Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1295
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно три матча

Суперлига. Анонс игрового дня

 

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, три з яких відбудуться в неділю, 20 січня.

Центральний матч

На роль центрального серед трьох недільних матчів претендує поєдинок у Черкасах, де зустрінуться майже сусіди по турнірній таблиці. «Черкаські Мавпи» після поразки від «Миколаєва» вилетіли з вісімки потенційних учасників плей-офф і втратили шанси поборотися за Кубок Суперліги. «Донецьк», який має в активі 13 перемог – на одну більше, ніж «мавпи», посідає сьому сходинку. Тому, безумовно, обидві команди гратимуть лише на перемогу.

Реванш

Крім того, «Донецьк» вирушає до Черкас, прагнучи реваншу за поразку в першому колі – тоді «тигри» поступилися з рахунком 77-85. Вирішальною стала заключна чверть, яку команди розпочали за двоочкової переваги «тигрів». Однак гості, найкращими в складі яких у підсумку стали «бігмени» Вінсент Хантер (26 РЕ) і Максим Івшин (17 РЕ), зуміли перехопити ініціативу й вирвати перемогу.

Втрата

Як і в матчі з «Азовмашем», у Черкасах не зіграє найкращий бомбардир і найефективніший гравець «Донецька» Даріус Сонгайла. Втім, його відсутність покликаний компенсувати інший екс-гравець НБА, для якого черкаський клуб також не чужий.

Повернення

П’ять років минуло відтоді, як Кирило Фесенко відіграв свій останній матч за «Черкаські Мавпи». В неділю центровий повернеться на черкаський паркет, однак уже в якості гравця «Донецька». А з огляду на останню гру Фесенка проти «Азовмашу», в якій він відзначився 21 очком і 14 підбираннями, баскетболіст уже повністю акліматизувався в Суперлізі та може влаштувати чимало проблем помаранчево-чорним у трисекундній зоні.

Передматчева цитата

Саме потужна передня лінія «тигрів», які в матчі з «Азовмашем» зібрали рекордні 56 відскоків (17 на рахункуДіора Фішера, 14 – Кирила Фесенка), на думку головного тренера «Черкаських Мавп» Йовіци Арсіча, буде становити основну загрозу. «Завтра нам буде дуже непросто. Про ранг суперника і його склад говорити не буду – це відомі речі. Скажу лише, що для успіху нам потрібно швидше грати в атаці та зупинити їхніх «великих». У «Донецька» дуже сильна передня лінія. Якщо нам вдасться тримати баланс у кількості підбирань у цій грі, то ми матимемо непогані шанси на перемогу», – зауважив наставник господарів майбутнього протистояння.

Під питанням

Крім того, під питанням участь у грі основного плеймейкера черкасців Данте Свонсона, який у матчі з «Миколаєвом» зазнав травми – розтягнення дельтовидної зв’язки гомілкостопного суглобу.

Цікаві факти

У матчі першого кола з «Донецьком» гравці «Черкаських Мавп» реалізували найбільшу кількість штрафних за весь сезон (31) та ще й із найкращим відсотком (91%).

Своєю чергою, баскетболісти «Донецька»здійснили рекордну кількість спроб кидків із-за дуги (25).

У матчі першого кола з «Донецьком» центровий «Черкаських Мавп» Вінсент Хантер здобув рекордні 25 очок і 26 балів рейтингу ефективності.

І «Черкаські Мавпи», і «Донецьк» демонструють приблизно однакову результативність (відповідно 77.8 і 76.8 очка в середньому за гру), а також збирають приблизно однакову кількість відскоків (33.8 і 34.8 підбирання в середньому за гру).

Крім того…

Крім того, в неділю відбудеться гра в Одесі, де місцеві «акули», які останнім часом набрали гарний хід, зіграють із безпосереднім конкурентом «ДніпроАЗОТом», спробувавши реваншуватися за поразку в першому колі з рахунком 74-84. Враховуючи травму Алана Віггінса, який завдав чимало клопоту одеській команді в ході попередньої зустрічі, цього разу «ОДЕСІ» буде значно легше протистояти дніпродзержинцям.

Ще в одному матчі «Хімік» прийматиме «Дніпро», який, хоч і перебуває на передостанній сходинці турнірної таблиці, здатний дати бій будь-якому супернику. Сам на цьому наголошує центровий южненців Вернон Гудрідж: «У нас новий тренер, і зараз ми всі намагаємося діяти командно... Добре, що зараз ми проводимо домашні ігри, це хоч якось допомагає. Дякую вболівальникам, що підтримують нас, з ними нам значно простіше. Сподіваюся, що на грі проти «Дніпра» трибуни також будуть повними. Це не така проста команда, як багатьом здається. Тож ми серйозно готуємося до гри з ними та сподіваємося тільки на позитивний результат».

Суперліга

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии
Футбол | 26 апреля 2024, 02:55 0
Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии

Южная Корея в длинной серии пенальти уступила Индонезии – 2:2 (пен. 10:11)

ВИДЕО. Эмбиид обновил личный рекорд по очкам в плей-офф
Баскетбол | 26 апреля 2024, 08:56 0
ВИДЕО. Эмбиид обновил личный рекорд по очкам в плей-офф

А также повторил или переписал много других достижений

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.