Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1407
0

ГОНЧАР: «Людина, яка очолить АМФУ, повинна жити футзалом»

Інтерв`ю з президентом команди «Спортлідер+» (Хмельницький) Іваном ГОНЧАРОМ

ГОНЧАР: «Людина, яка очолить АМФУ, повинна жити футзалом»

- По-перше, вітаєм з першими очками. Що ви зараз відчуваєте?
- Емоції переповнюють, тому що ми довго йшли до цієї нічиєї, довго намагалися зробити принаймні якийсь результат. Гра, ви бачите, є, тренер поставив, але чогось в кожній грі не вистачало: десь досвіду, десь гравці не виконували награні комбінації, але сьогодні спрацювало практично все. Треба було звичайно перемагати, але і нічия для нас на сьогоднішній день позитивний результат, тим більше з таким суперником як «Єнакієвець», командою, яка претендує на одне з перших місць.

- Мабуть зараз вас переповнюють амбіції, які маєте плани на другу половину сезону та на наступні матчі?
- Зараз головне щоб хлопці відновилися, тому що у нас зараз четверо гравців травмовані, троє з них в гіпсі, серед них і воротар. Це ті хлопці, на яких ми навіть розраховували більше, вони зараз не тренуються. І, фактично, ми зараз граємо двома четвірками, коли як у інших команд по три четвірки. Але хочу повідомити, що скоро приступає до тренувань Вадим Іванов, який зараз є кращим гравцем польської ліги. Сподіваюсь, що в наступному матчі ми його побачимо. Потихеньку ми підсилюємося.

- Останнім часом Ви проявляєте неабиякий інтерес до футзалу, саме Ви посприяли проведенню фінальної частини Кубку серед ветеранів саме у Хмельницькому. Розкажіть про цей турнір.
- Кубок України серед ветеранів ми організували в Хмельницькому по-перше тому, що футзал в Хмельницькому люблять, люди ходять на футзал, ви самі бачили скільки сьогодні було людей на трибуні, але для того, щоб він розвивався ще сильніше Асоціація міні-футболу попросила, щоб фінальну стадію ми провели в Хмельницькому. Було дуже приємно бачити ветеранів, виконавців українського футзалу, дуже приємно вразила форма цих людей, які в свої 35 і вище років підтримують таку серйозну спортивну форму, працюють над собою, приносячи задоволення людям і собі.

- Можливо хтось з них може підсилити «Спортлідер+» найближчим часом?
- Ну я не думаю, ми працюємо на перспективу, ми залучаємо молодь, стараємось брати людей не старше за 27 років, тому команда ця не одного дня. Потрібно працювати рік, два, три, щоб награти серйозний склад з яким можна буде претендувати на щось серйозне в Україні.

- Не можу не запитати про ситуацію зараз в українському футзалі, а власне зміну керівництва в Асоціації міні-футболу. Як ви взагалі бачите ситуацію?
- Знаєте, я думаю незалежно від того, хто стояв би на посаді голови Асоціації, людина, яка прийде, повинна буквально жити цим видом спорту, бо якщо прийдуть люди, які їм не живуть, а прийдуть для того, щоб зайняти певне місце, то розвитку футзалу в Україні не буде. Чесно кажучи, 7 команд в Екстра-лізі то є дуже мало. 12-14 команд було б цікавіше, було б більше цікавих матчів. Футзал потрібно розвивати, якщо подивитися на Іспанію, то там на футзал приходять не менше 2-3 тис. людей, трибуни заповнені вщент. Тому повинна прийти людина, яка буде вболівати, переживати і, як кажуть, жити футзалом.

- Ви зараз бачите когось конкретно, хто би міг зайняти це місце?
- Ви знаєте, ми персонально не розглядаємо. Ми нова команда, можливо, ті команди, які вже давно грають в Екстра-лізі, вирішать, хто буде вигідніший. Для нас на сьогоднішній момент головне, щоб ми організували свою гру, побудували сильну команду та сам процес функціонування клубу. А хто буде у керівництві, нас не надто і цікавить.

sportinform.com.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.