Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 18 февраля 2013, 14:40
1018
3

ФИФА выработает стратегию по борьбе с расизмом

Стратегический комитет ФИФА провел очередное заседание

| Обновлено 18 февраля 2013, 14:40
1018
3
ФИФА выработает стратегию по борьбе с расизмом

15 лютого у Будинку футболу ФІФА відбулось засідання стратегічного комітету, котрий очолює президент ФІФА Йозеф Блаттер. Серед багатьох різноманітних питань порядку денного було виокремлено два основних напрямки: боротьба з расизмом та захист гри.

Члени комітету представили різноманітні аспекти гри, завершивши обговорення формалізацією конкретних пропозицій, котрі тепер будуть надані Виконкому ФІФА для обговорення на наступному засіданні, що відбудеться 20-21 березня.
 
«Сьогодні члени стратегічного комітету ще раз продемонстрували об’єднаний фронт футбольної спільноти в політиці абсолютної нетерпимості щодо проявів расизму та маніпуляцій результатами матчів. Я був дуже радий ідеям, котрі ми розвинули сьогодні та з нетерпінням чекаю на їх розгляд  під час засідання Виконавчого комітету наступного місяця. Метою є презентація на Конгресі ФІФА, котрий пройде на Маврикії в травні, конкретних дій, а також жорстких санкцій, котрі матимуть реальну силу» − підвів підсумки президент ФІФА.
 
В цьому контексті ФІФА повторно заявила свою позицію, чітко описану у статті 3 Статуту ФІФА: «Будь-яка дискримінація проти країни, окремої особи, або групи людей,  у зв’язку з  етнічним походженням, статтю, мовою, релігією або з будь-яких інших причин суворо заборонена та тягне за собою покарання у вигляді тимчасового припинення або відсторонення від участі у змаганнях». 
 
Нещодавно, під час 62-го Конгресу ФІФА, що проходив 24-25 травня 2012 року у Будапешті, було затверджено Кодекс поведінки ФІФА, найважливішу частину процесу реформ ФІФА. Стаття 3.3 Кодексу декларує: «Неприпустимість дискримінації та агресії. Не повинно бути жодної расової, етнічної дискримінації, а також дискримінації за походженням, кольором шкіри, національністю, віком, статтю, мовою, фізичними особливостями, сексуальною орієнтацією чи політичними переконаннями, будь-якого словесного чи фізичного переслідування через котрийсь з вищезгаданих критеріїв».
 
Серед інших обговорюваних тем були також питання використання технології взяття воріт, календар міжнародних матчів, анти-допінг, страхування гравців в усьому світі, програма ФІФА ПЕРФОМЕНС, програма стратегічного футбольного менеджменту ФІФА з урахуванням потреб національних асоціацій-членів ФІФА.

ФФУ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Надежда еще жива. Днепр-1 минимально обыграл Кривбасс
Футбол | 06 мая 2024, 16:46 203
Надежда еще жива. Днепр-1 минимально обыграл Кривбасс

Команда Юрия Максимова победила впервые за последние пять матчей

Сколько заработала Жирона с Довбиком, Цыганковым за выход в Лигу чемпионов?
Футбол | 06 мая 2024, 23:14 2
Сколько заработала Жирона с Довбиком, Цыганковым за выход в Лигу чемпионов?

Каждый клуб, который вышел в главный еврокубковый турнир 2024/25, получит £15.9 млн

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nikzae
Отлучите от участия США - они итак всех имеют в виду, хоть у самих не всё в порядке с расизмом.
Dmitry_Kogan
у куклус клана отличная стратегия была.