Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 15 февраля 2013, 09:56
3052
5

Елена ПИДГРУШНАЯ: «В спринте я выжала из себя все соки»

Украинская биатлонистка поделилась секретами своих последних успехов

| Обновлено 15 февраля 2013, 09:56
3052
5
Елена ПИДГРУШНАЯ: «В спринте я выжала из себя все соки»
Елена Пидгрушная

Старт чемпіонату світу з біатлону інакше як фантастичний не назвеш. Уже на початку турніру Олена Підгрушна переписала історію нашого спорту. Вона стала першою українкою, якій вдалося вибороти чемпіонсьний титул у спринті!

Компанію Олені на п'єдесталі склала іще одна представниця України — Віта Семеренко. А Підгрушна ще взяла «бронзу» у гонці переслідування.

Із головною героїнею чемпіонату світу поспілкувався кореспондент «Експресу».

— Олено, на чемпіонаті світу ви двічі змусили уболівальників пережити шок. Які були ваші відчуття після двох поспіль тріумфів?
— У мене два дні також був шок. Коли здобула «золото», була шалено щаслива, бо все вийшло. А «бронза» — це був додатковий бонус. Такий собі подарунок долі. Вона дала мені шанс, і я з нього скористалася. Після останньої стрільби вийшла на фініш п'ятою і не сподівалася на місце у трійці призерів. Та незадовго до фінішу бачу: дві мої суперниці зупинилися і я їх легко обганяю.
Довго не могла збагнути, що з ними сталося. Згодом довідалася, що вони зазнали дошкульного падіння. Та все одно була дуже рада, що удруге поспіль зійшла на п'єдестал головного турніру сезону.

— Чи можна сказати, що ви витиснули із себе максимум?
— Це правда. У спринті я справді витиснула із себе всі соки. І тому в індивідуальній гонці фізично було важко претендувати на перемогу. Добре, що в мене залишилося сили бодай на «бронзу».

— Як ви відсвяткували перше «золото» в кар'єрі?
— Відзначив цю подію технічний персонал. Це ж заслуга нас усіх. А мені було не до святкування, бо ж попереду ще багато стартів, адже чемпіонат світу закінчується аж у неділю. Я майже не святкувала. Придбала два торти, пригостила всю команду. Деякі колеги були задоволені, раділи моєму тріумфу, інші заздрили.

— Ви справді відчули заздрість колег по збірній?
— Ну така вже натура українців. Не всі вони радіють, коли їхні земляки щось виграють. Я до цього спокійно ставлюся і ні на кого не ображаюся. Не хочу свої емоції нав’язувати іншим, тому майже не відзначала перемогу.

— Ваша суперниця Ольга Зайцева після дошкульного падіння не могла заснути цілу ніч. А як на ваш емоційний стан вплинула перемога у Чехії?
— Наш сон залежить від результату. Коли в тебе перемога втікає з-під носа, то таку втрату важко пережити. А от після звитяги цілком інші відчуття. Вони перекривають увесь негатив. Я ж була така втомлена, що впала на ліжко і просто лежала. Можна сказати, «вирубалася», забувши, що попереду не менш нервові старти.

— Чи погоджуєтеся, що титул чемпіонки важче захистити, ніж вибороти?
— Безперечно! Коли ти виходиш на старт, маючи титул чемпіонки світу, то завжди пам'ятаєш, що від тебе чекають повторення успіху. Такі думки тиснуть психологічно. Переживання зашкалюють. Мабуть, треба перемогти не один і не два рази, щоб позбутися їх.

— Ви стали чемпіонкою світу за рік до Олімпійських ігор. Це добрий знак?
— Так, добрий. Здійснилася одна із двох моїх мрій. Чемпіонкою світу я стала, попереду — Олімпіада. Але про перемогу на ній почну мріяти вже після приїзду з Чехії. Тепер відновлюю сили у басейні та в сауні, але роблю все дуже обережно. Імунітет у мене ослаблений, можна підчепити хворобу. А це було б дуже недоречно, бо хочу ще порадувати Україну на завершальних стартах чемпіонату світу.

Олег ЗУБАРУК, galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sarnet84
Нужно выиграть эстафете или как минимум оказатся на пьедестале и тогда завидовать никто никому не будет))). Правда несколько шокирован, что кто то из наших мог завидовать Лене. Ведь как помне завидовать Лене могла Тура Бергер если была она нашей)))) При всем уважение к сестрам Семеренко и другим нашим биатлонисткам, только у Лены был шанс выиграть гонку и она им воспользовалася))))
akkkrrraaa
стандартное явление,
я бы даже сказал "некоторые завидовали моему триумфу а не которые маскировали это за маской радости"
под словом коллеги, она же имела ввиду не только украинских девчонок
rno555
ще до закінчення трансляції було виднно хто заздрить- але не бери собі то в голову- давай золото олімпіади- ось тільки замуж виходити.не знаю . щоб не заважало підготовці- адже олімпіада це святе для спортсмена
forza-dk
"Деякі колеги були задоволені, раділи моєму тріумфу, інші заздрили."
Млять, что это?