Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 января 2013, 13:11
1613
0

Иван МИЛОШЕВИЧ: «Я мечтал играть за Партизан»

Сербский легионер «Карпат» с детства болеет за белградский «Партизан»

| Обновлено 29 января 2013, 13:11
1613
0
Иван МИЛОШЕВИЧ: «Я мечтал играть за Партизан»

Вже в середу львівські «Карпати» проведуть перший товариський матч на зборах в Туреччині. Суперником «зелено-білих» буде гранд сербського футболу – белградський «Партизан». Так сталося, що в складі «Карпат» є один прихильник цього клубу – Іван Мілошевіч. Після другого тренування він розповів про причини своєї симпатії до «гробарів».

– Іване, відповідно до статистики, 50% сербів уболівають за «Црвену звезду» і лише трохи більше 30% за «Партизан». Виходить, ти в меншості? 
– У нашій країні усі уболівають за два клуби. Вони постійно ведуть боротьбу за чемпіонство. Так сталося, що я ще з дитинства підтримував «чорно-білих». Мій батько уболівав за них, відповідно, я теж. Тато навчив мене підтримувати «Партизан», тому це така сімейна традиція. Зрештою, таких випадків багато. Вічне дербі (так називають протистояння «Црвени звезди» та «Партизана») не можливо дивитися без емоцій. Воно дуже захоплююче. 

– Твої друзі теж за «гробарів»? 
– Більшість так, але є й такі, хто підтримують «Црвену звезду», є навіть такі, хто грав за цю команду. Коли «Партизан» виграє, то ми по кілька днів нагадуємо про це їм. Це ж спорт… 

– Коли ти починав грати...? 
– Звичайно, я мріяв грати за «Партизан». По-іншому і бути не могло. 

– А проти них тобі доводилося виступати? 
– Бувало кілька разів. Зокрема й і в останньому своєму чемпіонаті, який я провів в Сербії. Але завжди програвав. Навіть з великим рахунком.

– Це через надмірне хвилювання? 
– Та ні, коли ти виходиш на поле, то всі симпатії залишаються. Ти ж граєш за іншу команду і робиш все можливе для того, щоб принести їй користь. 

– Зараз слідкуєш за їхніми виступами? 
– В останні два-три роки не так активно. Але радію їхнім успіхам – «Партизан» виграв п’ять останніх чемпіонатів Сербії. У них дуже сильна команда, і що цікаво, сформована вона практично на вихованцях клубної школи. Дуже талановита молодь. Я впевнений, що найближчим часом більшість з них поповнять серйозні команди.

– Однак «Партизан» програв нещодавно «Севастополю»...
– Судячи зі всього, серби не грали бойовим складом. З іншого боку, вони програли усі свої матчі за цих зборах. Спершу «Цюріху», потім «Севастополю», тепер от корейцям. Наступна гра – проти нас. 

Іван Мілошевіч розповідав про «Партизан» із захопленням. Зрештою, у розмову втрутився сусід серба по кімнаті Михайло Кополовець. «Для Івана на першому місці «Карпати», на другому «Партизан», а на третьому сербський тенісист Джоковіч. Коли він грає, то все – я на зборах телевізор не подивлюся. Я хочу новини якісь переглянути чи кіно про алігаторів, а змушений дивитися теніс» – сміється закарпатець

– Іване, перші збори пройшли без матчів. Незвично? 
– Раніше у мене такого не було. Тренер змінив процес підготовки, зробив троє зборів по 10 днів. Так, ми не грали, зате набрали хорошу форму. Тепер у нас є достатньо часу, щоб провести ряд спарингів. 

– Після тренування уся команда стояла в басейні під відкритим небом...
– Це вже теж традиція. Після кожного тренування на перших зборах ми йшли в басейн. Для ніг це добре. Звичайно, задоволення не з приємних, але це потрібно і команда це розуміє і терпить. Якщо воно піде на користь, то будемо робити усе, що треба. 

– Погода в Туреччині тобі підходить?
– Буває, що і дощ, і вітер. Але загалом нормально, не порівняти з теперішньою погодою в Україні.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.