Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 01 февраля 2013, 11:51
1038
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно три матча

| Обновлено 01 февраля 2013, 11:51
1038
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю стартує третє коло чемпіонату Суперліги, яке розпочнеться з епічного дербі між «Азовмашем» і «Донецьком».

Центральний матч

Безумовно, саме третє в чемпіонаті Суперліги та четверте в сезоні (з урахуванням матчу Єдиної Ліги ВТБ) протистояння «левів» і «тигрів» привертає найбільшу увагу та обіцяє перетворитися на страву для справжніх баскетбольних гурманів.

Печеров vs Фесенко

Вдруге в сезоні на паркеті в очному протистоянні зійдуться два екс-гравці НБА Олексій Печеров («Азовмаш») і Кирило Фесенко(«Донецьк»). Перевага поки що на боці центрового «тигрів», на 21 очко та 14 підбирань якого його візаві не відповів жодним здобутим очком, провівши одну з найгірших ігор у сезоні. Втім, можливості для реваншу в Олексія Печерова, безумовно, будуть.

З історії протистояння в нинішньому сезоні

У двох зустрічах нинішнього сезону в чемпіонаті Суперліги дві перемоги відсвяткував «Азовмаш». Однак, якщо в першому колі, «леви», навіть незважаючи на відсутність травмованого Менні Харріса, впевнено обіграли «Донецьк» із рахунком 86-69, то в другому колі зуміли вирвати перемогу 91-90 лише після чотирьох чвертей і двох овертаймів. Ще одна гра – в Єдиній Лізі ВТБ – завершилася перемогою «Донецька» з рахунком 75-68.

Цікаві факти

Через день після матчу в чемпіонаті Суперліги на паркеті БК «Донецьк» відбудеться ще одна зустріч команд (загалом – п’ята в сезоні), але вже в рамках другого кола регулярної першості Єдиної Ліги ВТБ.

Матч першого кола став дебютним для Сергія Заваліна в якості головного тренера «Азовмашу» в нинішньому сезоні. Матч другого кола – для зіркового захисника маріупольців Рональда Мюррея.

Хосе Беррокаль, який двічі поступився Сергію Заваліну в чемпіонаті Суперліги, вже залишив посаду головного тренера «Донецька».

У матчі другого кола баскетболісти «Азовмашу» здійснили та реалізували рекордну кількість штрафних кидків (26/31), а також продемонстрували найкращий відсоток влучань із середньої дистанції (66%).

Натомість баскетболісти «Донецька» в останній зустрічі команд здійснили рекордну кількість двоочкових кидків (71) і кидків із гри (92), а також реалізували рекордну кількість штрафних (23).

Саме в матчі другого кола «тигри» встановили новий рекорд сезону за підбираннями, зібравши 56 відскоків. Крім того, «бігмену» «Донецька» Діору Фішеру лише одного підбирання не вистачило до індивідуального рекорду сезону (17). А його партнер Кирило Фесенко зібрав рекордні 10 відскоків на чужому щиті.

Передматчева цитата

Напередодні двоматчевого протистояння з «Донецьком» головний тренер «Азовмашу» Сергій Завалінзауважив, що команда намагатиметься здобути перемоги в обох поєдинках: «Від ігор з «Донецьком» чекаю завзятої боротьби, видовищного баскетболу. Впевнений, обидві команди будуть намагатися виграти. А робити акцент на якусь одну гру безглуздо. Потрібно вигравати в усіх матчах».

Матч «домашніх» команд

І «ДніпроАЗОТ», і «Миколаїв» зажили слави домашніх команд, що вони й довели у двох попередніх очних зустрічах, обмінявшись переконливими перемогами в рідних стінах (85-66 у Миколаєві та 92-77 у Дніпродзержинську). Однак цього разу ціна перемоги настільки висока, що обидва клуби мають забути про свій «домашній» статус.

В очікуванні дебютів

У матчі з «Миколаєвом» за «ДніпроАЗОТ» дебютує «бігмен» Девід Вівер, покликаний замінити травмованогоАлана Віггінса. Цілком можливо, що протистоятиме йому новий центровий  «корабелів» Кріс Фейбер, якого клуб із Миколаєва дозаявив замість Олексія Адедірана.

«Темна конячка» проти «Черкаських Мавп»

Саме в такому статусі до гри з «Черкаськими Мавпами» підходить «Кривбасбаскет», який кардинально змінив іноземну частину ростеру. І хоча тріо легіонерів (Даріус АдамсЛазар Тріфунович й Ендрю Джонс) дебютувало в складі криворізької команди в останньому матчі другого кола, зробивши вагомий внесок у перемогу над «Ферро», неможливість вичерпного скаутингу найбільше непокоїть наставника «мавп» Йовіцу Арсіча:

«Зважаючи на турнірну ситуацію, нам дуже важливо завтра оформити позитивний результат. Це буде непроста гра, в Кривому Розі гарна команда. Вони нещодавно оновили склад, і з цим у нас можуть бути пов’язані відразу дві проблеми. По-перше, новачки будуть серйозно мотивовані, а по-друге, ми не можемо зробити гарний скаутинг суперника, зрозуміти його стиль гри. Не так давно відновилися наші два гравці. Не можу сказати, що Корочкін і Свонсон уже готові на всі сто відсотків, але завтра вони гратимуть».

Суперліга

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.