Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 11 января 2013, 14:01
1484
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно пять матчей

| Обновлено 11 января 2013, 14:01
1484
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, п’ять із яких відбудуться у п’ятницю, 11 січня.

В очікуванні феєрії

Матч першого кола між «Черкаськими Мавпами» та «Ферро-ЗНТУ», який завершився з рахунком 98-90 на користь запоріжців, запам’ятався яскравим баскетболом у виконанні обох команд. Причому, якщо в складі «Ферро» понад 10 очок здобули п’ятеро гравців, то в складі «Черкаських Мавп» таких виявилося аж семеро.

Напередодні другої в сезоні зустрічі наставники команд обмінялися думками з приводу майбутнього матчу. Зокрема, Йовіца Арсіч, головний тренер «Черкаських Мавп», вважає, що головне – не дати супернику зіграти у притаманний йому швидкий баскетбол: «Суперник в нас буде дуже серйозний, і це красномовно підтверджує турнірна таблиця. «Ферро» – це висококласна команда, яка в кожній грі здобуває по 90-100 очок. Шанси на успіх ми матимемо, якщо зупинимо їхній темп гри. Це наше головне завдання. Думаю, в цьому матчі у нас значно вищі шанси на перемогу, ніж у першому колі».

Головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков, як завжди, був небагатослівним: «Час покаже, чи доцільною була для нас двотижнева пауза між офіційними іграми. Не обійшлося в цей час без нежиті в кількох гравців, а Джеремі Шеппелл пропустив одне тренування через травму. Та я сподіваюся, що до черкаського матчу всі будуть у строю. Наш суперник – гарна команда, не менше семи гравців якої – серйозні баскетбольні особистості. І наше завдання – зіграти проти них якомога вдаліше, адже кожне здобуте очко дуже важливе для нас».

Зустріч старих знайомих

Після минулорічного плей-офф «Будівельник» й «ОДЕСА» нагадали, що завжди, чи принаймні із сезону 1993/1994 рр., були принциповими суперниками. Обидві команди довели це ще в матчі першого кола, який завершився з рахунком 77-82 на користь київської команди.

Головний тренер «Будівельника» Айнарс Багатскіс і цього разу вважає, що перемагати «акул» його підопічні просто зобов’язані: «ОДЕСА» зараз не в найкращій формі, тож їх перемагати ми зобов'язані, тим більше, граючи перед рідними глядачами… Багато сил у нас пішло на матч проти «Банвіту», і все ж, я сподіваюся, що ми зможемо показати себе з найкращого боку та впевнено переможемо. Перемогу над «Банвітом» уже забули, ми продовжуємо рухатися далі!»

«Щоб історія не повторилася…»

«На жаль, і наша команда зараз не на піку своїх можливостей. Сподіваюся, що зможе допомогти партнерам Мітчелл. Та й інші баскетболісти докладуть усіх зусиль, щоб не повторилася історія в Южному. Постараємося зіграти так, щоб миколаївським уболівальникам сподобався цей матч», – наголосив перед матчем із «Азовмашем» наставник «Миколаєва» Агріс Галвановскіс.

Можливі дебюти

У п’ятницю в Суперлізі може дебютувати латиський центровий Каспарс Ципрус, який нещодавно поповнив склад «ОДЕСИ». Сам «бігмен» з приводу того, що першим суперником в Україні для нього стане лідер турнірної таблиці «Будівельник», зауважив:

«Я чудово знаю головного тренера киян – латиша Айнарса Багатскіса. Що стосується сили команди, то в ній сумніватися не доводиться. У «Будівельнику» зібрані досвідчені баскетболісти. Ми ґрунтовно розбираємо гру суперника, тренерський штаб виконує для цього серйозний обсяг роботи... Яким би складним не був наступний суперник, я буду готовий зіграти стільки, скільки буде потрібно тренеру та команді, й так, як від мене цього вимагатимуть».

Ще один дебют цілком вірогідно відбудеться в матчі «Миколаїв» – «Азовмаш», де на паркет «Надії» може вийти новачок маріупольців – Рональд Мюррей, який свого часу чимало пограв у НБА.

«Готовий до гри…»

Найкращий бомбардир «Києва» Ентоні Гудс повернувся в стрій після травми та готовий до матчу з «Хіміком»:«Я набираю форму, я майже готовий, я багато працював над фізичними кондиціями весь попередній тиждень і зараз готовий повернутися до гри, до моїх партнерів по команді. І рано вранці, і пізно вночі я дивився наші ігри, коли був в Америці… «Хімік» – суперник дуже важкий, і вони дійсно одна з найкращих команд ліги, ми грали проти них на самому початку сезону, зараз ми маємо зіграти краще, ніж тоді, як би складно це не було».

Дніпропетровське дербі з присмаком реваншу

У Дніпропетровську відбудеться обласне дербі між місцевим «Дніпром» і «Кривбасбаскетом», яке матиме присмак реваншу, адже в першому колі дніпряни зазнали нищівної виїзної поразки 66-91 від господарів паркету, у складі яких здобутими очками відзначилися всі дванадцятеро баскетболістів.

Цікаві факти

У матчі першого кола з «Києвом» гравці «Хіміка» записали на свій рахунок рекордні 13 перехоплень.

У матчі першого кола з «Миколаєвом» центровий «Азовмашу» Мирослав Радуліца відзначився рекордними 27 балами РЕ. Щоправда, незабаром «бігмен» повторив цей показник у зустрічі з «Говерлою».

У матчі першого кола з «Ферро-ЗНТУ» баскетболісти «Черкаських Мавп» реалізували рекордні 13 дальніх кидків (другий показник сезону). Цікаво, що влучними триочковими відзначилося одразу семеро гравців черкаської команди. Зате в активі «Ферро-ЗНТУ» найкращий показник команди в сезоні за реалізованими кидками з гри (37).

У матчі першого кола гравці «Дніпра» та «Кривбасбаскету» здійснили рекордну кількість фолів – по 31. Крім того, криворіжці продемонстрували найкращий показник за забитими штрафними та штрафними спробами (24/33).

На рубежі

Центровий «Черкаських Мавп» Вінсент Хантер, що наразі має 1994 бали рейтингу ефективності, вже в матчі з «Ферро-ЗНТУ» може стати дев’ятим гравцем в історії Суперліги, якому підкориться рубіж у 2000 балів РЕ.

Його партнер Чарльз Томас може стати автором ще одного досягнення, якщо в зустрічі з «Ферро» бодай раз влучить із лінії. Поки що на його рахунку 499 штрафних кидків. Попереду лише Стівен Буртт (534), який давно залишив Суперлігу.

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.