Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 08 февраля 2013, 16:17
1195
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно шесть матчей

| Обновлено 08 февраля 2013, 16:17
1195
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю, 8 лютого, відбудеться шість матчів чемпіонату Суперліги, у двох із яких зустрінуться лідери турнірної таблиці, ще в одному зіграють п’ята й сьома команди першості. Однак і решта поєдинків обіцяє безкомпромісну боротьбу та якісний баскетбол.

Битви лідерів

Одразу у двох матчах ігрового дня зустрінуться команди, які посідають чотири верхні місця в турнірній таблиці. Лідер «Будівельник» приймає четверту команду чемпіонату «Політехніку-Галичину», «Азовмаш», який перебуває на другій сходинці, – «Ферро-ЗНТУ», що йде третім.

Але якщо підопічні Айнарса Багатскіса в попередніх зустрічах із «політехами» відсвяткували дві перемоги майже з ідентичними рахунком (80-75 і 82-75), то в «Азовмашу» з «Ферро» свої рахунки. Срібний призер минулого сезону двічі поступився команді Кирила Большакова – 85-88 у першому колі та 63-96 у другому. Причому, якщо перша гра перетворилася на бенефіс Ренді Калпеппера, котрий здобув 40 очок, зокрема реалізувавши 7/13 дальніх кидків, то в другому матчі одразу шість баскетболістів запорізької команди записали на свій рахунок по 10 і більше очок.

Дуель

Утретє в сезоні найкращі бомбардири своїх команд Менні Харріс («Азовмаш») і Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ») зійдуться у двобої. Якщо перша дуель Харріса й Калпеппера, який на 28 очок суперника відповів 40 балами, запам’яталася вболівальникам надовго, то в другому колі форвард маріупольців (2 очка) загубився на тлі лідера атак запорізької команди (18 очок). Що ж, у нього є шанс виправитися та не лише продемонструвати результативну гру, а й принести перемогу «левам».

Знайти слабкі місця

Айнарс Багатскіс, головний тренер «Будівельника», розповів про свої очікування від гри з «Політехнікою-Галичиною»: «Політехніка» зараз на ходу і навіть більше. Що для нас найбільш небезпечно, у них не тільки гарні результати, а ще й якісний зміст гри – поза сумнівом, вони дуже гідний суперник. У них чудовий підбір гравців, який дозволяє їм грати різноманітно. Втім, як і в будь-якій іншій команді, у них вистачає слабких місць, про які я зі своїх міркувань говорити до матчу не стану. Я б не хотів, щоб ми зациклювалися на їхній грі або їхній силі, краще, якщо ми зосередимося на собі, не дозволяючи собі ані переоцінки суперника, ані його недооцінки. Не хотів би говорити про фаворита цієї пари, але якщо ми зіграємо дисципліновано в нападі, будемо дотримуватися нашого плану на гру, нам все повинно вдатися».

Довгоочікуване повернення

«Ми вперше за останні три тижні готувалися до чергових календарних ігор повним складом, – наголосив напередодні гри з «Азовмашем» головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Після лікування на рідному континенті повернувся один із провідних гравців команди Джеремі Шаппелл. Чи допоможе він нам у виїзній серії? Все залежатиме від його стану та рівня готовності. Курс лікування також пройшли Деніел Вернер й Іван Тимощук».

Цікаві цифри

«Азовмаш» (82.1 очка в середньому за гру) та «Ферро» (88 очка в середньому за гру) – найрезультативніші команди в чемпіонаті.

У матчі другого кола з «Азовмашем» гравці «Ферро-ЗНТУ» продемонстрували найкращий відсоток реалізації штрафних кидків (94.4%).

У матчі першого кола з «Політехнікою-Галичиною» «Будівельник» встановив рекорди команди за забитими двоочковими (27) і відсотком реалізації штрафних кидків (91.7%), у матчі другого кола – за забитими триочковими (12).

У матчі другого кола баскетболісти «Політехніки-Галичини» припустилися рекордної кількості втрат (19), зате реалізували 50% дальніх кидків.

У гонитві за лідерами

Окремий інтерес викликає протистояння в Южному. «Хімік» після невдалої серії та зміни тренера намагається надолужити згаяне в другому колі. «Черкаські Мавпи» також спробують не змарнувати нагоду піднятися вгору турнірною таблицею. Крім того, южненці прагнутимуть реваншу за дві попередні поразки – 58-78 у першому колі та 85-92 в другому.

Незручний суперник

«Черкаські Мавпи» – незручний для нас суперник і завжди таким був, – зауважив перед грою з черкаською командою наставник «Хіміка» Звєздан Мітрович. – Обидва матчі в цьому сезоні ми програли. У другій грі шанси на перемогу в команди були, але завадили якісь нез'ясовні причини. Я здивований, що команда з Черкас узагалі посідає те місце, на якому вона зараз у Суперлізі. У «Мавп» один із найкращих ростерів у чемпіонаті. Прийшов ще й досвідчений Делінінкайтіс. Практично всі гравці з досвідом виступу в українському чемпіонаті, що лише додає їм плюсів. Вся команда з кидком, що дозволяє грати широко та змінювати тактику.... У двох попередніх матчах ми дуже багато пропускали від «Черкаських Мавп». Зараз потрібно зосередитися на захисті».

Захист-головоломка

«Зрозуміло, що завтра нам не буде просто, – своєю чергою, ділиться очікуваннями від гри з «Хіміком» наставник «Черкаських Мавп» Йовіца Арсіч. – Знову ми маємо грати виїзний матч. Причому, тут головне – не фактор чужого майданчика, а втома від переїздів. Завтра ми гратимемо проти «Хіміка», в якого змінився тренер, гравці там залишилися ті ж самі, але Мітровичу вдалося змінити систему захисту, який уже працює доволі вдало. Головною головоломкою для нас у завтрашній грі буде саме їхній захист, крім того, відзначу гарно збалансований склад южненців».

Несподівана втрата

На матч із «Хіміком» «Черкаські Мавпи» вийдуть без Марко Любічича, адже через проблеми зі здоров’ям сербський захисник узагалі залишився в Черкасах.

У боротьбі за вісімку

Ще два матчі п’ятниці, в одному з яких зустрінуться «Миколаїв» й «ОДЕСА», а в іншому – «Донецьк» і «Кривбасбаскет», важливі з огляду на боротьбу за вихід у плей-офф.

З новим капітаном

До гри з «ОДЕСОЮ» «Миколаїв» підходить із новим капітаном. Згідно з рішенням Агріса Галвановскіса, цю почесну місію відтепер виконуватиме Джош Майо. Віце-капітаном було призначено Данила Козлова. На думку «коуча» «корабелів», мовчазний за натурою Олексій Онуфрієв, до якого як до гравця претензій немає, менше підходить на цю роль. Хтозна, як це вплине на гру миколаївської команди, втім, «ОДЕСІ», яка гратиме без дискваліфікованих Тайрона Брейзелтона й Андрія Агафонова, як і в попередній зустрічі, доведеться нелегко.

Очікуваний дебют

Найкращий бомбардир «Говерли» позаминулого сезону Кевін Тіггс повернувся в івано-франківський клуб, приєднавшись до команди в столиці України, де на «ведмедів» очікує гра з «Києвом». Ймовірно, саме в матчі з «вовками» форвард і дебютує.

Суперліга

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.