Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 февраля 2013, 08:42
8860
21

Николай КОСТОВ: «Не знаю, смогу ли простить Лукаса»

Испанский футболист оскорбил и тренера, и всю команду, считает наставник «Карпат»

| Обновлено 15 февраля 2013, 08:42
8860
21
Николай КОСТОВ: «Не знаю, смогу ли простить Лукаса»
Николай Костов

Іспанський форвард «зелено-білих» не полетів на треті збори в Туреччину. Про причини, що призвели до цього, офіційному сайту розповів головний тренер команди Ніколай Костов.

– На жаль, Лукас не відданий нашому клубу і нашій команді. Коли я прийшов в «Карпати», Лукас був, даруйте, ніяким. Я говорю про це прямо. Тренерський штаб витратив багато енергії для того, щоб збагатити його тактичні навики, щоб переробити його у командного гравця. Він грав на себе, але командним гравцем він не був. Нам це вдалося. Він виправився, як і команда, яка почала добре грати. Так, Лукас забив вісім голів. Він їх забив, бо завершував зусилля усієї команди, бо він був найближче до воріт, або у найзручнішій позиції. Однак, коли команда відпочивала під час відпустки, Лукас через своїх агентів почав шукати інші варіанти продовження кар’єри. І він абсолютно не звертав уваги на ті умови, що їх ми йому пропонували.

– Юрген Клопп колись сказав, вибачте за пряму цитату: «Я ніколи не візьму в команду гівнюка, навіть якщо він буде геніально буцати м’яча». Для вас, як тренера, що важливіше – майстерність, клас гравця, чи його людські якості і вміння гідно поводитися у колективі?
– Я не вважаю, що Лукас – гівнюк. Однак своєю поведінкою він ображає мене особисто і всю команду. Якщо хтось хоче піти в кращий чи сильніший клуб, отже ми робимо висновок, що наша команда погана для його розвитку. Треба розуміти, що Лукас – непростий чоловік. Так, він непоганий гравець, але я не хочу, щоб команда від нього була залежною. Я не хочу судити його. Однак така поведінка є неприємною для всієї команди.

– Під час осінньої частини сезону у вас були проблеми із Лукасом?
– Звісно, були. Лукас – специфічна людина. І він неодноразово поводив себе непрофесійно.

– Що необхідно зробити Лукасу, аби змусити вас змінити ставлення до себе? Чи це питання для вас вже остаточно закрите?
– Керівники клубу роблять все, щоб Лукас залишився в команді. Щодня. Однак кожен день віддаляє Лукаса від мене. Якщо він повернеться, я не знаю, яким буде моє ставлення до нього. Він не той, від кого залежить наша гра – він завершує зусилля всієї команди. Якщо він виправиться, вибачиться перед всією командою, тоді я... (пауза) подумаю. Але не знаю чи зможу пробачити його за те, що вже відбулось.

– «Карпати» внаслідок цієі неприємноі ситуаціі втрачають свого найкращого бомбардира. Наскільки негативно вплине відсутність Лукаса на ваші тренерські плани у побудові командної гри?
– «Карпати», як і кожна команда в світі, може обійтися без Лукаса чи без Костова. Без будь-якого гравця, і без будь-якого тренера. Гравець має жертвувати собою заради команди, а не думати, що сидить над нею. Так само і тренер. Чесно зізнаюся, що мені дуже неприємно це говорити, я злий. Але в цій ситуації треба бути відвертим і щиро говорити те, що думаю.

– Ви розраховуєте на придбання нового футболіста на позицію правого вінгера, чи бачите ресурс гідної заміни серед гравців, що уже є в команді?
– Ми обмірковуємо цю ситуацію. У нас є багато талантів в школі. Навіть зараз, за два дні, приємне враження справляє Тарас Завійський, якого ми взяли з юніорської команди. Будемо шукати гравця, який замінить Лукаса. Звісно, на правому фланзі атаки гратиме інша людина. І наші фанати будуть йому аплодувати, тому що він гратиме душевно і віддаватиме усі сили команді.

P.S. У понеділок, 18-го лютого, відбудеться прес-конференція за участю генерального директора ФК «Карпати» Ігоря Дедишина та віце-президента ФК «Карпати» Віктора Вацка, де пролунають відповіді на усі питання, що стосуються активностей львівського клубу на трансферному ринку, а також щодо подробиць перемовин з Пересом Мартінесом Лукасом та його агентом

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей
Футбол | 24 апреля 2024, 02:40 0
ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей

Главный тренер «Шахтера»​​​​​​​ рассказал о матче 25-го тура УПЛ

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 11
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
veproid
для Карпат немає більшого ворога ніж його керівництво
massimo2012
Президент- це президент.Тренер-це тренер.З точки зору тренера Лукас веде себе непрофесійно і непорядно.З моєї також.Лукас- це не Мессі.не Рональду і навіть не Кожанов.І міг би свої непомірні амбіції співставити зі своїми скромними можливостями.
mishkap2009
Згідний на 100%. Не знаю достовірно про зарплати в клубі і фінансову політику, але зрозуміло що щось тут не так. А просто на гаслах "Кубок Львову" і "Даєш Єврокубки" далеко не заїдеш.Потрібно якісних футболістів і гідну зарплату їм.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
taipen
бажаючі альтруїсти можуть об"єднатися, продати свої квартири і фінансувати клуб зі своєї кишені (хоча б частково)
jurij99
як би не було грошей Димінського, то КЛ грали б з Нивою Тернопіль і одеським СКА. Ахметова він хоче, ну-ну.
jurij99
не свисти, друже.
Choorest77
Цікава в тебе логіка,нехай Карпати перестануть існувати головне щоб не було Дима.
Choorest77
Цікава в тебе логіка,нехай Карпати перестануть існувати головне щоб не було Дима.
wypik_mz
Я был бы рад, что бы и у Карпат и у Металлруга Запорожье были свои Ахметов-Ярославские, но где же их наберешь на всех. Реалии таковы, что людей с такими возможностями с каждым днем все меньше. А кроме возможностей надо иметь желание и умение.
Anonymous
Кузнецов,Федецкий,Лукас,Тосик,Мкоян. Кто следующий?
syviy
ми всі говоримо тут про те що кожний рік одні і тіж граблі......20 000 000 гривень оренда Львів-арени, Це два міліона євро. Скільки він вложив в стадіон УКРАЇНА, поміняв крісла і одна гривня оренди, а Ярославський не на свому стадіоні вклав міліони доларів. Димінського гнати в шию треба. Краще так як при роскладі Арсеналу((( но Карпати хтось тоді купить у нас стадіон і аеропорт европейського рівня + коли буде господар такий як Ярославський на Львів-Арені навіть в кубку України з командою другої ліги буде повний стадіон. Львів це футбольне місто. І не тільки Львів любить Карпати а вся західна Україна приходить на стадіон подивитись на команду. Скільки я бачу людей на кожній грі з Стрия, Дрогобича, Червонограду.......так що команді потрібен другий власник такий як Ахметов, Ярославський. Треба нам гнати в шию такого ДИМІНСЬКОГО чим скоріше тим краще......так що друзі берімся за нього і КАРПАПИ будуть командою європейського рівня,
Anti-Surkis
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
syviy
то що Димінський гамнюх всі знають......Костов хороший тренер, но Димінський поступить з ним так само.....
f-play
"Я не вважаю, що Лукас – гівнюк" (с)
S_L_B
Костов просто підігрує Димінському.
На Лукаса виходили представники ПАОКа, Динамо та Депортіво. І звісно, Лукас про це повідомив клуб. Відповідно, на мою думку, клубу потрібно щось робити, щоб зберегти свого найкращого форварда. А це означає переглянути контракт в кращу сторону, щоб в Лукаса відпали думки про перехід. Але не в Карпатах. Лукас відправлений в дубль, а на його місце поки прийшов молодий хлопчина з юніорської команди. Не з другої команди, а з юніорської. Гадаєте буде рівноцінна заміна? Смішно.
Але це фішка Димінського, який ні за яких обставин не йде на поводу(поступки) гравця. А де взяти іншого "димінського"? Навіть з прізвищем "Ярославський".
italeksi
Статья-заказуха от Дыма и ко
milan90
я так и не понял, в чем оскорбление? в том что начал варианты искать????
ManUtd
наёмники - они такие... никогда не знаешь когда они станут "несчастливы"
PaukX2
хм навіть 3 млн. на трансфермаркті.