Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
| Обновлено 12 февраля 2013, 14:40
1372
0

Карпаты: клуб не собирается ничего строить

Львовский клуб дал официальное разъеснение по ситуации с земельным участком в центре города

| Обновлено 12 февраля 2013, 14:40
1372
0
Карпаты: клуб не собирается ничего строить

Останнім часом у ЗМІ активно обговорюється питання будівництва у м. Львові багатофункціонального спортивного комплексу, який мав би окрім іншого прийняти також і змагання чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році. Зважаючи на спекулятивну риторику даних повідомлень, а також останні події у стінах Ратуші, де міський голова Андрій Садовий вкотре ошукав депутатський корпус та громаду Львова, вважаємо за необхідне поінформувати громадськість про перспективне бачення клубу щодо використання даної земельної ділянки.

Насамперед наголошуємо, щоб раз і назавжди зняти питання, яке турбує місцевих мешканців – ФК «Карпати» ніколи не мав і не має наміру здійснювати будівництво у парку «Снопківський», а тим паче у його «зеленій зоні»!

ФК «Карпати» цікавить ефективне використання виключно земельної ділянки, на якій розміщено стадіон «Україна» та тренувальні поля. ЇЇ контури (наголошуємо – орієнтовні) позначено умовно світло-зеленим фоном з нанесенням квадратної розмітки у Додатку до Рішення Виконавчого Комітету Міськради № 50 Від 25.01.2013р. «Про надання дозволу на розробку детального плану території у межах вулиць Зеленої, Липової Алеї, В. Стуса, Кубанської». № 50 (детальніше про нього дещо згодом). Орієнтовна площа даної земельної ділянки – 17 Га, і паркові насадження та дендропарк сюди у жодному разі не входять.

Як відомо, Львів є одним з українських міст, що прийматиме змагання фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу (Євробаскет-2015).

У зв’язку з цим, ФК «Карпати» та БК «Політехніка-Галичина», керуючись спільними інтересами щодо належної підготовки до проведення цих змагань у Львові, а також щодо розвитку спорту в регіоні в цілому, вирішили об’єднати свої зусилля для створення інфраструктури багатофункціонального концертно-спортивного комплексу на базі стадіону «Україна».

Такий багатофункціональний концертно-спортивний комплекс зможе (зберігши футбольну спрямованість) забезпечити проведення у Львові не лише Євробаскету-2015, але й розвиток ігрових видів спорту, практично втрачених останніми роками для нашого міста – волейболу, гандболу, футзалу, а також проведення масштабних концертно-розважальних заходів, оскільки будуватиметься із застосуванням найсучасніших інженерно-технологічних рішень. Так, у ньому передбачається функціонування футбольного поля стандартних розмірів зі штучним покриттям, баскетбольного майданчику, хокейного майданчику, а також концертного залу. Комплекс міститиме 10-12 тисяч глядацьких місць.

Відповідаючи на питання «на яких підставах ФК «Карпати» має право на будівництво спортивного комплексу на цій території», звернемось до діалогу ФК «Карпати» з міською владою на предмет експлуатації даної земельної ділянки.

В результаті подій «зелено-білої революції» ще 20.11.2006р. у Львові відбулась зустріч, у якій брали участь тогочасний голова комітету Верховної Ради України Томенко М.В., Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Павленко Ю.О., народний депутат України, голова ПФЛ України Сафіуллін Р.С., тогочасні голова Львівської облдержадміністрації Олійник П.М. та голова Львівської обласної ради Сеник М.П., міський голова м. Львова Садовий А.І., народний депутат України Димінський П.П. Результатом зустрічі стало підписання «Протоколу погоджувальної ради».




На виконання вищевказаного Протоколу між Львівською міською радою та ФК «Карпати» 21.12.2006р. було укладено Попередній договір (затверджений в подальшому Ухвалою Львівської міської ради № 557 від 13.02.2007 р.




Відповідно до останнього ФК «Карпати» по-перше: власними силами та за власний рахунок провів часткову реконструкцію Стадіону «Україна», з доведенням останнього до атестаційних вимог Федерації Футболу України та УЄФА (встановлено підігрів футбольного поля, систему поливу, замінено дренаж та газон футбольного поля, введені додаткові (резервні) джерела енергопостачання, виконано інші необхідні роботи), і по-друге: виступив замовником, профінансував та чотири рази впродовж 2007-2008рр. подавав на погодження Львівській міській раді містобудівне обґрунтування комплексного розвитку території Стадіону «Україна» з відповідними коригуваннями.




Ухвалою ЛМР № 1919 від 10.07.2008 р. в кінці кінців було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для обслуговування нежитлових приміщень Стадіону «Україна», а також організації діяльності та проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.




Однак, після формування у 2009 р. Управлінням архітектури ЛМР чергового «зауваження» до четвертого варіанту містобудівного обґрунтування, зокрема – щодо необхідності організації руху між вул. Липова Алея та вул. Стуса у підземному варіанті (тобто фактично – створення тунелю), а також впертого небажання міської влади розглядати перспективи реконструкції Стадіону «Україна» для проведення Євро 2012, терпець увірвався і роботи з чергового коригування містобудівного обґрунтування не були продовжені.

Повертаючись до Рішення Виконавчого комітету ЛМР № 50 зазначаємо, що розробка детального плану території передбачена сьогодні Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності». Практично «детальний план території», це той самий документ, що раніше йменувався «містобудівним обґрунтуванням». І це є той документ, який повинен дати усі відповіді на усі можливі питання щодо території стосовно якої він складається: що і де можна будувати, а що і де не можна будувати. Детальний план території складатиметься на замовлення ФК «Карпати» ДІПМ «Містопроект» відповідно до державних будівельних та інших норм, стандартів і правил, генерального плану м. Львова, положень затвердженої містобудівної документації.

Лукавлять ті ЗМІ чи окремі особи, які стверджують, що стадіон «Україна» з тренувальними полями знаходиться в парковій зоні, і що «розроблення детального плану» «банально означає, що там буде забудова». Ані перше, ані друге не відповідає дійсності.

Окремої прискіпливої уваги заслуговує Додаток до вищевказаного Рішення № 50, яким, як йшлося вище, Виконавчий комітет дозволив ФК «Карпати» розроблення детального плану території. Межа території (позначена у Додатку до вказаного Рішення товстою червоною лінією) визначена далеко за межі земельної ділянки, котра цікавить ФК «Карпати» і котра відноситься до майнового комплексу стадіону «Україна» !

Визначена у Рішенні межа включає у себе весь парк «Снопківський», в тому числі ту його частину, стосовно якої приймалися скандальні рішення щодо забудови по вул. Кримській.

Видається, що використавши ситуацію, яка склалася з відводом земельної ділянки для будівництва багатофункціонального спортивно-концертного комплексу на базі стадіону «Україна», очільник міста в такий спосіб хоче вирішити чиїсь інші інтереси, але аж ніяк не громади Львова, та ставить під загрозу можливість вчасно підготуватися до проведення «Євробаскету-2015».

Щодо громадських обговорень навколо майбутнього будівництва спортивного комплексу, то тут позиція ФК «Карпати» однозначна: клуб зацікавлений в максимальному та найширшому залученні до цього питання громади Львова, адже об’єкт, який планується збудувати, приноситиме користь цілому місту, регіону і державі. Окрім того, таке врахування думки громади у вигляді проведення громадських слухань передбачене законом у процесі погодження детального плану території.

Вже найближчими днями представники клубу зустрінуться з активними громадськими діячами в ефірі одного з львівських телеканалів і зможуть надати відповіді на усі питання, що супроводжуватимуть процес підготовки до будівництва у Львові унікального спортивного комплексу.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 05:12 1
ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ

Андрей помог Реалу обыграть пройти Манчестер Сити в 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.