Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 февраля 2013, 13:16
3556
6

ДЕДЫШИН: «Агент Лукаса пытается давить на клуб»

Генеральный директор «Карпат» рассказал о ситуации с испанским игроком

| Обновлено 19 февраля 2013, 13:16
3556
6

Продовження перемовин з Лукасом щодо співпраці з ФК «Карпати» можливе лише у тому випадку, якщо футболіст кардинально перегляне своє ставлення до клубу, тренера та партнерів. Про це сьогодні, 18-го лютого, на прес-конференції, яка відбулася у мультимедійному конференц-залі ІА ZIK, розповів генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин.

– Лукас знаходиться у Львові, займається за індивідуальною програмою. Ми з боку клубу забезпечуємо і забезпечуватимемо йому виконання усіх умов контракту згідно регламентних норм ФІФА. Рішення стосовно того, аби Лукас не поїхав на треті тренувальні збори команди – це рішення насамперед головного тренера. Його позицією мені коментувати некоректно, зрештою, усі мали можливість ознайомитись з думкою Ніколая Костова щодо цього питання з перших вуст. Скажу єдине, аби зняти усі домисли з боку ЗМІ та вболівальників. Останніми днями довелось чути думку про те, що Лукас не поїхав на треті тренувальні збори команди нібито через те, що він відмовляється підписувати з клубом новий контракт. Це абсолютно не так. Його відсутність на зборах з цим не пов’язана. У Лукаса є діючий контракт з клубом до 31 грудня 2013 року. І якби ми заявляли про те, що саме через небажання підписати новий контракт цей футболіст відсутній на третіх зборах, тоді де логіка в тому, що Лукас проходив з командою перші два збори? 

Справді, ми вели з Лукасом переговори про продовження контракту. Більше того, влітку минулого року навіть погодили умови нової угоди, скріпивши договір про наміри підписами агента футболіста та президента клубу. Чому контракт досі не підписаний – про це, напевно, в першу чергу треба запитувати агента Лукаса і самого футболіста. Оскільки ж Лукас заявив про те, що не має бажання підписувати контракт з «Карпатами», відповідно далі ми розмову про продовження його контракту не ведемо. Ми лише наполягаємо на тому, щоб він як футболіст-професіонал виконав свій діючий контракт перед клубом. 

А відсутність Лукаса у розташуванні команди пов’язана виключно з поведінкою гравця на перших двох зборах по відношенню до клубу, тренера та партнерів по команді. Тож це рішення виключно дисциплінарного характеру. Нинішня поведінка Лукаса є неприпустимою для клубу, де визначальною є саме атмосфера всередині колективу. Наголошу - ФК «Карпати» вважає неприйнятним, коли будь-який гравець нашого колективу ставить свої особисті інтереси вище командних. І Лукас не може бути виключенням з цього правила. Якщо іспанець зробить правильні висновки, перегляне своє ставлення до команди, клубу, то ми готові сідати за стіл переговорів. Ми залишили двері відкриті. 

Тепер стосовно пропозицій щодо цього гравця з боку інших футбольних клубів. Лукас – молодий перспективний футболіст, молодий він і за способом свого мислення, тому підвладний впливам зі сторони, і насамперед - впливу свого агента Родріго Ловелле. Мотивація цієї людини мені зрозуміла – він робить усе можливе для того, щоб Лукас не продовжив співпрацю з «Карпатами», натомість пішов з клубу як вільний агент, що дасть можливість збагатитися насамперед саме Родріго. Однак як оцінити той факт, що при діючому контракті Лукаса з «Карпатами» його агент дозволив собі за спиною вести переговори з іншими клубами, зокрема, ПАОКом, «Олімпіакосом», «Вольфсбургом», київським «Динамо», московським «Спартаком», обіцяючи їм ледь не безкоштовний трансфер футболіста? Хіба це нормально і коректно по відношенню до нашого клубу – постійно кудись сватати нашого гравця? 

Знову ж таки, все це на рівні розмов. До ФК «Карпати» щодо Лукаса була лише одна офіційна пропозиція – влітку минулого року придбати права на Лукаса хотів швейцарський «Люцерн». Тоді ми порадились з футболістом і прийняли обопільне рішення не приставати на цю пропозицію. Більше жодних конкретних офіційних пропозицій щодо Лукаса до нашого клубу не надходило. На рівні розмов 800 тисяч за Лукаса пропонував ПАОК. Звісно, ця сума нас не влаштувала. 

Щодо інтерв’ю, які з’являються від агента Лукаса Родріго Ловелле, ми трактуємо їх не інакше як тиск на клуб. Це відвертий шантаж з його боку, аби спонукати нас піти назустріч його бажанню. Як інакше трактувати поведінку людини, що в ніч закриття трансферного вікна починає дзвонити усім в клубі і казати про те, що Лукас хоче перейти до «Депортіво», яке пропонує 75.000 євро за півроку оренди Лукаса, і давайте, мовляв, швиденько вирішуйте це питання. Коли ж цей пан щось говорить про начебто заборгованість з боку ФК «Карпати» щодо його підопічних футболістів, то говорити можна все, що завгодно. Якщо це так, то будь-ласка, існують органи футбольного правосуддя, звертайтесь і відстоюйте свою правоту. Однак про такі кроки з боку агента мені чомусь не відомо.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко
Футбол | 25 апреля 2024, 15:57 0
Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко

Пока подробностей не так уж и много

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Olezha74
Ну що толку братися за голову, якщо кишені напівпорожні?! Тому й більшість скандалів - гравці, які добре грають, хочуть більше (і це стандартна практика), а керівництво не в змозі це "більше" дати. І намагаються напівцивілізованими методами якось утримувати. Виходить "як завжди". Немає таких грубих грошей на Зах.Україні, щоб утримувати команду хоча б в десятці найсильніших, судячи з усього.
dontist1947
Такое впечатление,что у Вас не футбольный клуб,а клуб раздоров. Почему у Вас скандалы вошли в систему? Разбериитесь,кто инициатор этой болезни.Жаль болельщиков.
italeksi
З руководства кллуба уже не попахивает,а воняет гнилью
bandera.lev
РІК без ігрової практики і він у футболі - ПОВНИЙ НОЛЬ!!! Не розумно!!!
soroka7
Люблю і вболіваю за цю команду, але її постійні проблеми з футболістами не прикрашають клуб.
Якщо керівництво команди не візьметься за голову, то може бути сумно ...
Bing00
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил