Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2574
1

КІНДРАТІВ: «За 10 років Ураган став частиною мого життя»

Капітан «Урагану» Роман КІНДРАТІВ став рекордсменом клубу за кількістю зіграних матчів

КІНДРАТІВ: «За 10 років Ураган став частиною мого життя»

Нещодавній гостьовий матч з «Єнакієвцем» став пам'ятним для 34-річного Романа Кіндратіва. Капітан івано-франківської команди провів свій 285-й матч в футболці «Урагану», перевершивши попереднє досягнення, що належало Роману Ярому.

Кращий «гвардієць» в історії клубу з приємністю пригадав святкування 10-річного ювілею, а також розповів про останні матчі команди і поділився своїми мріями...

- Приємно, що зіграв стільки поєдинків за «Ураган». Проте я буду задоволений, коли зіграю 400 матчів (посміхається). А якщо, серйозно, то я ніколи не рахував свої виходи на майданчик, навіть не звертав на це уваги, просто робив те, що мені подобається. Так склалося, що я вже в Івано-Франківську проводжу десятий сезон і просто не уявляю себе деінде, окрім «Урагану». Сподіваюсь, що зможу вірою і правдою й надалі допомагати команді ще не один матч.

- В різні періоди капітанську пов'язку одягали різні гравці, а ти був і тепер залишаєшся капітаном команди. Що вона значила і значить для тебе за ці 10 років?
- Капітанська пов'язка - це велика честь для мене. Приємно, що мені настільки довіряють в команді, тому я намагаюся виправдовувати цю довіру. «Урагану» вже 10 років, і для нас - керівництва клубу, тренерів, гравців, вболівальників - це була дійсно знаменна подія. Адже зараз існує така тенденція до появи команд «однорічок», які швидко з'являються і так само швидко зникають. НФК «Ураган» має свій шлях, свої традиції, свою історію та крокує, я вважаю, у правильному напрямку - до підкорення нових вершин у футзалі. Я радий, що став частинкою цієї десятирічної історії клубу, адже й «Ураган» також став частиною мого життя.

- Що найбільше запам'яталося впродовж святкування 10-річчя. Чого чекав, а чого взагалі не очікував? Можливо перед очима пробігли найтрепетніші моменти чемпіонства…
- Чесно кажучи, я очікував гарного святкування ювілею, але ніколи не міг подумати, що воно буде настільки масштабним! Особливо запам'ятався Матч зірок «Урагану». Це була хороша нагода побачитись із давніми друзями, колегами по команді, з усіма тими, з ким я раніше грав і добре дружив. Загалом, святкування 10-річчя залишило тільки море позитивних вражень. Наскільки мені відомо, в українському міні-футболі наше святкування було чи не єдиним заходом подібного масштабу.

Звичайно, це святкування стало своєрідним підсумком тієї 10-річної роботи, яку провів «Ураган». Та не завжди все було яскраво і гарно. Я пам'ятаю, як все починалося, як з кожним роком клуб розвивався, прикладав максимум зусиль, щоб досягти хоч мінімального результату. Слова нашого гімну «Ураган - чемпіон»« ніхто не сприймав серйозно, здавалося, що до чемпіонства ще так далеко… Тож я радий, що за ці 10 років НФК «Ураган» має чим пишатися і сподіваюсь, що в найближчому майбутньому приводів для гордості тільки побільшає.

- Від ювілею повернімося до поточного сезону. Його умовно можна поділити - до нового року і після. Як проаналізуєш гру та результати команди?
- Ситуація в команді змінилася після приходу бразильців. Конкуренція у колективі стала жорсткішою, а наявність конкуренції є запорукою успіху. Кожен починає рости, намагається викладатися по повній на тренуваннях і працює на результат. На мою думку, зараз команда стала більш готова до подальшої боротьбі за чемпіонство. Тим паче, оскільки в нас нарешті пішла переможна серія, тому будемо намагатися продовжувати в тому ж дусі.

- Ти граєш в одній четвірці із легіонерами. Чи вдалося вже знайти спільну мову? Як працюється з бразильцями?
- Мені вже доводилося грати разом з бразильцями у попередніх сезонах. Допомагає те, що вони непогано розмовляють російською мовою. Тож певні слова чи терміни, які необхідні на майданчику, вони знають. Я думаю, що з кожною грою взаєморозуміння буде покращуватись.

- Проаналізуй останні, доволі непрості поєдинки з «Енергією», «Єнакієвцем» та «Кардиналом»...
- З «Енергією» була досить добротна гра з нашої сторони, можливо, десь не вистачило нам везіння. Проте після матчу наша команда повірила, що у нас є великий потенціал, і з кожною грою ми будемо нарощувати оберти. Гадаю, це ми продемонстрували вже за декілька днів у матчі зі «Спортлідером +».

Можу сказати, що і з «Єнакієвцем» була дуже цікава гра. Ми хотіли, так би мовити, порівняти наші команди, адже суперник також підсилився легіонерами. Тим більше, після жеребкування Кубку України даний матч чемпіонату був своєрідною підготовкою до кубкового протистояння в 1/8 фіналу, де все вирішиться в одній грі на виїзді. Характер двобою також обумовлювали наші сусідні місця в турнірній таблиці. Тож гра видалася такою відповідальною для нас. Але завжди приємно обігрувати команду, в якій грають бразильці, даний факт додає впевненості.

А з «Кардиналом» видалась досить напружена гра, а не важка. Ми створювали багато моментів, але не змогли реалізувати. Якщо б ми забили десь з самого початку, то суперник десь розкрився, і хід гри був би зовсім інший. А так нульовий рахунок на табло дещо гнітив нас. Тим паче, що завдання на кожну гру - лише перемога, і права на помилку у нас немає.

- Хто є основними конкурентами «Урагану» в боротьбі за чемпіонство цього сезону?
- На мою думку, «Локомотив» та «Енергія» - найсерйозніші суперники, а також не варто скидати з рахунків «Єнакієвець». Ця команда ще не показала усе, на що вона здатна. Щодо «ЛТК», то початок сезону для них був досить хорошим, побачимо - як буде далі. Далі у плей-офф медалі розіграють лише чотири кращі команди.

- Які завдання у Романа Кіндратіва на цей сезон?
- Завдання незмінне - виграти Кубок і чемпіонат України!

- Ти вже ставав чемпіоном України, підіймав на головою Суперкубок країни, виступав на єврокубковій арені, став майстром спорту. Чи є в тебе заповітна мрія?
- Дуже хотілося б для колекції завоювати Кубок України, а також ще раз виграти чемпіонат і знову зіграти в Кубку УЄФА.

- Традиційно наприкінці розмови, що можеш побажати вболівальникам «Урагану»?
- Насамперед від себе і усієї команди щиро дякую справжнім шанувальникам за підтримку! Бажаю усім вболівальникам здоров'я й терпіння. Хочеться, що б ви завжди вірили в «Ураган». А ми, в свою чергу, будемо радувати вас своїми перемогами.

Олена ЯРЕМЧУК, Дарина ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.