Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 января 2013, 19:48
1851
4

Евгений ЯРОВЕНКО: «Выход в УПЛ? Сделаем все возможное»

Главный тренер «Нефтяник-Укрнефти» не прочь побороться за попадание в украинскую Премьер-лигу

| Обновлено 20 января 2013, 19:48
1851
4
Евгений ЯРОВЕНКО: «Выход в УПЛ? Сделаем все возможное»
Евгений Яровенко

Наставник «Нафтовика-Укрнафти» розповідає про старт зимової підготовки та наміри поборотися за найвищі місця

— Євгене Вікторовичу, як ваше здоров’я?
— Дякую, все гаразд. (Тренера в грудні було прооперовано. — О.Т.).

— Отож тепер, повні сил і бажання, приступаєте до тренерської роботи?
— Так. Як говорив колись один великий наставник, щоби продовжити своє творче тренерське життя, потрібно підзаряджати акумулятор. Ось і мені довелося його трохи підживити…

А щодо командних справ, то 15 січня вийшли з відпустки та розпочали зимову підготовку. До 23 січня в Охтирці проводимо перший втягувальний етап підготовки. Наступні збори проведемо в Ялті, де вже закладатимемо функціональний фундамент готовності.

— Закордонних зборів не планували?
— Керівництво клубу пішло нам назустріч, отож у лютому одні збори проведемо в турецькій Анталії, де матимемо змогу спарингуватися з серйозними командами.

— Після останніх новин, які надходили з «Нафтовика», можна припустити, що й цього разу вашій команді не уникнути серйозної ротації складу. Уже повідомлялося, що команду залишили Денис Рильський, Андрій Мостовий, Руслан Костишин, Марат Даудов, Денис Васильєв та Максим Сирота…
— Великої ротації складу не буде. Що ж стосується згаданих гравців, то Васильєв залишається в Охтирці до кінця чемпіонату. У Мостового проблеми зі здоров’ям, на нього очікує хірургічне втручання, тож цього футболіста втратили на деякий час. Із Сиротою, за взаємною згодою сторін, розірвали контракт, а його працевлаштуванням нині займаються агенти. А ось Даудов вирішив спробувати себе на вищому рівні. Інформація, якою володію: нині він перебуває в таборі «Севастополя». Отож, за великим рахунком, кістяк команди зберегли. А щодо придбань, то вони, звісно, будуть. Але ми обмежимося двома-трьома гравцями.

— Окрім змін у складі, торкнулися такі й керівної ланки. Знову на посаду директора клубу повернувся Андрій Полунін…
— На командну роботу це не вплинуло. Працюємо в тому ж напрямку. Уважатимемо, що Андрій Вікторович був у творчому відрядженні…

— За підсумками першої частини сезону, «Нафтовик» посідає четверте місце. Відповідно, вболівальницькі сподівання зводяться до того, що команда заслуговує грати у вищому дивізіоні. Як відреагуєте на такі твердження?
— Уболівальників зрозуміти можна, адже вони вже відчули смак вищого дивізіону, коли Охтирка там грала. Не лише від мене, чи від футболістів залежить, будемо боротися за найвищі місця чи ні. Якщо керівники цього забажають, зробимо все для цього можливе. Але я, як і будь-який тренер, які б завдання не стояли, налаштовуватиму команду лише на максимальний результат.

— А якої думки керівництво?
— Гадаю, ще до виїзду в Ялту директор клубу Андрій Полунін спілкуватиметься на цю тему з нашим босом Володимиром Пустоваровим, тоді про все й дізнаємося

— Добре, тоді запитаю конкретно у вас як головного тренера: що заважає вже цього сезону поборотися за перші два місця?
— Ну… в нас відстає інфраструктура…

— Але тому ж київському «Арсеналу» це не заважає виступати в еліті й навіть пробиватися до єврокубків…
— Воно то так, але ж одним із найважливіших моментів є й фінансова складова. Футболісти, в першу чергу, заглядають у свої контракти. Уже минули ті часи, коли грали від любові до футболу. Але, за великим рахунком, нам особливо нічого й не заважає замахнутися на найвищі місця. Отож, зробимо все можливе.

Олександр ТРАВЯНКА, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
qwerty197111
Да нахрен вам оно надо? Сидите себе в пердиве и не лезьте вы в УПЛ. Туда если снимут 2-3 клуба еще и Авангард попадет себе на голову.
Ost Wind
Это не их случайно спонсоры металлист купили?
kusko
УкрАгроКом круче.
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил