу Олександра Піщура. На Меморіалі Макарова він провів за «Десну» чотири матчі , а потім вирушив на оглядини в Узбекистан. І ось уже має річний контракт з ташкентським «Буньодкором», який через лічені тижні стартуватиме у Лізі чемпіонів азіатських країн. Звісно, за Олександра, котрий виборов місце у складі гранда узбецького футболу, можна тільки порадіти і побажати йому усіляких гараздів.

— Згідно оприлюдненого днями календаря розіграшу свій перший матч другої частини нинішнього чемпіонату «Десна» проводитиме у Стрию з тамтешньою «Скалою». Чи ж пов'язуватимете з цим вибір місця заключного збору?
— Рішення справді напрошується начебто таке. Але тоді виникне проблема спаринг-партнерів. Відомо, наскільки західний регіон збіднів на професіональні команди. Втім, поки що на черзі передостанній збір. Знову вирушаємо у Крим. Але щоб дещо змінити обстановку, зупинимося в Алушті. Акцент буде робитися на розвитку швидкісно-силових якостей футболістів. Воднораз також зауважу, що все-таки не виключена поява у команді кількох нових виконавців.

Віктор МУХА, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.