Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 14 февраля 2013, 18:36
2105
5

Игорь ЯВОРСКИЙ: «Шахтер мог дожать Боруссию»

Первый поединок 1/8 финала Лиги чемпионов прокомментировал экс-форвард тернопольской «Нивы»

| Обновлено 14 февраля 2013, 18:36
2105
5
Игорь ЯВОРСКИЙ: «Шахтер мог дожать Боруссию»
Игорь Яворский

Донецький «Шахтар» і дортмундська «Боруссія» зіграли у бойову нічию у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Поєдинок закінчився з рахунком 2:2. Голи забивали Даріо Срна та Дуглас Коста у «гірників» і Роберт Левандовський та Матс Хуммельс у «чорно-жовтих». Поєдинок для Gazeta.ua коментує колишній форвард тернопільської «Ниви» Ігор Яворський.

- «Шахтар» міг дотиснути «Боруссію». Якби за рахунку 2:1 Мхітарян трошки м'якше віддав передачу, то могли б перемогти. Ми вже не раз бачимо, що «гірники» пропускають багато м'ячів після стандартних положень. Звичайно, хотілося виграти, але є об'єктивні причини. Зимова перерва ніколи не йде футболістам на користь. Товариські ігри не можуть замінити офіційних.

У «Боруссії» було більше ігрової практики. Команда добре укомплектована, показує змістовний футбол. Нічия — це закономірний і справедливий результат цього матчу.

Тепер «Шахтар» має достатньо часу, щоб підготуватись до матчу-відповіді. Не здивуюсь, якщо у Дортмунді «гірники» покарають господарів на контратаках. Шанси у донеччан є. Потрібно покращити свої функціональні можливості. Ряд гравців команди ще не у своїй оптимальній формі. Тейшейра може зіграти сильніше. Хочеться, щоб Адріано демонстрував більш наполегливу гру. Принаймні нам не соромно за «Шахтар». Команда виглядала гідно».

- Підсумковий рахунок переможця не виявив. Хто виглядав сильнішим по грі?
- «У середині першого тайму «Шахтар» володів територіальною перевагою, але більше м'яч контролювала саме «Боруссія». Можливо це була тактика Мірчі Луческу. Він розуміє, що функціонально команда ще не на потрібному рівні, тому свідомо міг віддати середину поля.

Епізодами «Шахтар» виглядав монолітною і добротною командою. «Гірники» отримали суперника дуже серйозного рівня. Німці взагалі грають в атлетичний, силовий, швидкісний футбол.

- Як оціните дебют Тайсона?
- Він непогано вписався у командні дії. У Тайсона хороша швидкість та індивідуальна майстерність. Він має всі шанси замінити Вілліана на цій позиції. Головне, щоб до гравця прийшла впевненість. Також йому ще потрібен час, щоб зігратися з партнерами. Для першого разу він зіграв досить непогано.

- Весь матч відіграв центральний захисник Дмитро Чигринський, який багато пропустив через травми.
- Це проблемна позиція для «Шахтаря». Центральні захисники грають нестабільно. Дмитро довгий час хворів. Щоб вийти на певний рівень також потрібно багато часу. Див не буває. Перший м'яч був забитий із центральної зони. Гравці допустили дитячу помилку. Другий гол пропустили після стандартного положення.

Ще у першій половині матчу Хуммельс влучив у поперечину. Один і той самий гравець двічі наносить удар головою по воротах практично з 8-10 метрів центра поля. Всі прекрасно знають, що цей футболіст має зріст 1,92 м і добре грає на другому поверсі. Вважаю, що саме центральні захисники мають опікати таких високих гравців.

- Перший гол «Боруссії» забив поляк Роберт Левандовський.
- Не дарма за ним слідкують провідні клуби Європи. Нападник багато забиває, є одним із лідерів «Боруссії». За таким футболістом потрібно пильно стежити. У матчі з «Шахтарем» він створив момент, забив гол, постійно турбував захист «гірників».

- Як тепер оцінюєте шанси «Шахтаря» на прохід в наступну стадію Ліги чемпіонів?
- 50 на 50. Ми добре знаємо, що «Шахтар» може зіграти на контратаках. На «Донбас Арені» трибуни гнали команду вперед. «Гірникам» потрібно було дотерпіти і закінчити матч з рахунком 2:1, десь зіграти простіше. Шкода, що пропустили гол після стандарту.

Ірина КОЗЮПА, Gazeta.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Игорь ЯВОРСКИЙ: «Шахтер мог дожать Боруссию»
Спец)))Шахтёр играл первую оф игру.Было тяжело темболее в конце.Дортмунд всё таки на ходу в чемпионате.Так что типа дожать,это смешно!Одни физруки тренерами)
abcd77771965
Яворский офигенный специалист! Это что задница его мысли выдала!!
abcd77771965
Да что говорить? Боруссия просто немного сжато себя чувствовала,боялась негативный результат.Дома немцы ШАХТУ дожмут и даже с разницей не в один мяч!!!
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил