Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 15 февраля 2013, 17:01
1059
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно четыре матча

| Обновлено 15 февраля 2013, 17:01
1059
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю відбудуться чергові матчі чемпіонату Суперліги, які, як завжди, обіцяють яскравий баскетбол і непередбачувані результати.

Центральний матч

У Южному зустрінуться сусіди по турнірній таблиці – місцевий «Хімік», який із 16 перемогами у 28 матчах посідає п’яту сходинку, прийматиме івано-франківську «Говерлу», що, маючи на одну перемогу менше (15/13), розташувалася на шостому місці.

Історія протистояння в нинішньому сезоні

У двох попередніх колах команди обмінялися домашніми перемогами. В Южному «Хімік» обіграв «Говерлу» з рахунком 88-85завдяки чудовій грі Дево Джозефа й Сави Лешича, який уже залишив команду, поступившись місцем у ростері своєму співвітчизнику –Мирославу Тодичу. Натомість долю поєдинку в Івано-Франківську вирішила феєрична гра Райана Пірсона, котрий забезпечив «ведмедям» перемогу з рахунком 92-65.

Очікуваний дебют

У матчі з «Говерлою» за «Хімік» дебютує важкий форвард Мирослав Тодич. Минулого сезону серб запам’ятався своєю гарною грою в складі «Політехніки-Галичини», відзначаючись 13.2 очка, 7.4 підбирання й 3.1 передачі в середньому за гру.

Утім, головний тренер БК «Хімік» Звєздан Мітрович вважає, що повною мірою розраховувати на новачка ще зарано: «Що стосується Мирослава Тодича, то від нового гравця поки що не варто нічого очікувати. Сьогодні (у п’ятницю – ред.) він проводить перше тренування з командою. Можливо, він буде корисним у захисті, але, знову ж таки, ще зарано про щось казати».

Тренерська думка

Крім того, наставник «Хіміка» очікує на важку гру, високо оцінюючи можливості майбутнього суперника:«Чимало сил ми витратили в матчі Єврочелленджу проти «Тофасу»... Наш майбутній суперник грав у Києві, але поразка від «Будівельника» зовсім не означає, що «Говерла» – слабкий опонент. Команда Євгена Мурзіна дуже швидка, дуже атлетична, з гарним підбором гравців. Суперник буде грати в звичному для себе стилі. у них дуже гарна гра на лоу-пості від Пітерсона й Пірсона. Ми добре вивчили суперника, подивилися, як щільно вони грають у захисті. Спробуємо взяти своє дальніми атаками з периметра».

Цікаві факти

У матчі першого кола з «Говерлою» гравці «Хіміка» здійснили та реалізували рекордну кількість дальніх кидків (11/29).

Матч проти «Хіміка» стане другим у сезоні для новачка «Говерли» Кевіна Тіггса. Вперше шляхи южненського клубу й американського форварда перетнулися в Єврочелленджі, коли Тіггс захищав кольори французького «Діжону».

У матчі першого кола проти «Хіміка» форвард «Говерли» Кінделл Дайкс віддав партнерам рекордні 11 передач.

«Говерла» лідирує в чемпіонаті Суперліги за кількістю важким ігор (11) і важких поразок (6).

«Акули» проти «левів»

Ще одна цікава гра відбудеться в ОДЕСІ, де місцевим «акулам» протистоятимуть львівські «леви», яким уже двічі в нинішньому сезоні вдавалося засмутити прихильників «ОДЕСИ». Втім, останні матчі довели, що команда Олега Юшкіна вміє демонструвати характер, незалежно від турнірного становища та статусу суперника. Прикметно, що в складах обох команд вистачає вікових гравців, тож саме ветерани можуть вирішити долю третьої в сезоні зустрічі «ОДЕСИ» та «Галичини».

Усе ще без Шаппела

Два найближчі матчі чемпіонату Суперліги «Ферро-ЗНТУ» знову проводитиме без Джеремі Шаппелла.«Будемо витискати все можливе з тих, хто є в наявності, – зауважив із цього приводу головний тренер запорізького клубу Кирило Большаков. – Чимало залежатиме від моральної готовності нашого центрового Кемерона Мура, котрий останнім часом випадав із командної обойми. А все через те, що він непрофесійно ставився до тренувального процесу.

Натомість у складі наших гостей, незважаючи на їхнє турнірне становище, є кілька справжніх професіоналів: Ентоні Гудс, Джаррод Джонс, Владислав Подолян, Артем Швець, В’ячеслав Бобров. За вдалого збігу обставин вони здатні покарати будь-якого суперника. Тож підготовка до суперництва з ними вимагала серйозного підходу. Я навіть вважаю гру з БК «Київ» ключовою в плані виконання програми-мінімум, тобто набору очок, необхідних для потрапляння до числа учасників плей-офф».

Дербі дня

У Кривому Розі відбудеться третє в сезоні дніпровське дербі між місцевим «Кривбасбаскетом» і «Дніпром». У двох попередніх – команди обмінялися домашніми перемогами. Підопічні Карліса Муйжнієкса були сильнішими в першому матчі (91-66), дніпряни – в другому (91-70).

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 18
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Старт плей-офф Евролиги. Реал разобрался с Басконией, Маккаби победил Пао
Баскетбол | 24 апреля 2024, 00:22 0
Старт плей-офф Евролиги. Реал разобрался с Басконией, Маккаби победил Пао

Стартовал плей-офф самого престижного клубного баскетбольного турнира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.