Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
10158
49

«Если не случится чуда, весной Таврии не станет»

Еще один украинский клуб находится на грани исчезновения

Одним із найпарадоксальніших моментів нинішнього стану кримського СК є те, що його керманич Сергій Куніцин перебуває у відпустці.

Звісно, ми добре усвідомлюємо, що відпочинок — справа особиста, проте насмілимося припустити, що йти у відпустку тоді, коли робота, де ти керівником, «переживає не кращі часи», не зовсім правильно…

Коли ми почали опрацьовувати відповідну тему, то, чесно зізнаємося, не очікували, що наштовхнемося на такі «глибини». Адже первинні наші очікування полягали у відчутті, що «Таврія», як чимало вітчизняних ФК (та чому лише вітчизняних? Світових!) має «певні фінансові проб­леми», однак вони, ті проблеми з коштами, дошкуляють нині багатьом, і всі якось звиклись із ними, з отим відчуттям, що все це треба долати — і можна долати! Однак під час розслідування з’ясувалося, що все серйозніше. Набагато. Більше того: не боячись помилитися, можемо запевнити читача, що станом на обід середи ситуація у СК «Таврія» (Сімферополь) була критичною.

…Нижче вашій увазі запропонована низка коментарів людей, які мають стосунок до кримського клубу. Однак головні коментарі дали нам двоє осіб, які, скажімо так, перебувають поблизу «Таврії» (причому один із них — понад півстоліття), знають обстановку ізсередини, проте розмовляти «на диктофон» відмовилися. Лише дані повідомили — страшні, без жодного перебільшення. Отож особа № 1 сказала: «У «Таврії» сьогодні — повна, велика, всепоглинаюча д…па. Якщо конкретніше — грошей, як таких, немає, й клуб близький до банкрутства…». Своєю чергою, особа № 2 повідомила, що: «У випадку, якщо не станеться дива, навесні кримчани не гратимуть у ПЛ…»

То як, у Криму вже «приїхали»?

Юрій Васюков, генеральний директор «Таврії»:

— Уважаю, що журналісти дещо роздмухали ситуацію. Насправді ж, нічого страшного не сталося. Так, наразі команда перебуває в Криму, в Поштовому, проте це відповідає логіці підготовки до сезону: після відпустки, тобто після відпочинку футболістів, має настати етап їхнього втягування в робочий процес, чим ми нині й займаємося на своїй базі. А збори в Туреччині будуть. Незабаром… Коли саме? Ось, із дня на день очікуємо, щоби для нас відкрилося трансферне вікно — тоді ми й вирушимо на Малу Азію, причому не просто так, а з новачками. Кажучи, що для нас «відкриють трансферне вікно», маю на увазі позитивне рішення в нашій справі з ФІФА — воно, за моїми даними, має з’явитися з дня на день… Чутки про зникнення клубу? Такого не буде, бо не може бути! Я не думаю, що наші інвестори, засновники залишать нас напризволяще. (Після паузи.) А навіть якщо відмовляться від нас, обов’язково знайдеться хтось, хто підставить плече СК «Таврія», адже він — значимий для українського футболу клуб!

Олег Лужний, головний тренер «Таврії»:

— А чому ви до мене звертаєтеся? Адресуйте свої запитання нашим керівникам: моя ж справа — готувати футболістів, а відповідати, чому там не так і те не зовсім правильно, — не моя парафія. Права такого не маю. Чому не поїхали, чому нікого не купуємо… Прийде час — усе розповім. Але не тепер.

Володимир Єзерський, захисник «Таврії»(єдиний гравець, який погодився на коментар):

— Ну, що можу сказати? Ці запитання (чи виплатили гравцям «Таврії» заборгованість і яка подальша доля клубу. — В. Б.) маєте задавати нашому керівництву, можливо, нашому тренерському штабу, однак точно не мені, гравцеві. Я тренуюся, ось щойно завершилося чергове заняття (розмова відбулася в середу після обіду. — В. Б.), тобто виконую все те, що мушу, відповідно до свого фаху. А щодо іншого… У нас — усе гаразд, команда готується до весни наповну. Про дов­колишній «антураж» намагаємося не думати.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 49
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fletch_64
Видел на днях интерву с этим Васюковым... Удручающее зрелище! Видимо, такие "кадры" менеджеров в Васюках куют! Явный зитц-председатель Фунт! Двух слов связать не может даже на отвлеченную тему... речь бессвязная, глаза бегающие... А по поводу дел в клубе - "Всё хорошо, прекрасная Маркиза, всё хорошо, всё хорошо!"
А то, что отмалчиваются Езерский с Лужным... не будьте наивными! Во-первых, всего они не знают, но "корпоративная этика" через пункты контракта запрещает им сказать слово "кривое" о клубе, а таковым будет расценено ЛЮБОЕ сообщение о текущем состоянии дел в клубе!...
А вот что горькую иронию вызывает, так это "железобетонная" уверенность Васюкова, что запрет на трансферы снимут!... А мне каЭтся, никто в этом уверен быть не может...
Титанник идет ко дну, а оркестр всё играет...(((
alecs_kor
а админов кормят из той же кормушки
fletch_64
А вместо Севаса кто?!!!... СЕвастополь итак, как победитель первой лиги бы вошел в вышку!...
Тотальне ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ!(((
red1982
В место Таврии Севастополь будет
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
airwolf77
НИКОЛАЙ - СОГЛАСЕН
Николай(Донбасс)
"Покращення" еще пока только в цветении... А вот когда ягодки от ПРоФФесиАналов пойдут...
airwolf77
...Русский Гётвярян-карающий уесосит Украину а всем поболту,как и админам сайта!
hunt1973
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
neteka
Зато на фоне этих потерь растет Ахметовский пул...
neteka
Рыги решили сконцентрировать не только всю власть у себя, но и весь бызнес. Ярославского прижали - забрали Метал, Коломойского прижали - обанкротился Арсенал, Фирташ тоже пострадал - Таврия оказалась ему не нужна. Собственно, олигархи выбрасывают свои игрушки, т.к. нужно свои ресурсы сохранить, а футбол - дело не прибыльное. Так что, вполне реально, что в конце сезона может остаться без финансирования не только Арсенал с Таврией, а и Кривбас, в первой лиге Нефтяник. Кого с олигархов следующего прижмут? Его команда и сойдет с пути. Так что, черные дни украинского футбола только начались...
martorell
Пока не вступим в Лигу СНГ , будут исчезать все маленькие клубі Украины ... Дол_баные кацапы !!!
Cun222
Украина занимает первое место в мире по объемам экспорта ячменя, а ее потенциал в экспорте пшеницы, кукурузы и семян подсолнечника увеличивается быстрыми темпами, сообщает Thepigsite ссылаясь на Financial Times.
С 2011 года Украина входит в тройку мировых лидеров экспорта зерна. Годом ранее страна занимала только четвертое место в списке ведущих экспортеров зерна после США, ЕС и Канады. .
Кроме того, в 2011 году Украина, обогнав Бразилию, стала третьим после США и Аргентины поставщиком кукурузы в мире. А с 2012 года импортировать украинскую кукурузу начал и Китай – крупнейший мировой потребитель этого продукта.
К тому же в 2011 году Украина стала крупнейшим экспортером подсолнечника, большие объемы которого она поставляет в в Индию.
В 2012 году объем украинского сельскохозяйственного экспорта увеличился почти на 40 процентов, достигнув 17 миллиардов долларов США
------------------
сумарно більше 100 млрд.$ за 2012 по всім галузям.
pomonenta21
Підтримую Євгенія Найта. Поки не розберуть саме його завод на металолом і не залишать його без зарплати доки влада хороша, а в сьому винні "папєрєднікі"і "бандери". Так влада в ваших руках. Будуйте заводи на Україні, робіть щось для того, щоб Україна виробляла продукцію і на себе заробляла!
qwerty197111
Так их и убивать не надо, сами выдохнут, а за каждым топ-клубом стоит жирный инвестор.
Карающiй
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
qwerty197111
Да пусть хоть лопнут от смеха, главное зарубить эту идею на корню.
Евгений Найт
Ну такое положение дел возможно в том числе и потому, что нынешняя несменная, благодаря таким как ты, на протяжении более 20 лет власть своим по дешевке распродала государственные предприятия, которые те "благополучно" попилили на металлолом и обонкротили, вместо того, чтобы модернизировать и зарабатывать на них. Так вот если бы эти предприятия на аукционах продавались, если бы в них вкладывались значительные средства, то не выгодно было бы просто распродать их по запчастям, но ты этого не поймёшь, тебе говорят виноваты "хохлы" и Бандера и ты будешь верить несмотря ни на что.
Карающiй
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
qwerty197111
Все против, но комитет с Газаевым у руля работает, все против, а бабки решают все. Одна надежда на жесткий вердикт УЕФА.