Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 28 января 2013, 16:23
2664
8

Михаил ФОМЕНКО: «Доволен подготовкой сборников»

Главный тренер национальной команды посетил сборы базовых клубов страны

| Обновлено 28 января 2013, 16:23
2664
8
Михаил ФОМЕНКО: «Доволен подготовкой сборников»

Головний тренер збірної  України Михайло Фоменко, котрий перебуває у відрядженні в Іспанії, переглянув два контрольних матчі за участю вітчизняних клубів − «Динамо» й «Дніпра». Як відомо, в обох іграх, що відбулися на полі Футбольного центру Марбельї, перемогу святкували українці. Кияни здолали опір швейцарського «Люцерна» -  3:2, а дніпропетровці не залишили шансів російському «Динамо» з Москви - 3:1.

Робота під навантаженням

«Відчувається, що на теперішньому етапі підготовки, гравці працюють під фізичним навантаженням, тому про виконавську майстерність та ігрові кондиції говорити передчасно, - поділився враженнями наставник національної команди в інтерв’ю прес-службі ФФУ. - Найважливіше для футболістів зараз − проявити волю й характер, довести головному тренерові свого клубу здатність боротися за місце у складі.  Тому відсоток ігрового браку у побачених контрольних матчах  доволі високий. Однак це − не проблема, оскільки всі клуби-учасники єврокубків  присвятять налагодженню ігрових компонентів свої заключні збори, що передуватимуть матчам у Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Звичайно, приємно, що наші клуби перемагають у контрольних іграх, але не результат матчу є найважливішим на цьому етапі підготовки». 

Побачимося на зборі

«Кандидати до  збірної України, за якими, власне, я й спостерігав у цих матчах, працюючи разом зі своїми клубними партнерами, виконують конкретні завдання, що ставлять перед ними їхні наставники, -  додав Михайло Фоменко. - Відтак робити якісь висновки щодо фізичної форми чи готовності окремих виконавців на даний момент просто немає сенсу. Зараз лише можу висловити задоволення з побаченого на полі бажання і завзяття, яке демонструють збірники у прагненні довести правомірність своїх  претензій на місце в основному складі. З усіма викликаними ми побачимося на зборі національної команди України у Севільї, де матимемо можливість більш предметно попрацювати над налагодженням ігрових зв’язків збірної».

Спілкування з тренерами клубів

Під час  відрядження до Іспанії головний тренер  «синьо-жовтих»  поспілкувався зі своїми попередниками на цій посаді − Олегом Блохіним та Андрієм Балем, котрі, як відомо, нині разом працюють у тренерському штабі київського «Динамо».  Із головним тренером «Дніпра» Хуанде Рамосом «коуч» збірної  планує обмінятися думками після наступного контрольного матчу дніпропетровців - проти угорського «Відеотону», що відбудеться у Марбельї завтра.  Додамо, що одночасно із  Михайлом Фоменком  в Іспанії працює і його асистент Володимир Онищенко, котрий спостерігає за контрольними матчами донецького «Шахтаря» у рамках міжнародного турніру «Копа дель Соль» у Ла Манзі.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dmitry_Kogan
кто такой Фоменко?
Garsia
Интересно, чему он рад больше:
- тому, что он как председатель комитета национальных сборных нашёл тренера для сборной
или
- своему назначению главным тренером сборной?
Garsia
А назначением доволен? Г**НО
vitalya50
Сборная Ирака и сборная Гвинеи - какой офигительный послужной список у этого чудо-тренера сборных
fuchikfan
Будем ли мы довольны тренерским штабом после официальных игр?
Дьявол
Лучше бы он спросил Ракицкого, будет ли тот травмирован на время сбора национальной сборной?..
DM84
Михаил ФОМЕНКО: «Доволен своей новой должностью и зарплатой »
veek
Додамо, що одночасно із Михайлом Фоменком в Іспанії працює і його асистент Володимир Онищенко, котрий спостерігає за контрольними матчами донецького «Шахтаря» у рамках міжнародного турніру «Копа дель Соль» у Ла Манзі.
---------------------
Наливати ж комусь треба