Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 06 февраля 2013, 09:44
1722
6

Анатолий ТИМОЩУК: «Самоотдача и характер – очень важны»

Старожил национальной сборной Украины ответил на вопросы журналистов перед матчем с Норвегией

| Обновлено 06 февраля 2013, 09:44
1722
6
Анатолий ТИМОЩУК: «Самоотдача и характер – очень важны»

- Анатолію, як виправити складну турнірну ситуацію, в яку потрапила збірна України у відбірній групі?
- Немає таких ситуацій у футболі,  які не можна було б виправити. Інша справа − як це зробити. Насправді, усе залежить лише від нас і ні від кого іншого. Кожен повинен  ставити до себе найвищі вимоги, незважаючи на те, скільки матчів зіграв. Це - національна збірна. Самовіддача й  характер - дуже важливі. Вважаю, якість гри у нас є, і вона визначальна, але якщо не додамо  бійцівських якостей, важко буде  говорити про результат.

- В чому цінність контрольного матчу проти Норвегії?
- Перш за все у тому, щоби знову зібратися колективом, побачити, хто в якому стані. Гадаю, всім -  і уболівальникам, і фахівцям -  цікаво подивитися, який футбол покаже збірна України.  Гравці національної команди прибули із таборів своїх клубів, які працюють на зборах, тож цей матч необхідний ще й для того, аби згуртуватися. Думаю, ця гра буде  цікавою.

- Які враження від роботи з новим тренерським штабом? Який настрій нині панує у таборі національної команди?
- Хороший настрій, всі приїхали вчора, потренувалися, тепер попрацювали вранці. Думаю, якісь висновки про роботу з новим наставником робити рано. Звісно, з’явилися  нові вправи, є й такі, які ми виконували раніше. Найголовніше зараз  - підійти з настроєм  до цього матчу і зіграти самовіддано.

- У таборі збірної є новачок -  гравець «Динамо» Андрій Богданов. Ви, як ветеран, не  влаштували йому своєрідні «оглядини»?
- Ні, таких специфічних традицій у нас немає. До того ж він приїхав учора пізно ввечері, після контрольного матчу «Динамо». Взагалі, у нас завжди дебютантів приймали по-дружньому, підтримували. Сьогодні Богданов провів своє перше тренування зі збірниками,  сподіваюся, що в нього, як у гравця все попереду, він доведе,  що гідний виступати за національну команду.

- Чи проведете ви напередодні матчу розмову з хлопцями, як капітан, як досвідчений гравець, щоб додатково до тренерських настанов підняти бойовий дух партнерів?
- Звісно, такі розмови ніколи не є зайвими. Але  в даний момент, коли  гравці під навантаженням працюють на  тренувальних  зборах у клубах, така розмова  не матиме необхідного  ефекту. Але перед офіційними матчами це обов’язково треба зробити.

ФФУ

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Marky
Толик валенок кроме паса назад больше ничего делать не умеет!!!!! Ах да и бил володости тоже ничо, а щас валенок!!!!
skorposha
На жаль крім нього справжнім лідером збірної більше нІкого назвати - кандидати - Гусєв і Пятов, але в них нема того авторитету поки що, ІМХО
Втім, може запропонуєш свою кандидатуру на капітана?
ruslan_12
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Толику за все респект. Какие б гадости про него не писали, но без игроков с его опытом сборная превращается в толпу. И этот опыт важен не только на поле.
veek
Респект Толяну за те, що в’юхи дає на українській.