Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1962
6

Йожеф САБО:«Фоменко попросит президентов влиять на игроков»

Футбольные эксперты - о ситуации в сборной Украины

Йожеф САБО:«Фоменко попросит президентов влиять на игроков»

 

Головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменно ініціює зустріч з президентами та наставниками українських команд. Коуч «синьо-жовтих» не приховує, що проситиме представників команд посприяти його роботі.
 
Чи конче нашій збірній потрібна співпраця з клубами? Про це кореспондент говорить з Йожефом Сабо, колишнім керманичем національної команди, та зі Сергієм Нагорняком, екс-футболістом нашої збірної.
 
— Як саме клуби мають допомагати збірній?
Й. Сабо:
— Тренер клубу має налаштувати кожного гравця на самовіддачу перед поїздкою у табір збірної. На жаль, дотепер ми бачили цілком протилежне. Іде футболіст у збірну, а тренер його застерігає: «Дивись, грай обережно, щоб, бува, не травмуватися». І як після таких слів футболіст може викладатися на всі сто за Україну?! А чимало гравців шукають привід, аби відмовитися від участі в черговому зборі. То травму вигадають, то виправдовуються сімейними проблемами — тільки щоб не їхати у збірну.
С. Нагорняк:
— Дивує те, що футболіст не грає у збірній, бо нібито травмувався. Минає два дні, і він уже цілком здоровий, може захищати кольори клубу. Маю на увазі Ярослава Ракицького зі «Шахтаря». Так він діяв не раз.
 
— Чи вірите ви в те, що після зустрічі з головним тренером збірної керманичі наших клубів змінять ставлення до національної дружини?
Й. Сабо:
— Так, вірю. Якщо боси клубів побачать активність Михайла Фоменка, то вони перестануть бути байдужими до «синьо-жовтої» команди. По суті, новий тренер має знайти спільну мову лише з президентами «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра», адже саме ці команди делегують найбільше виконавців. Можна також домовитися і з «Металістом» та іншими клубами, але вони не мають багато збірників. Михайло Фоменко повинен усю зиму оббивати пороги клубів, які тренуватимуться за кордоном. Я певен, що клуби пустять наставника збірної до свого табору.
 
— Нині й справді не всі наші футболісти горять бажанням грати за збірну. Це проблема лише України чи всього світового футболу?
Й. Сабо:
— У Європі, Південній Америці ситуація значно краща. Зіркові футболісти відкладають усі приватні справи, іноді добами добираються в далекі краї лише для того, щоб одягнути футболку рідної збірної. І в наших гравців також було таке бажання. Воно, на жаль, зникло після того, як пішов Блохін, а збірна довго не мала тренера. Тому тепер Михайло Фоменко проситиме президентів вплинути на своїх футболістів.
Чи домовиться він із клубами — побачимо уже на початку лютого. Як відомо, 6 лютого збірна проводить товариський матч з командою Норвегії. Усі гравці мають прибути в табір четвертого числа. Раніше клуби не відпускають: «Шахтар» посилається на підготовку до матчу з «Боруссією», «Динамо» та «Дніпро» виправдовуються Лігою Європи... А що тренер може зробити за два дні? Тому Фоменко просить відпустити гравців 2 лютого. І якщо так станеться, це означатиме, що він із клубами знайшов спільну мову.
 
— Чи вигідно командам, щоб їхні гравці одягали синьо-жовту футболку? Чи зростає ціна на футболістів завдяки виступу в збірній?
С. Нагорняк:
— Тренерам не дуже вигідно відпускати хлопців у різні збірні, бо звідти вони повертаються не завжди у чудовій готовності. А от президенти мають радіти, якщо їхній гравець захищає кольори своєї країни. По-перше, це імідж клубу. По-друге, трансферна ціна футболіста зростає. Ось Євген Коноплянка. Він видав фантастичний матч проти Англії, забив дивогол, і його ціна зросла на декілька мільйонів. Хіба не радіє президент «Дніпра»?! Радіє. Тож можу припустити, що Михайло Фоменко та президенти команд цьогоріч будуть тісно співпрацювати.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
skorposha
"повинен усю зиму оббивати пороги клубів"
Dron
Фоменко хитрый жук, и уже сейчас крайних ищет. Теперь в любой неудаче будут тренеры клубов виноваты - недостаточно мотивировали)
alezz
Таке враження що їх усіх як заморозили в 84му так пару днів як розморозили.
До сучасного футболу ці всі тези давно не мають відношення.
Гравці або грають за збірну через гордість за країну або їм платять за це шалені преміальні. І ніякі мотиваційні проповіді цього не змінять.
Розчарування від Фоменко посилюється.
Евгений Найт
дико извиняюсь... сам не знаю в честь чего так глюкануло...
Евгений Найт
ём-либо, а тем более ждать, что это даст хоть какой-то результат, это утопия...
Евгений Найт
Йожеф САБО:«Фоменко попросит президентов влиять на игроков»
-
Совсем из ума выжил Сабо... Да чхать хотели президенты клубов на Фоменко, сборную и её интересы... Учитывая всё это думаю ни один здравомыслящий тренер не додумается просить президентов о чём-то...
-
Другой вопрос, что тренеру нужно будет вести смелый, честный, открытый диалог, в котором будут осуждаться игроки, косящие от сборной, а соответственно будет подрываться престиж клубов, которые они представляют... Вот только тогда президенты хоть немного зачухаются... а просить их о ч