Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 18 января 2013, 17:15
1700
1

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно пять матчей

| Обновлено 18 января 2013, 17:15
1700
1
Суперлига. Анонс игрового дня

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, п’ять із яких відбудуться в п’ятницю, 18 січня.

Центральний матч – супердербі в Донецьку

На роль центрального матчу ігрового дня претендує донецьке дербі, в якому чинний чемпіон «Донецьк» прийматиме срібного призера минулорічної першості «Азовмаш».

Перший матч команд, що відбувся в Маріуполі, завершився впевненою перемогою «Азовмашу», 20 очок якому, додавши 9 передач, принісЛінн Грір, із рахунком 86-69. За місяць до цього команди зустрічалися в Єдиній Лізі ВТБ, де виїзну перемогу з рахунком 75-68 святкували «тигри» на чолі з нестримним Рамелом Каррі, що здобув 27 очок.

Цікаві факти

У матчі першого кола баскетболісти «Донецька» реалізували рекордну в сезоні кількість штрафних (23/28), 8/8 з яких на рахунку Калояна Іванова, що вже залишив донецьку команду.

Натомість в активі «Азовмашу» найкращий відсоток реалізації двоочкових кидків у сезоні – 66% (27/41).

У матчі першого кола «тигри» реалізували лише 2/17 триочкових кидків (обидва на рахунку Войдана Стояновскі).

У матчі першого кола в складі «Донецька» дебютував Руслан Отверченко.

Саме листопадовий матч із «Донецьком» став дебютним для Сергія Заваліна в якості головного тренера «Азовмашу» – український фахівець, який виграв із «левами» золоті медалі Суперліги в сезоні 2009-2010 рр., повернувся на тренерський місток маріупольської команди після тривалої перерви.

Родзинка матчу: Фесенко vs Печеров

У донецькому дербі на паркеті можуть з’явитися одразу два українські гравці, які мають досвід виступів у НБА. Лише цей факт робить гру географічних сусідів і фіналістів минулого розіграшу унікальною.

Олексій Печеров, важкий форвард БК «Азовмаш», очікує на безкомпромцусну боротьбу: «Навіть не сумніваюся, що матч мине в напруженій і безкомпромісній боротьбі. У «Донецька» своя ситуація, в «Азовмашу» свої завдання, але перемога однаковою мірою потрібна обом суперникам. Це дуже важлива з турнірної точки зору гра – ми хочемо повернутися на перше місце, донецька команда бажає піднятися якомога вище. Тому чекаю цікаву й, напевно, нервову боротьбу за потрібний результат… З «тиграми» зустрічаємося досить часто, а перемагає той, хто показує якісний баскетбол, який подобається вболівальникам».

Кирило Фесенко, центровий БК «Донецьк», такої ж думки: «Безумовно, завтра всіх нас чекає дуже серйозний поєдинок – справжнє донбаське дербі. З «Азовмашем» завжди складно грати, і не важливо, в якому стані перебуває команда – маріупольці завжди дають справжній бій. А нам дуже потрібна впевненість у власних силах... Останні кілька днів ми багато працювали на тренуваннях, і, сподіваюся, вже завтра зможемо показати рівень гри, гідний серії плей-офф».

Зі старим/новим тренером

Ще один матч – між «Хіміком» і «ДніпроАЗОТом» – привертає особливу увагу у зв’язку зі змінами на тренерському містку южненського клубу. Замість Зорана Мартича «Хімік» очолив відомий чорногорський фахівець Звєздан Мітрович, який уже працював у Южному протягом 2002-2007 рр.

«Я радий, що повернувся в рідну команду, з якою, можна сказати, й розпочинав свою кар'єру на посаді головного тренера, – зауважив Звєздан Мітрович, прибувши в Южний. – Що стосується «ДніпроАЗОТу», команда укомплектована п'ятьма американськими баскетболістами, здатними влаштувати сюрприз будь-якій команді, що й довела нещодавня гра дніпродзержинців проти «Ферро-ЗНТУ», в якій запорожці були биті їхньою ж зброєю – швидкісною грою зі швидкими відривами. «Хіміку» необхідно зупиняти таку гру суперника.

Ще один аспект гри «ДніпроАЗОТу»  – широка та рухлива гра їхніх важких форвардів і центрових... При цьому потрібно враховувати, що практично кожен «великий» гравець суперника володіє гарним дальнім і середнім кидком. Це основні проблеми, з якими маємо впоратися».

Без ключового виконавця

Утім, однією проблемою для господарів майбутнього протистояння стало менше, адже найкращий «ребаундер» і другий бомбардир «ДніпроАЗОТу» Алан Віггінс у грі з «Ферро-ЗНТУ» зазнав травми й тепер змушений пропустити найближчі матчі своєї команди.

Матч двох мотивованих команд

У Черкасах, де зустрінуться місцеві «мавпи» й «корабели» з Миколаєва, фактично буде розіграно одну з путівок до Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги, тому, безумовно, обидва суперники докладуть максимум зусиль, аби здобути перемогу. На цьому, зокрема наголошує  захисник господарів майбутнього протистояння Марко Любічич:

«Зараз наша команда знаходиться на підйомі й не лише вважається претендентом на вісімку, а йде в зоні плей-офф. Ще краще себе ми будемо почувати, якщо обіграємо «Миколаїв». Це буде, напевно, найважливіший матч зі старту чемпіонату. Ми гратимемо не лише з сусідом по турнірній таблиці, а й з прямим конкурентом. Тобто, якщо ми обіграємо «Миколаїв», то вийдемо до Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги.

Маємо певну перевагу, адже будемо грати на власному майданчику, за підтримки своєї публіки ми обіграли чимало хороших команд. На жаль, у першому колі ми поступилися миколаївцям, не продемонструвавши свою гру та давши можливість розгулятися їхнім основним гравцям. У п’ятницю нам потрібно зупинити їхніх лідерів – Майо та Мітчелла».

Матч очікуваних дебютів

У матчі «Кривбасбаскет» – «Ферро-ЗНТУ» варто очікувати на дебют одразу трьох новачків криворізької команди – Даріуса АдамсаЕндрю Джонса й Лазаря Тріфуновича.

«Ми не знаємо, чого очікувати від новачків «Кривбасбаскету», – відверто зізнається головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Утім, на своєму майданчику ця команда є небезпечною силою. Тому налаштовуємося на серйозну боротьбу. Вважаю, що останні невдачі нашої команди не похитнули бійцівський дух моїх підопічних. Поразки в Черкасах і Дніпродзержинську – це робочі моменти, натомість програш у рідних стінах львівській «Політехніці-Галичині» вважаю катастрофою. Всі наші баскетболісти готові дати бій «Кривбасбаскету», окрім одного з провідних гравців, участь якого в матчі під великим питанням».

Матч сусідів по турнірній таблиці

В «ОДЕСІ» відбудеться зустріч сусідів по турнірній таблиці – місцеві «акули», які посідають тринадцяту сходинку, прийматимуть «Дніпро», що, маючи на одну перемогу більше, перебуває на дванадцятому місці. Для обох команд, які все ще мають шанси на вихід до плей-офф, кожна наступна гра на вагу золота. Розуміє це й досвідчений центровий «ОДЕСИ» Станіслав Балашов:

«Чекаю, що ми зіграємо, не озираючись на ім'я суперника. Ми в ісіх матчах повинні переслідувати єдину мету – перемагати. Водночас ми розуміємо, що і «Дніпро», і «ДніпроАзот» аж ніяк не вирішили свої завдання на сезон, а тому приїдуть до Одеси, щоб покращити турнірне становище. Тож ігри обіцяють бути цікавими. У складах обох команд є сильні гравці, які можуть створити проблеми будь-якому супернику. Ми поважаємо цих опонентів, але зробимо все від нас залежне, щоб домогтися необхідного нам результату».

Цікаві цифри

У матчі першого кола з «Хіміком» гравці «АЗОТу» здійснили 60 спроб із середньої дистанції.

Натомість форвард южненців Суад Шехович реалізував рекордні 5/8 дальніх кидків. Своєю чергою, захисник «АЗОТу» Рональд Девіс відзначився рекордними 10/13 штрафними кидками.

У матчі першого кола з «Миколаєвом» баскетболісти «Черкаських Мавп» зібрали рекордні 44 відскоки, а також поставили 7 «блоків» суперникам.

У матчі першого кола з «Кривбасбаскетом» на рахунку гравців «Ферро-ЗНТУ» рекордні 80 спроб кидків із гри (другий показник сезону) та підбирань на чужому щиті (22).

Суперліга

 

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дмитрий (Николаев)
Ухты, а "Николаев" победил таки. Молодцы!