Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 февраля 2013, 20:44
1170
0

Карпаты не смогли удержать победу в матче с Литексом + ВИДЕО

На гол Гладкого болгарский клуб ответил мячом Исы в концовке поединка

| Обновлено 03 февраля 2013, 20:44
1170
0
Карпаты не смогли удержать победу в матче с Литексом + ВИДЕО

Чи не вперше за весь час перебування «Карпат» на зборах, гравці змогли побачити іншу Туреччину. Для багатьох людей з пострадянського простору, Туреччина асоціюється з морем та п’ятизірковими готелями, в яких все включено. По дорозі до спортивного комплексу, на одному з полів якого «Карпати» мали грати з болгарським «Літексом», гравці їхали повз напіврозвалені будиночки, з яких сипалася штукатурка і дах не захищав від дощу. На крихітних подвір’ях було нагромаджено усе добро тутешніх турків, поруч снували барани та інша худоба. Ця картина справляла гнітюче враження, але такими є реалії середземноморського узбережжя Туреччини.

Приїхавши на місце зустрічі, карпатівці побачили своїх молодших партнерів. Неподалік базуються молодіжна та юніорська команда «зелено-білих». Перші готувалися до спарингу проти казахів, другі тренувалися – грали у симбіоз футболу та волейболу. Поки Ігор Йовічевіч спілкувався з Лукасом та іншими карпатівцями, діями молодіжки керував Роман Зуб і Оскар Гарро Піньєрро, який вже освоїв українську мову.

Невдовзі приїхав і «Літекс». Головний тренер Хрісто Стоічков з першого ж погляду дає зрозуміти, що знає собі ціну. Впевнений, сконцентрований, словом, зірка. Байдуже, що на рівні тренера особливих успіхів у нього не було. За ним просто тягнеться шлейф слави. Проте з карпатівськими тренерами він спілкується вільно і невимушено. Поки розминаються карпатівці він веде бесіду з Ніколаєм Костовим.

Поки тривала підготовка до гри, з-за огорожі почулися характерні звуки. Двоє дітлахів в шортах пасли стадо овець. Стало ясно, чому поля огороджені такими парканами – мабуть, вівці були б не просто поскубати свіжу зелену траву. За кілька хвилин стемніло, стадо зникло, а над газоном засвітилися ліхтарі. Є сподівання, що проблем зі світлом, як у матчі проти «Партизана» більше не буде.

І справді не було. Так само як і кількох гравців «Карпат», які не брали участі в цьому поєдинку. Муртаз Даушвілі зазнав ушкодження, яке, вочевидь, завадить йому поїхати до збірної. Не грали також Олег Голодюк та Мартін Богатінов, які за матчем дивилися з трибун. Усі інші карпатівці були готові до гри.

Цього разу зі стартових хвилин вийшов Володимир Бідловський, який розташувався на місці лівого захисника. Натомість Михайло Кополовець, який у грі з «Партизаном» діяв в обороні, опинився на звичному місці вінгера. Ще одна зміна, порівняно з минулим матчем, це вихід Балажіца. Більше нововведень не було.

Зважаючи на те, що «Карпати» вже трохи притерлися один до одного, їм швидко вдалося заволодіти м’ячем і відтіснити суперника до воріт. Після нетривалої розвідки «зелено-білі» перейшли до більш активних дій. Активний Бідловський швидко пройшов по фланзі і точною передачею знайшов у центрі карного Гладкого. Форвард вміло зіграв на випередження, але з досить зручної позиції схибив. Ще за кілька хвилин Сашко знову опиняється в епіцентрі подій – він вискакував на ворота, але одразу троє оборонців змогли відвезти небезпеку.

Допомагають атаці і оборонці, особливо після стандартів. Пригадується, що в попередній грі забити головою міг Балажіц, але м’яч після його сильного удару головою пішов вище. Ідентична ситуація і зараз, але цього разу вже Пластун здорово виграв позицію, але от трохи точності не завадило б – вище воріт.

В наступній атаці «Карпати» таки мають забивати. Це Гладкий п’ятою виводить Лукаса сам на сам, але іспанець замість того щоб просто пробити, відверто затягнув з ударом. Легка здобич для кіпера, шкода марнувати такі моменти...

Був шанс і в «Літекса», який також знаходив час для своїх атак. Роман Мисак трохи не розрахував власні сили і не дотягнувся до м’яча, таким чином ворота залишилися без захисту. Хоча, ні, захист все ж знайшовся. Це Пластун зумів дотягнутися носком до м’яча і вибити його з порожньої рамки, після удару Жуніора. Більше болгари нічим небезпечним біля наших воріт не запам’яталися.

По перерві на полі вже не було Ткачука і Кополовця. Їх змінили Кенія та один з потенційних новачків. Інші з’явилися трохи згодом. Поки «Карпати» звикали один до одного, болгари почали активніше загрожувати воротам Мисака. Подвиг Пластуна повторив Балажіц, який впорався після сильного удару від Цвєтанова. Знову ж таки, м’яча словенець виніс з лінії воріт.

Але перевага «Карпат» все ж була очевидною і невдовзі львів’яни святкували перший гол в році. Все було просто – вивірений навіс з правого флангу від одного з гравців на оглядинах і Гладкий ефектно кладе головою круглого просто в дев’ятку.

Після цього Ніколай Костов робить по кілька замін через кожних десять хвилин. На поле виходять Лазарський, Мілошевіч, Жовтюк, Озарків, Крістобаль, Зеньов та Загідулін. Звісно, усі ці зміни впливають на конструктивні дії, але на те й потрібні товариські матчі, щоб перевірити різноманітні схеми та напрацювання.

В таких моментах доводиться миритися і з неприємностями. Абсолютно невимушена помилка на правому фланзі оборони призводить до м’яча у відповідь. Це Іса вміло розібрався в ситуації і з кількох метрів проштовхнув круглого повз Лазарського. А за кілька хвилин турецький арбітр зафіксував нічию, якою карпатівці, звісно, залишилися невдоволеними. Тим не менше, їхні дії вже нагадували колективну гру і за логікою речей, «леви» таки мали перемогти...

«Карпати» – «Літекс» – 1:1
Голи: Гладкий, 55 – Іса, 86

«КАРПАТИ»: Мисак (Лазарський, 69), Бідловський (Крістобаль, 69), Балажіц (Жовтюк, 59), Пластун (Мілошевіч, 59), Ксьонз (Озарків, 59), Ткачук (Кенія, 46), Худоб’як, Штіліч (Загідулін, 69), Лукас, Кополовець (гравець, який перебуває на перегляді, 46), Гладкий (Зеньов, 69).
«ЛІТЕКС»: Піргов, Попов, І. Міланов, Цвєтков, Божіков, Єлєнковіч, Славчєв, Г. Міланов, Ванжер, Ваюші, Жуніор.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram
Футбол | 19 апреля 2024, 21:36 5
Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram

После суперсерии пенальти у Андрея уже 2,6+ миллиона подписчиков

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.