Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 17 января 2013, 11:20
2154
2

Кубок Содружества. Навстречу старым знакомым

Молодежная сборная Украины 19 января стартует на Кубке сотружества

| Обновлено 17 января 2013, 11:20
2154
2
Кубок Содружества. Навстречу старым знакомым

18 січня в Санкт-Петербурзі стартує XXI футбольний турнір серед молодіжних збірних країн колишнього СРСР, що проводиться під егідою ФІФА - Кубок Співдружності. Молодіжна збірна України U-21 візьме участь у змаганнях вдруге в історії. У минулому році команда під керівництвом Павла Яковенка посіла третє місце в ювілейному розіграші Кубка Співдружності. У 2013-му українську «молодіжку» повіз до Санкт-Петербургу новий наставник - Сергій Ковалець.

За результатами жеребкування молодіжна збірна України потрапила до групи «C», де суперниками наших хлопців будуть команди Литви, Молдови та Туркменістану. Дебютувати українцям належить в СКК «Петербурзький» у поєдинку з Литвою 19 січня. Рівно через добу підопічним Ковальця буде протистояти збірна Молдови, а завершить груповий турнір українська команда грою з Туркменістаном 22 січня.
 
Головний тренер української «молодіжки» Сергій Ковалець в рамках підготовки до матчів Кубка Співдружності взяв на збір 24 футболісти. Після закінчення збору у заявку не потрапили голкіпер харківського «Металіста» Артур Денчук та захисник київського «Динамо» Антон Братков.
 
За словами Сергій Ковальця, молодіжна збірна України намагатиметься виграти Кубок Співдружності, але не будь-якою ціною. «Ми тренуємося і гратимемо на штучному покритті, і тому ризикувати здоров'ям хлопців не будемо», - зазначив наставник збірної напередодні початку турніру.
 
У 2012 році українська «молодіжка» у груповому турнірі протистояла збірним Молдови, Латвії та Киргизії. Українці вийшли з групи зі стовідсотковим результатом - 9 очок, 7 забитих голів і жодного пропущеного. У плей-офф команді Павла Яковенка довелося двічі випробовувати долю в серії післяматчевих пенальті. Якщо у чвертьфіналі турніру українці здолали у футбольній лотереї Литву: 1:1 − в основній час і 4:3 - по пенальті, то в півфіналі їм не поталанило. Основний час матчу Україна − Білорусь завершився з рахунком − 1:1, а пенальті краще виконали суперники українців − 5:3. У підсумку, українська команда завоювала бронзові нагороди, у матчі за третє місце розгромивши Латвію - 3:0.
 
Таким чином, Україна вже зустрічалася зі своїми майбутніми суперниками в рамках цього турніру і добре ознайомлена з їх можливостями. Наші футболісти з мінімальною перевагою здолали Молдову в груповому турнірі і залишили за бортом півфіналу Литву. «Темною конячкою» для української збірної поки лише залишається команда Туркменістану, яка торік не зуміла вийти у плей-офф.

ФФУ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире в следующем сезоне

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
airwolf77
З Вами Бог Козаки !
makovskiy1987
УДАЧИ