Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
| Обновлено 21 февраля 2013, 12:30
4135
0

Свято грації та краси завітало до Ужгорода + ВИДЕО

Вперше в історії незалежної України Ужгород став місцем проведення Кубка України з гімнастики + ФОТО

| Обновлено 21 февраля 2013, 12:30
4135
0
Свято грації та краси завітало до Ужгорода + ВИДЕО

У вівторок, 19 лютого, в Ужгороді розпачолися грандіозні змагання. Вперше в історії незалежної України наш обласний центр став місцем проведення Кубка України з гімнастики. 

В урочистій атмосфері відкрив змагання голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.  Вітаючи учасників та гостей змагань, очільник області зазначив: «Приймати такі престижні змагання – честь для Закарпаття. Тим паче, що наші гімнастки роблять серйозні успіхи, показують гідні результати на змаганнях. Щиро бажаю спортсменкам успіху, а суддям та глядачам видовищних виступів».
 
«Дуже приємно, що цього разу змагання відбуваються саме в Ужгороді. Це чудова можливість для дівчат познайомитись та навчитись новому у колег. Переконана, цьогорічний Кубок України з художньої гімнастики пройде на високому рівні», - звернулася до присутніх Президент Федерації гімнастики України Альбіна Дерюгіна. 
 
Визначати найкращих художніх гімнасток до Ужгорода приїхали 24 команди (близько 300 учасниць) з більшості регіонів України, які змагалися в спорткомплексі «Юність» упродовж чотирьох днів (учора, 22 лютого Кубок України завершився фінальними виступами гімнасток).
 
На думку організаторів, проведення змагань такого рівня на Закарпатті, свідчить про наявність необхідної спортивної інфраструктури та довіру з боку Федерації художньої гімнастики України. 
 
Упродовж чотирьох днів грації показуватимуть свій рівень майстерності в таких програмах: першого дня змагань спортсменки виступали у вправах без м’яча та зі скакалкою, а також групових вправах. Кандидати у майстри спорту відпрацювали свої виступи з обручами, а майстри спорту – з булавами; другого – вправи з обручем та м’ячем, а майстри спорту демонстрували своє володіння на ковбику з обручем та м’ячем; третього – вправи з булавами та стрічками. А завершального дня змагань побачимо своєрідний гала-концерт  змагання фіналісток та кращі виступи гімнасток, і звісно – парад-закриття. 
 
Оцінки арбітри виставляють у групових вправах за спільну роботу команди, а в індивідуальних - виставляється сумарна оцінка після всіх видів змагань програми. 
 
До слова на Кубку працюють дві суддівські бригади (по 9 арбітрів у кожній). Всі судді перед змаганнями успішно склали іспит за новими правилами й отримали допуск до змагань. 
 
 Враженнями про Кубок України з журналістом поділилася почесний гість змагань, знана в минулому гімнастка Ірина Блохіна:
 
- Я вперше в як Ужгороді так і на Кубку України. Мені дуже цікаво подивитися на нові таланти нашої країни. Адже на нас невдовзі чекають дуже серйозні спортивні міроприємства – чемпіонат світу та юніорський чемпіонат Європи з групових змагань. Тому дивимося на нових зірочок і звісно будемо запрошувати їх до нашої школи в Київ. Тому для мене дуже важливо брати участь в такого роду спортивних заходах.
 
- Як вам організація та проведення цих змагань в Ужгороді?
- Все дуже гарно, тепло і щиро. Дуже приємно, що так душевно приймають на Закарпатті спортсменок. 
 
- Незважаючи на те, що змагання тривають, кого ви вважаєте фаворитом?
- Тут поряд з юніорками виступають гімнастки національної збірної в групових вправах, які невдовзі матимуть відповідальні старти в Москві на гран-прі. Тому дуже важливо, щоб в Ужгороді вони себе розкрили, спробували найскладніші елементи, перевірили свої можливості. Також цікаво подивитися як  виступають за новими правилами представниці інших регіонів. Як на мене, нові правила дозволяють значно більше розкрити талант спортсменок. Раніше вони не дозволяли такої широти, а нині обов’язковою є емоційна частина виступу гімнастки, контакт очей з уболівальниками та й змінився сам стиль виступів. 
 
Щодо фавориток, то ми дуже гордимося нашою Анною Резадиновою, яка вже брала участь у двох цьогорічних змаганнях і в обох перемогла, саме вона й є фавориткою. Багато надій покладаємо на Вікторію Мазур, Аліну Максименко. Як самі спортсменки стверджують, що Ужгород для них – це тренувальний майданчик, але, на мою думку, це дуже важливі змагання, одні з головних для них, де вони можуть все випробувати, виявити помилки, відчути технічну частину виступів.
 
Один з головних організаторів Кубка України в Ужгороді, керівник спортивного клубу художньої гімнастики «Закарпаття» Валентина Плавайко зазначила:
– Як завжди, нас позитивно здивувала команда м. Києва, Дніпропетровська та АР Крим.  В залі панує атмосфера доброзичливості, все проходить на хорошому рівні злагоджено без збоїв. 
 
За відгуками суддів всі виступи вкладаються в час. Ці змагання показали, що в Ужгороді є великий інтерес до спорту, дуже сподіваюся, що цей Кубок України додасть нового поштовху для молодого покоління займатися спортом і художньою гімнастикою зокрема.  Головне, що юні гімнастки побачили, яким має бути їх кінцевий результат підготовки. Думаю, що виступи провідних гімнасток країни додали їм необхідної мотивації ще більш відповідальніше ставитися до тренувального процесу. 
 
– Як  працює суддівський корпус?
– Арбітри дуже строгі, вони не пропускають жодної помилки й дають об’єктивні оцінки кожній спортсменці. Таке скрупульозне оцінювання пов’язане з введенням нових правил за якими вони нещодавно складали іспит для допуску до суддівства. Тож саме на Кубку теоретичні знання вони перевіряють на практиці.  Та й для самих спортсменок, окрім грацій збірної України, Кубок України – це їх перший виступ за новими правилами.
 
– Хто порадував з ужгородських гімнасток?
– На жаль, доводиться констатувати, що рівень закарпатської гімнастики необхідно піднімати. Досить складно конкурувати з провідними школами країни. Адже для того, щоб на рівних змагатися з ними потрібні певні умови. За програмою майстрів спорту в індивідуальних змаганнях серед шести наших спортсменок найкращий результат показала Анастасія Сак 1997 р.н. 

\












 
Михайло АРДАНИК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу
Другие виды | 18 апреля 2024, 21:23 6
Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу

В группу F также вошли Нидерланды, Германия, Исландия

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.