Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 22 февраля 2013, 15:49
1152
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно четыре матча

| Обновлено 22 февраля 2013, 15:49
1152
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю відбудуться чотири матчі чемпіонату Суперліги, які, як завжди, обіцяють яскравий баскетбол і непередбачувані результати.

Центральний матч

Центральний матч ігрового дня відбудеться в Івано-Франківську, де місцева «Говерла», що посідає шосту сходинку турнірної таблиці, прийматиме «Азовмаш», другу команду чемпіонату.

Історія протистояння в нинішньому сезоні

У першому колі завдяки домінуванню під кільцями центровогоМирослава Радуліци, який оформив дабл-дабл (23 очка + 10 підбирань), «Азовмаш» обіграв «Говерлу» з рахунком 86-78.

Зате в другому колі обидві команди подарували вболівальникам справжній баскетбольний трилер, який завершився з рахунком 107-98 на користь підопічних Євгена Мурзіна лише після чотирьох чвертей і двох овертаймів. Райан Пірсон і Кінделл Дайкс стали героями двох додаткових п’ятихвилинок, фактично «витягнувши» на собі івано-франківську команду.

Дуель

Окрасою матчу другого кола стала дуель між форвардом «Говерли» Кінделлом Дайксом, котрий відзначився 30 очками, 5 підбираннями й 5 перехопленнями (29 РЕ), та його візаві – найкращим гравцем зустрічі – Менні Харрісом, що став автором 35 очок, 14 підбирань і 5 передач (35 РЕ). Можна очікувати, що протистояння найрезультативніших гравців своїх команд у матчі третього кола буде не менш цікавим і напруженим.

Цікаві факти

У матчі другого кола «Говерла» й «Азовмаш» встановили рекорд сезону за сумарними очками, здобутими обома командами в одній грі (205). Крім того, підопічним Євгена Мурзіна належить одноосібний рекорд за здобутими очками (107).

У матчі другого кола баскетболісти «Говерли» здійснили та реалізували найбільшу кількість двоочкових кидків (33/65), а також зібрали рекордну кількість відскоків (50).

У матчі другого кола гравці «Азовмашу» зібрали рекордну кількість відскоків на своєму щиті (36), а також припустилися найбільшої кількості втрат (21).

«Азовмаш» посідає перше місце в чемпіонаті за здобутими перемогами поспіль на виїзді (4), а також за кількістю важких перемог (із різницею до п’яти очок) – 7. Натомість «Говерла» лідирує за кількістю важких ігор у чемпіонаті (13).

Матч другого кола став для форварда «Азовмашу» Менні Харріса, котрий здобув 35 балів РЕ, найкращим у сезоні. Відзначимо й те, що найкращий бомбардир «левів» провів на паркеті 49 хвилин, відігравши майже без замін.

У матчі другого кола форвард «Говерли» Кінделл Дайкс здобув рекордні для себе 30 очок.

Передматчевий коментар

Напередодні третьої в сезоні зустрічі з «Азовмашем» головний тренер «Говерли» Євген Мурзін з оптимізмом дивиться на склад своєї команди:

«Дисциплінована гра з розумною командою»

«Турнірна ситуація для нас зараз несприятлива, але рук опускати не будемо, треба продовжувати боротися, – наголосив напередодні матчу з «Політехнікою-Галичиною» головний тренер «ДніпроАЗОТу»Аудрюс Пракурайтіс. – Дуже важливо не припускатися власних невимушених помилок, як це трапилося в Черкасах. Якщо тренер просить у певній ситуації вчинити так, а не інакше, отже потрібно діяти саме так. Особливо важливо грати дисципліновано з розумними командами, до яких, безумовно, належить «Політехніка».

Одного разу, підопічним Пракурайтіса це вже вдалося, щоправда, на домашньому паркеті, де «стрижі» вирвали перемогу з рахунком 70-69. Утім, на виїзді «АЗОТ», який на старті чемпіонату очолював інший фахівець, не мав жодних шансів (57-89).

П’ята зустріч у сезоні

З урахуванням двох спарингів гра в Києві між місцевими «вовками» та «Черкаськими Мавпами» стане вже п’ятою в сезоні зустріччю команд. Причому, до цього черкасцям ані в офіційному, ані в товариському матчі не вдавалося оформити перемогу в київському Палаці спорту.

Напередодні матчу кадрова ситуація в обох суперників у дечому схожа – є незначні проблеми зі здоров’ям у лідерів, але вони, все ж таки, мають зіграти. Під великим питанням участь у поєдинку лише захисника «мавп»Марко Любічича, який через травму пропустив уже чотири гри.

«Черкаська команда дуже жорстка, гарно атакує з периметра. Мені подобається їхня система, адже всі гравці суперника можуть кидати… У нас також є важлива мотивація виграти, тому що наші фанати чекають на нашу гарну гру», – зауважив напередодні поєдинку наставник «Києва» Ренато Паскуалі.

Йовіца Арсіч, головний тренер «Черкаських Мавп» також наголосив на манері гри суперника: «БК «Київ» – це команда із власним стилем, який уже кілька разів ми не могли розгадати в ігровому плані. Також відзначу лідерів киян, які ведуть за собою команду… Треба гарно налаштуватися на завтрашній матч, бо це вагомий ключ до перемоги… Ми ще не виконали своє завдання на сезон – не забронювали місце в плей-офф, а лише методично робимо до цього крок за кроком, я буду задоволений, якщо черговий крок відбудеться в п’ятницю».

Тренерське «дербі» та рекордна серія

Лідер чемпіонату «Будівельник» приймає на своєму паркеті одного з аутсайдерів «Кривбасбаскет». Утім, колишня команда наставника столичного клубу Айнарса Багатскіса вже влаштувала «будівельникам» «сюрприз» у першому колі, вирвавши перемогу з рахунком 70-69. Ну а готує криворіжців до гри, як і раніше, співвітчизник Багатскіса – латвійський фахівець Карліс Муйжнієкс, тож третє в сезоні тренерське «дербі» гарантоване.

Безумовно, «Будівельник», який перебуває на підйомі після виходу у чвертьфінал ЄвроКубку, прагнутиме продовжити свою переможну серію, що триває шість матчів, у чемпіонаті Суперліги. Головне, вважає Айнарс Багатскіс, підійти до гри максимально сконцентровано:

«Ми не збираємося задирати ніс! Перемоги в Єврокубку – це добре, але наші завдання в Суперлізі теж нікуди не зникли. Незалежно від рівня й ігрової форми суперника, ми не можемо дозволити собі його не поважати, а особливо, якщо цей колектив уже перемагав нас у нинішньому сезоні. Зараз ми повинні забути про те, що було вчора, й думати тільки про наступного опонента… Грати, як завжди, будемо від захисту, буде захист – буде й результат».

Суперліга

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»
Футбол | 24 апреля 2024, 21:47 13
МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»

Экс-форвард «Динамо» хочет вернуться только в киевский клуб

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.