Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 14 февраля 2013, 17:29
931
0

Сергей ПШЕНИЧНЫХ: «Шансы с Ньюкаслом 50 на 50»

Защитник «Металлиста» дал интервью перед матчем Лиги Европы

| Обновлено 14 февраля 2013, 17:29
931
0
Сергей ПШЕНИЧНЫХ: «Шансы с Ньюкаслом 50 на 50»

— Сергію, харків’ян мало хто про це запитує, але передусім хотілося би дізнатися: як узимку пережили зміну власника клубу особисто ви?
— Не скажу, що надто вже хвилювався за долю клубу, адже новий його власник одразу ж запевнив, що негативно ніяк ці зміни на «Металіст» не вплинуть. Більше того, сказав, що стане краще. У принципі, його слова нині підтверджуються: якщо говорити бодай про зарплатню, то все вип­лачується своєчасно й без жодних проблем. Окрім цього, після повернення до України зі зборів, напередодні вильоту до Англії (нагадаємо, саме там «Металіст» готується до поєдинку з «Ньюкаслом». — А. В.), у нас відбулася зустріч із президентом, на якій він наголосив, що перед командою ставитимуться серйозні завдання, в «Металіста» збільшуватиметься фінансування, а одним із пріоритетних завдань є купівля харківського стадіону. Тобто роблю висновок, що наразі справи йдуть добре.

— За словами Сергія Курченка, команда впродовж п’яти років має виграти єврокубок. То, може, президент вирішив не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні?
— Конкретних завдань на нинішній сезон президент не озвучив. Головне на найближчі півроку — не опуститися в турнірній таблиці чемпіонату нижче того місця, яке стало для нас стабільним, а в Лізі Європи — пройти турнірною сіткою якомога далі. Загалом, цього сезону президент, на мій погляд, радше придивлятиметься до можливостей команди.

— Перший суперник команди в Євролізі — «Ньюкасл». Кого вважаєте фаворитом протистояння?
— Думаю, шанси рівні — 50 на 50. Попри все, впевнений, що «Ньюкасл», як і ми, боротиметься за те, щоби вийти в наступний раунд. Інакше навіщо було долати груповий турнір, докладати до цього зусилля? Тим паче, в команду взимку прийшло чимало відомих футболістів.

— Десь глибоко в підсвідомості все ж закрадається думка про те, що «Ньюкасл», як і більшість англійських команд, гратиме в Лізі Європи не оптимальним складом?
— Якщо так справді станеться, то я тільки «за» (усміхається)! Справді, було би непогано, щоби суперник і склад не найсильніший виставив, і завдання стовідсотково здолати нас не мав. Інша річ, що це не дає нам права орієнтуватися на пріоритети опонента, бо маємо свої інтереси в Лізі Європи.

Анатолій ВОЛКОВ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.