Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 02 января 2013, 18:00
1900
1

ЛЕВЧЕНКО: «В Австралии на большие заработки надеятся нельзя»

Эск-игрок сборной Украины об австралийском периоде своей карьеры

| Обновлено 02 января 2013, 18:00
1900
1

Відомий український футболіст Євген Левченко зробив собі ім’я за кордоном. Найуспішніша сторінка його футбольної біографії пов’язана з виступами в чемпіонаті Голландії. А останнім клубом екс-гравця національної збірної України була австралійська «Аделаїда Юнайтед». Саме про цей екзотичний етап своєї кар’єри Євген Левченко розповів в інтерв’ю «Газеті».

— В Австралії Ви не залишилися з власної ініціативи чи це була воля керівництва клубу?
— Спочатку один тренер хотів мене залишити. Але результати команди були не надто успішними, тому цього наставника звільнили, а на його місце прийшов інший. Після цього питання про продов­ження мого контракту не порушували і переговори зі мною не вели. Та я і сам після року в Австралії хотів повернутися ближче до Батьківщини. З Австралії дуже складно добиратися в Україну. Це був чудовий рік для досвіду, самоствердження, тішуся, що це сталося в моєму житті. Проте я із задоволенням повернувся в Європу.

— Це правда, що в побутовому плані Австралія є дуже комфортною країною?
— Так, Австралія — одна з найкращих держав на планеті за якістю життя. Мельбурн і Сідней належать до числа десяти найкращих міст світу за комфортом. Там усе створено для людини. Школи на дуже хорошому рівні, з безпекою все гаразд, багато місць, де бавляться діти, можна пограти у футбол. Ну і, звісно, там упродовж більшої частини року триває літо. Крім того, австралійці дуже привітні, в мене там залишилося дуже багато друзів.

— А який рівень, за європейськими мірками, місцевого футболу?
— Зрозуміло, що рівень австралійського чемпіонату нижчий, аніж у Голландії чи Україні. Єдине, у фізичному плані тамтешні гравці нічим не поступаються європейським колегам. Австралійські футболісти дуже настирливі. Взагалі, там багато людей займаються спортом, ця нація є дуже спортивною. І в австралійців розвинутий дух переможця. Рівень чемпіонату трохи нижчий через недостатню технічну майстерність футболістів і їхню тактичну обізнаність. Ці прогалини вони компенсують силовими діями.

— Футбол в Австралії — спорт номер два, три чи чотири?
— Нині футбол там, напевно, під третім номером. На першому місці — австралійський футбол, який місцеві просто обож­нюють. Постійно на ігри цього виду спорту приходить 80-90 тисяч уболівальників. На другому місці за популярністю регбі й лише після нього класичний футбол. Іще є крикет, який австралійці дуже люблять, але це сезонний вид спорту. Взагалі, футбол там набирає обертів. Недарма туди приїздять такі маститі футболісти, як Алессандро Дель П’єро. Це як-не-як є свідченням того, що чемпіонат росте, тому такі видатні особи приїздять у цю країну.

— Алессандро Дель П’єро, мабуть, поїхав в Австралію по гроші. Взагалі, зарплати футболістів австралійських клубів і їхніх європейських колег співмірні?
— Ні, абсолютно не сумірні. В Австралії футболісти заробляють менше, ніж в Україні, Росії чи в тій же Європі. В команді зазвичай є один гравець-виняток, який отримує значно більше за інших. Підозрюю, в «Сіднеї» таким виконавцем є Дель П’єро. Цікаво, що в австралійському футболі є «платіжна стеля», якої всі дотримуються. Тому на великі заробітки там розраховувати годі. 

— Євгене, де маєте намір продовжити кар’єру?
— Наразі не знаю, пошуки команди тривають. Цим займаються мої агенти, поки що привабливих пропозицій не отримував.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.