Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1885
1

Фінал Чотирьох: Без кадрових проблем лише Політехніка

Напередодні Фіналу Чотирьох Кубку Суперліги у Львові відбулась прес-конференція представників команд

Фінал Чотирьох: Без кадрових проблем лише Політехніка

Виконувач обов’язків генерального директора Суперліги Олег Бичков, директор «Політехніки-Галичини» Кирило Погостінський, а також головні тренери усіх-команд учасниць розповіли про останні приготування до «Фіналу Чотирьох» Кубка Суперліги, що 26-27 січня пройде у Львові.

Олег Бичков, в.о. генерального директора Суперліги:

- Висловлюю подяку організатором баскетбольного свята. Сподіваюсь, що завершення турніру пройде на достатньо високому рівні. Щодо призового фонду, ми вели перемовини з двома дуже серйозними організаціями. Цього року матч зірок і «Фінал Чотирьох» ми хотіли провести за гроші спонсорів, аби самим собі дати відчути наскільки серйозний у нас захід. Не все вийшло так як ми хотіли, однак НПК «Галичина» виступив одним із спонсорів проведення турніру. Суперліга проводить «Фінал Чотирьох» без внесків, які прийнято за регламентом змагань. Там сказано, що клуби платять за участь у розіграші кубка. На найближчому засіданні ми піднімемо питання про те, аби переможець кубка не платив внесок у наступному році.   

Багато питань виникає щодо формату «Фіналу Чотирьох». Засновники Суперліги вирішили, що такий кубок-красень не повинен зберігатися на складі Суперліги. Рік не повинен бути пропущений для його розіграшу. Формат, в якому він проводиться, на жаль, у цьому році достатньо врізаний. Це сталося через об’єктивні причини, оскільки кілька клубів заявилися не в одні єврокубкові змагання. Через це календар у році також вийшов дещо пожмаканим. Не вистачило нам місця і часу для того, аби кубок розіграти усім складом. 

Щодо Львова, то такого рівня заходів тут ще не проводили. Хочемо, аби в усій красі себе показали дві команди з Західної України. Рішення провести «Фінал Чотирьох» у Львові було одноголосним.

Кирило Погостінський, директор «Політехніки-Галичини»:

- У першу чергу хочу привітати наших вболівальників, адже нам дали право провести «Фінал Чотирьох» Кубку Суперліги у Львові. Дякую усім командам,  які нам це довірили. Хочу привітати наш клуб, який у цьому році вистраждав це право. Хотілося, щоб цей красень кубок нікуди не поїхав (сміється).

Желько Лукаїч, головний тренер «Політехніки-Галичини»:

- У кожної команди 25 відсотків на перемогу у цьому турнірі. Кубок Суперліги – це своєрідні змагання, де командам немає що втрачати. Ми постараємося бути гостинними, однак хочемо завоювати цей трофей. Тішить те, що у нас немає проблем зі складом. Попри це, у півфіналі буде важко і нам, і нам «Говерлі».

Євген Мурзін, головний тренер «Говерли»:

- Задоволений жеребкуванням. Львівську команду ми вивчили і знаємо сильні та слабкі сторони суперника. Зі Львовом у нас завжди принципові матчі, справжні дербі. До нас приїде група підтримки з Івано-Франківська. Фани нам допоможуть. Кадрові проблеми? Не зіграє Лоуренс. На позиції першого номера спробуємо задіяти Буренка, який нещодавно приєднався до нашої команди.

Агріс Галвановскіс, головний тренер МБК «Миколаїв»:

- З майбутнім суперником «Ферро-ЗНТУ» у чемпіонаті зустрічалися тричі. В усіх матчах ми програли. Мабуть, для нас це незручний суперник. Маємо деякі проблеми зі складом. Чи зіграє Онуфрієв, чи ні, наразі невідомо. Він має пошкодження. Рішення щодо його участі наразі не прийняв. Тішить те, що матчі пройдуть в красивому Львові і у нас не буде великих перерв між матчами. 

Кирило Большаков, головний тренер «Ферро-ЗНТУ»:

- Ви краще за мене знаєте те, що в останні роки хто з тренерів розпочинає прес-конференцію, той і виграє кубок (сміх в залі). Звісно, це жарт. Кожна команда має свій стан на сьогодні. Хто буде кращий і хто більше цього заслужить, той і виграє. Відсутність Шеппела? Це  відчувається. Утім, це уже буде не перший матч без нього.

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Mihasko
З нетерпіння чекаю завтра буде реванш за програш 13 січня...