Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 января 2013, 11:32
2838
1

Вадим ЕВТУШЕНКО: «Тайсон продемонстрировал неплохую игру»

Экс-игрок «Динамо» считает, что «Шахтер» существенно превосходил «Зенит» в очном противостоянии

| Обновлено 23 января 2013, 11:32
2838
1
Вадим ЕВТУШЕНКО: «Тайсон продемонстрировал неплохую игру»

У матчі з «Зенітом» «Шахтар» показав, що на сьогоднішній день перевершує пітерців. Але для того, щоб впевнено почувати себе з «Боруссією», команді необхідно максимально серйозно віднестися до всіх ігор, що залишилися. Про це сказав екс-футболіст київського «Динамо», володар Кубка Кубків-1986 Вадим Євтушенко.

- «Шахтар» зіграв у звичну для себе гру, фактично основним складом. До цього Луческу постійно його тасував. Дуже радує те, що багато гравців на даному етапі показують непоганий рівень гри. В атаці у команди Луческу виходили дуже гарні комбінації, з фірмовим завершенням. Це говорить про те, що «гірники» зараз виглядають дуже пристойно, хоча додавати є куди, насамперед у фізичному плані.

- У першому таймі «Шахтар» повністю домінував на полі...
- Рівень підготовки «Шахтаря» на сьогодні вище, в якійсь мірі це пов'язано з тим, що команди готуються до різних турнірів. «Зеніт» намагався атакувати, але донеччани дуже добре діяли на контратаках. Крім того, в першому таймі у них дуже добре виходили фірмові затяжні атаки, хороший контроль м'яча.

- У другому таймі команда підсіла або ініціатива була віддана свідомо?
- Другий тайм донеччани зіграли за результатом. «Зеніт» мав перевагу, але «Шахтар» просто не зумів розпорядитися хорошими контратаками, інакше рахунок був би крупнішим. У цій контратакуючій моделі дуже непогано виглядав Тайсон. Новачок «Шахтаря» продемонстрував дуже непогану гру, взяв участь у третьому голі, в багатьох моментах розганяв атаки. Разом з тим цей гравець потребує простору і поки не готовий грати в щільному оточенні, на відміну від того ж Вілліана.

- Вілліан багато пропустив на старті зборів і, як ми знаємо, подумки вже був подалі від Донецька. Тим не менш, сьогодні це не помічалося. На нього вплинув прихід в команду конкурента в особі Тайсона чи керівництво клубу натиснуло на потрібну «кнопку»?
- Судячи з усього, керівники «Шахтаря» і сам Луческу вміють знаходити підхід до таких гравцям. Дивлячись на Вілліана, не було видно, що він робить послугу. Він виконував той обсяг роботи, на який від нього чекають вболівальники і тренери, був досить ефективний в ті хвилини, коли перебував на полі.

- Наскільки сильно команда зараз відстає від тих показників, які потрібні для досягнення результату в протистоянні з «Боруссією», яка не буде виходити з ритму офіційних матчів?
- Безумовно, офіційні матчі йдуть врозріз зі спарингами. Але «Шахтар» дуже багато проводить контрольних ігор, набираючи за рахунок них форму. В ігровому плані команді необхідно додавати, що, я думаю, вона зробить. Все буде видно в наступних матчах.

Євген САВЧУК, gazeta.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
veek
Хорошого опорника не хватає Шахті, а так грають класно.