Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1906
3

СТЕФАНКІВ: «В цілому цей рік був вдалим для Енергії»

Президент львівської «Енергії» Олександр СТЕФАНКІВ підбив підсумки 2012 року

СТЕФАНКІВ: «В цілому цей рік був вдалим для Енергії»

Президент львівської «Енергії» Олександр Стефанків в інтерв’ю клубній прес-службі підбив підсумки 2012 року та поділився сподіваннями на 2013-й.

- Олександре Миколайовичу, яким для «Енергії» був 2012-й рік?
- В цілому цей рік був вдалим. Ми вперше в історії в одному сезоні здобули золото чемпіонату та національний Кубок. Зуміли пробитися в елітний раунд Кубка УЄФА (хоча виступили на цій стадії єврокубкового турніру невдало). Загалом, повторюю, цей рік був для нас успішним. 

- Мабуть, ключовою у році можна назвати перемогу в чемпіонаті, чи цей успіх і здобуття Кубка ставите в один ряд?
- Зрозуміло, що перемогти в чемпіонаті значно важче, ніж у розіграші Кубка. Зрештою, на міжнародній арені виступає тільки чемпіон. Водночас не хочу применшувати вагу перемоги в кубковому турнірі. Можливо, багато хто сумнівався, що ми зможемо перемогти на цих змаганнях. Але «Енергія» довела, що є найсильнішою в Україні. Дехто із «Локомотиву» ставив під сумнів справедливість нашого тріумфу в чемпіонаті. Втім фінальна гра за Кубок України, в якій ми обіграли харків’ян, показала хто є найсильнішим.       

- Є матч у 2012 році, який викликає у вас найбільше емоцій?
- Я би не виділяв якийсь окремий матч. Можливо, матчі у «Фіналі чотирьох» Кубку України проти «Урагану» та «Локомотиву». Чемпіонат – це значно довша дистанція, тому в пам’яті більше закарбувалися ці вирішальні ігри за Кубок.

- Можна сказати, що окрім виступів у Кубку УЄФА, усе, що планували на 2012-й рік, виконали?
- Загалом так. Не можу сказати, що усе виконали ідеально, ми ж бачимо, куди потрібно рухатись, як розвиватись. Мабуть, влітку недопрацювали із селекцією, потрібно було освіжити команду.

- Селекцією можна зайнятися на початку 2013 року…
- ... Звісно, можна. Але це не простий процес. Багато в цій справі залежатиме від того, хто тренуватиме команду – Микола Анатолійович Сич позбудеться приставки «виконувача обов’язків», чи інший спеціаліст. Побачимо…

- Що чекаєте від 2013-го? Повторення торішніх успіхів, плюс кращий виступ у Кубку УЄФА?
- Звісно, потрібно рухатися уперед, досягати нових висот. Ми свідомі того, що відстояти чемпіонство буде важче, ніж його здобути. Тим паче, що охочих відібрати в нас золото чемпіонату стало більше, команди прогресують. Однозначно, буде важко. Але ми віримо у своїх хлопців, сподіваємося, вони доведуть, «що у порохівницях є ще порох». Надіюся, що 2013-й рік буде не гіршим за 2012-й.

- Що перед Новим роком скажете уболівальникам?
- Хочу привітати уболівальників, членів нашого фан-клубу. Приємно, що наші фани є ініціативними, постійно розвиваються. У 2012-му в нас з’явився клубний талісман, наші уболівальники їздять на гостьові ігри. Зі своєї сторони будемо робити усе для того, щоб у будні ігри починалися пізніше, ніж зараз. Хочемо, щоб у більшої кількості уболівальників була можливість відвідати наші ігри. Адже ми граємо саме для них. На жаль, не усе тільки від нас залежить.                   

Прийміть, шановні уболівальники, наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань. З Новим роком!

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
предварительно скупив всех лучших украинских
kazak68
удачи команде, которая старается играть без легионеров
krotenok
Последний вдалый год. Без Гончара вы никто.
Наступает эра Еначки.
Всех с Новым годом!