Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 01 февраля 2013, 14:43
1810
1

Андрей БОГДАНОВ: «Никогда не пытался себя куда-то продать»

Дебютант сборной Украины - о своем пути в главную команды страны

| Обновлено 01 февраля 2013, 14:43
1810
1
Андрей БОГДАНОВ: «Никогда не пытался себя куда-то продать»
Андрей Богданов

Новий наставник нашої збірної Микола Фоменко оприлюднив склад на товариський матч проти Норвегії. У ньому знайшлося місце 23-річному вихованцеві динамівського футболу Андрієві Богданову, який лише робить перші кроки в основі киян.

Цей футболіст ще не має великих досягнень на футбольному полі, але вже заслужив статус унікального. Судіть самі. Існує неписане правило — у «Динамо» двічі не кличуть. Богданов є вихованцем динамівської школи. Пройшов усі щаблі, та коли настав час підписувати повноцінний контракт, просто відмовився це робити. Він утік із «Динамо» в «Арсенал», потім — в «Олександрію». А через три роки йому зателефонував Ігор Суркіс і... знову запропонував контракт у «Динамо». Цього разу Андрій погодився. А вже через півроку після цього отримав запрошення до національної збірної України.
 
— Андрію, як сприйняв виклик до першої команди країни?
— Я завжди ставлю перед собою максимальні завдання. Намагаюся віддавати всі свої сили тому клубові, у якому граю. Так було в динамівській школі, в «Арсеналі», «Олександрії»... Я дуже прискіпливий до себе, намагаюся не дивитися, що я зробив доброго на полі, а шукаю моменти, де діяв не так, як слід. Я їх аналізую і пробую виправляти. Такий підхід дозволяє удосконалюватись і не сидіти на місці. Підтвердженням цьому є друге запрошення у «Динамо» і тепер — виклик до національної збірної. Попри те, мені ще слід дуже багато чого зробити. Я не ідеальний футболіст. Узагалі, ідеальних гравців немає.
 
— Чому ти, вихованець динамівської школи, відмовився підписувати контракт із «Динамо»?
— Тоді була шалена конкуренція. Ні, я її не боявся. Я міг пройти через третю команду, другу, дубль, але... Вирішив знайти якийсь новий шлях угору, захотів щось змінити і спробувати себе у другому клубі. Так потрапив у дубль київського «Арсеналу», який тоді тренував Юрій Бакалов. І я вдячний долі, що тоді вчинив саме так. Бакалов став моїм хрещеним батьком у футболі.
 
— Однак він так і не дав тобі зіграти за основу канонірів?
— Тоді основою керував Заваров, але сам Юрій Михайлович бачив, що мені ще зарано грати в основі, і порадив перейти у першу лігу, щоб набратися досвіду. І він мав рацію. У першій лізі дуже грубий футбол, який дав мені набагато більше досвіду, ніж я міг набути в дублі. Це різні футболи. Там я зміцнів і повернувся в «Арсенал» уже сформованим гравцем.
 
— У 22 роки ти підписав контракт із «Динамо». Кажуть, що в такому віці футболісти, які отримують великі гроші, втрачають мотивацію. Не боїшся?
— Це не про мене. У мене з мотивацією ніколи не було проблем. Я ніколи не намагався себе кудись продати, моя мета — приносити максимальну користь команді, у якій я граю. Зрештою, я і в «Арсеналі» мав добрий контракт, але наявність грошей не збила мене з обраного курсу. Я хочу досягти висот у футболі, щоб потім не було соромно згадувати про свою кар'єру.
Така проблема існує, але це все індивідуальне. Я багато разів спостерігав ситуацію, коли молодий гравець отримував великі гроші, і в нього відразу з'являлися друзі, яких раніше чомусь не було. Вони починають його тягати по клубах. Ті, хто піддаються на такі спокуси, як правило, зникають із футбольної карти.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 18
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Известно условие, при котором Челси продаст Мудрика летом
Футбол | 25 апреля 2024, 19:47 4
Известно условие, при котором Челси продаст Мудрика летом

Украинский вингер покинет лондонский клуб, если поступит солидное предложение

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
forza-dk
Прозвучало как от обладателя, минимум, одного золотого мяча))
Харэ лясы точить, пора играть!!!