Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 февраля 2013, 15:01
1428
1

Виктор ОЛЕЙНИК: «Серьезных изменений в Буковине не будет»

Генеральный директор «Буковины» рассказал о работе на новой должности

| Обновлено 07 февраля 2013, 15:01
1428
1

— Вікторе Борисовичу, ваше призначення генеральним директором у кінці грудня, зізнаюся, пройшло якось тихо й без зайвого пафосу. Отож, оскільки ви тепер керівна ланка клубу, дозвольте поцікавитися, з чим були пов’язані зміни та яка подальша доля Миколи Клима, який обіймав цю посаду?
— Він за власним бажанням залишив «Буковину». Проте доля ФК йому не байдужа. Микола Клим намагається бути в курсі всіх справ, постійно переймається питанням життєдіяльності клубу. Що ж до мого призначення, то це було рішення засновників. Отож, тепер маю завдання продовжити напрацювання попередника.

— До підвищення ви працювали спортивним директором «Буковини». Кому дісталася ця посада?
— Поки виконую обов’язки й спортивного директора. Щойно з’явиться нова людина на цю посаду, ви одразу про це довідаєтеся.

— Нове керівництво змушує говорити й про зміни в роботі ФК. Якими вони будуть, яке ваше бачення розвитку клубу?
— Як вже сказав, моє завдання продовжувати напрацювання попередника. Гадаю, клуб щороку лише прогресуватиме. Поки що перед командою стоїть завдання — п’яте місце. Задля досягнення цих показників, намагатимемося якомога більше залучати молоді. Тенденція простежується така, що за останній рік десять гравців основи залишили команду. Але навіть попри такі втрати, демонструємо змістовний та результативний футбол.

— В одному з перших своїх інтерв’ю ви запевнили, що «Буковина» стане сильнішою. За рахунок чого, в першу чергу?
— У команді гратимуть лише ті виконавці, для яких на першому місці стоятиме не фінансовий бік питання, а бажання одягати футболку з емблемою «Буковини», й гідно її відстоювати. Тоді результати не забаряться.

— У період зимового антракту деякі команди достоту змінюються. Як у цьому напрямку працюватиме «Буковина»?
— Серйозних змін очікувати не варто. Поки що колектив залишило п’ятеро футболістів. Двоє — Зозуля й Яворський — виставлені на трансфер. Фінансові можливості нашого ФК не дозволяють купувати значну кількість виконавців. Нині на оглядинах у команді перебуває шестеро гравців. Якщо вони підій­дуть, то залишаться. Контракти поки ні з ким не підписали. Тепер до цього питання підходитимемо виважено, щоби не прогадати, як це було торік. Футболістів підписали, а вони не виправдали покладених на них сподівань. Той же Якименко — найбільший прорахунок у селекції: зіграв стільки матчів, а забив лише один м’яч. То який же це нападник? Я так зрозумів, що він переслідував іншу мету в нашому клубі.

— Вікторе Борисовичу, ви найкращий бомбардир в історії «Буковини», тож зрозуміло, що до амплуа нападника у вас, мабуть, особливий трепет. Відповідно, чи можна припустити, що навесні й від команди вимагатимете атакувального футболу?
— Ми довіряємо нашому тренерському штабу. Був коректний, коли працював спортивним директором, і тепер, перебуваючи на новій посаді, не втручатимуся в їхню роботу. Наставники несуть за це відповідальність, отож їхня прерогатива, який футбол сповідувати. Коли був гравцем, тоді й футбол був інший. Вадим Заяць справляється зі своїми обов’язками, й керівництво клубу йому повністю довіряє. Якщо звернете увагу на статистику протистоянь проти лідерів за останні роки, то в більшості дуелей ставали переможцями. Ми довели, що можемо й уміємо грати в футбол, хоча за фінансуванням не серед лідерів.

— Недавно команда завершила збір у Чернівцях і розпочала другий етап підготовки. Відповідно, хотілося би почути про підсумки проведеної роботи й очікування від майбутнього тренувального етапу?
— Збір у Чернівцях мав так званий втягувальний характер. Водночас, його використали й для перегляду потенційних новачків. Другий етап підготовки «Буковина» проводить в області. Програма тренувального процесу спланована тренерським штабом. Наступний збір проходитиме в Криму. Місцем дислокації обрали базу «СКІФ». Завершальний етап пройде також на півострові, але розглядаються варіанти й виїзду за кордон.

Олександр ТРАВЯНКА, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Serzhio-ua
Вперед Буковина ! ! !!! !!!!!!