Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 февраля 2013, 10:07
2219
13

ЩЕРБАЧОВ: «Чемпионат СНГ – удар по национальным первенствам»

Множество клубов окажутся попросту выброшенными за борт, уверен специалист

| Обновлено 15 февраля 2013, 10:07
2219
13
ЩЕРБАЧОВ: «Чемпионат СНГ – удар по национальным первенствам»
Валентин Щербачов

У Росії так само, як і в Україні, багато хто впевнений, що об'єднаний чемпіонат СНД стане серйозним ударом по національних першостях, а молоде покоління ідею турніру не підтримає. Про це Gazeta.ua сказав відомий спортивний журналіст і телеведучий Валентин Щербачов, коментуючи заяву президента ФФУ Анатолія Конькова, в якому він виступив проти турніру.

«Позиція ФФУ цілком правомірна, адекватна і повністю відображає реальний стан справ. Я недавно був у Москві, де зустрічався з багатьма своїми друзями, зокрема зі знаменитим у минулому півзахисником «Спартака» Сергієм Шавло. Ми обговорювали проект зустрічі ветеранів київського «Динамо» і «Спартака» в Іспанії. І звичайно, ніхто не оминув тему чемпіонату СНД, адже російську громадськість вона хвилює не менше, ніж нас. Основна маса росіян одностайна з думкою українських колег - проведення подібного турніру завдасть серйозного удару національним чемпіонатам. Як в Україні, так і в Росії. Багато клубів просто опиняться викинутими за борт. Вже не кажучи про неминучі санкції з боку ФІФА та УЄФА», - зазначає Валентин Васильович.

На його думку, подібна ідея навряд чи знайде підтримку у пересічних громадян обох країн.

«Ми вже не один десяток років незалежні держави, у кожного своя національна асоціація, свій шлях розвитку, з якого не треба згортати. Тим більше, що молодь ідею турніру або не зрозуміє, або сприйме в багнети. Адже вони виросли в іншій епосі, іншому вимірі. Відповідно, далекі від того, щоб відчути сенс протистоянь київського «Динамо» і «Спартака», «Динамо» Тбілісі. Їм нічого не говорять імена Шмарова, Черенкова, Кіпіані і т. д. Чемпіонат СРСР був дуже захоплюючим і, будемо відверті, цікавішим за нинішні чемпіонати Росії та України. Але не можна весь час жити минулим, нехай навіть таким яскравим», - впевнений Валентин Щербачов.

Причини ситуації, що виникла, лежать у фінансовій площині і особистих амбіціях.

«Мотиви деяких учасників цієї затії зрозумілі. Футбол нині невіддільний від політики і великих грошей. У деяких клубів є проблеми з законністю по відношенню до норм ФІФА і УЄФА. Той самий «Зеніт», амбіції господарів якого виявилися ущемлені і вони тепер бажають показати, мовляв ми всесильні і можемо вирішити всі питання. У нас кілька клубів перед стартом сезону перебувають у підвішеному стані, «Арсенал», слава богу, начебто врятували. І українським функціонерам потрібно приділити їм максимум уваги, в тому числі і для того, щоб ні в кого не виникало бажання рятуватися навіть ціною участі у нелегітимних структурах», - резюмував Валентин Щербачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава оргкомітету чемпіонату СНД Валерій Газзаєв запросить для участі в турнірі 36 російських і українських команд.

Проти ідеї чемпіонату СНД виступив і президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Євген САВЧУК, gazeta.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kondrat.kondrat
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olexa-752012
В ЧМО (чемпионате москвожопых обезьян) нормальных клубов никогда не будет!
el_viajador
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wypik_mz
Тебе виднее. Может и надо. Я думаю ты справишься
el_viajador
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
I_LOVE_UKRAINE
Виріс на його спортивних передачах...
Anti-Surkis
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wypik_mz
Чемпионат СНГ идея малореальная и не нужная, а вот объединение 2х чемпионатов можно обсудить. Вот Бельгия и Голландия при поддержке Платини могут скоро начать играть в одной лиге http://blog.sport.ua/~wypik_mz/posts/i1438183/
rno555
а хто його питатиме-люди мають стадіони які потрібно заповнювати-а україна для них . просто проект даний чи взятий на певний час - тай щербач+ов- чомусь звжди вчасно появляється там де пахне баблом
Одинокий волк
Дед Газай снова без работы "Лигу Чемпионов за три года", - долго буду помнить его хохму, трепач!
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ghjcnj
да не будет чснг
да и Украина в снг не входит
ManUtd
Ну если и Валик против, то объединенному чемпионату точно ничего не светит!!!